Drobni rituali

Naredi sam trdo milo

naredi sam trdo milo doterra darilo darilca

A ni tole milo čudovito! Zelo smo veseli in ponosni, če znamo sami narediti kako vsakdanjo reč, ki jo ponavadi kupujemo v trgovini in brez katere bi bil teden ali mesec čisto, blago rečeno, drugačen. Kot z zelenimi čistili, je tako tudi z naredi sam trdim milom.

Kaj potrebujemo za naredi sam trdo milo?

Tudi tukaj se osnova za vse prične pri dobrih sestavinah. Trdo milo lahko izdelate po klasičnem hladnem postopku , vendar morajo taka mila zoreti vsaj 6 tednov, da dobijo primeren pH za uporabo. Svoj recept vam lahko podelim v enem od naslednjih prispevkov.

Lahko pa si kupite enega od predpripravkov za ulivanje trdega mila Melt & Pour, jih stopite, poljubno aromatizirate z našimi super eteričnimi olji, dodate kosmiče ali posušene cvetove za učinke pilinga in/ali obarvate z naravnimi pigmenti mice ali mineralov ali čokolade, ulijete v silikonske modelčke, za 1h postavite v hladilnik in so tu.

Za pogačo smo tokrat plastile osnovo s kozjim mlekom, milo z aloe vero in prozorno milo. Dodajale smo času primerno eterična olja z večjim čistilnim učinkom: v spodnjo rdečo mico eterično olje zelenke (Wintergreen), v srednjo turkizno mico limonski evkaliptus in v zgornjo zlato mico limonsko travo. Ulivanje smo plastile in vsakokrat notri natresle koščke prozornega mila za mozaični izgled. Ko se je milo strdilo, smo pogačo narezale z dekorativnim vijugastim rezilom.

Prekrasno darilo, ki bo razveselilo še tako zahtevno osebo. Jaz jih zelo rada podarjam vzgojiteljicam.

Od dodatnega potrebujete le silikonski ali razložljivi leseni model in kak dekorativni nož, če boste rezali ˝pogačo˝.

Recept za naredi sam melt & pour trdo milo

milo diy naredi sam darilca darilo

Katera eterična olja so primerna za naredi sam trdo milo?

  • Francozi skoraj vedno dodajajo vetiver.
  • SUHA KOŽA: eterično olje mira, pelargonija, sivka, rimska kamilica, sandalovina, limona.
  • MASTNA KOŽA: mešanica HD clear, eo limona, cipresa, kadilna bosvelija, geranija, sivka, , majaron, pomaranča, rožmarin, evkalipt, ilang ilang, pačuli.
  • DEHIDRIRANA KOŽA: pelargonija, sivka, mešanica Immortelle.
  • NELAGODJA NA KOŽI: mešanica HD clear, eo laški smilj, brinove jagode, timijan, pelargonija, arborvitae, čajevec, sivka, pačuli, bergamotka, rožmarin.
  • ZA POŽIVITEV: bergamotka, limona.
  • ZA REVITALIZACIJO: cipresa, limona, sladki komarček, limeta.
  • OBČUTLJIVA KOŽA: sivka, pelargonija.
Dekleti sta si tokrat zbrali rožice in eno ali dve plasti. V vijolični mici je Serenity, v rdeči mici On Guard, v prozornem milu z zlato mico pa eterično olje limone.
Ta so naša prva iz leta 2014. V srednji liniji so mila, ki smo jih naredile po klasičnem hladnem postopku in ki so za pravi pH zorela 6 tednov. Izdelava svojih mil je resnično krasna uživancija in domišljija, kot drugje, tudi tu ne pozna meja.

Če potrebuješ nasvet ali si želiš primeren nakup glede na svoje želje in znanje, stopi v stik z menoj. Aktualno mesečno ponudbo promocij pa si vedno lahko ogledaš tukaj.

Vaša Maja Čebašek
041902293
maja@zavsakdom.si