Drobni rituali

Eterično olje tangerine

doterra eterično olje tangerine tangerina

Tangerina. Povemo kaj o tem mavričnem eteričnem olju? Tangerina (Citrus reticulata) je eden najbolj dišečih citrusov, ki se odlično ujema z zeleno meto (Spearmint), baziliko, bergamotko, muškatno kaduljo (Clary Sage), kadilno bosvelijo, pelargonija (Geranium), grenivkosivkolimono, pomarančo in rimsko kamilico

Kako uporabljam eterično olje tangerine?

Eden redkih citrusov, ki ne samo, da te dvigne, ampak tudi umirja, preganja žalost, pomaga, ko se nam zdi, da glava ravno ne sodeluje z nogami. To pa zaradi estrov in aldehidov!

V čistilih s kisom se odlično spopade z maščobami in vodnim kamnom. 

Lahko si ga kanemo v difuzor zvečer, sploh če si želimo slajši spanec!

Z majaronom je odličen ob trenutku ali dnevih, ko nismo ravno optimistični in prinaša pozitivne misli.

Sama ga rada uporabljam za pripravo sladic, od palačink, v pralinejev, v pecivu, v prelivih.

Zelo pomaga, ko imamo nelagodje v trebušnem predelu! Je ob pomaranči in frankincense prvo olje, ki je primerno za novorojenčke, ravno ob prebavnih težavah in nerazpoloženju..

Pomaga vsem nam, ki si želimo podporo zdravi odzivnosti limfe in lepših oblin – v losjonu ali v kozarcu vode večkrat dnevno.

Podpira zdravo delovanje naših čistilnih organov, tako da je z namenom vsebovana v namenski mešanici Zendocrine. Krasen tonik za vse naše telesne sisteme.

Ugodno podpira tudi zdravo odzivnost srčno – žilnega sistema!

Rada ga imam tudi v masažnem olju za noge ob utrujenosti ali po dnevu hoje na potovanju.Če si boste kmalu delale putrček za pripravo na poletje, je top izbira.

V moji večerni kremi na kožo deluje čistilno.

Če mu dodate še sivko, pomaga za zdrav videz kože in zmanjšuje vidne nepravilnosti.

Vaša Maja Čebašek
041902293
maja@zavsakdom.si