Drobni rituali

Čustva

Menda po raziskavah ženske ob pogledu v ogledalo izrečemo dvajset negativnih čustev, preden pridemo do ene lepe. In ni skrivnost, da misli in čustva močno vplivajo na naše zdravje. Čustva vrtijo naš mali svet! In kako čudovito je v rokah imeti naravne dišeče stekleničke, ki nam lahko pomagajo prav v vsakem trenutku dneva in ob prav vsakem intenzivnem čustvu, ki bi ga radi ublažili.

Kako eterična olja delujejo?

Sama sem eterična olja v svoj dom pripeljala kot preventivo in prijetno dišeče orodje, ko bo potrebna pomoč pri nelagodjih. Danes razumem, kako delujejo, če jih na primer vdihavamo eterična olja ali če jih nanašamo na kožo. Veliko sem spisala tudi v varni uporabi eteričnih olj.

  • Na kratko povzeto, z vdihom ali v difuzorju, lahko nežno vplivamo na limbični, najstarejši del možganov kar v 20-30 sekundah! Tam so doma naša čustva, spomin, od tam se uravnavajo naši hormoni, krvni tlak in še in še.
  • Če pa eterična olja redčeno nanašamo na kožo, jih v minuti in pol prejmemo v krvni obtok in njihovo blagodejno in polno učinkovanje prejemamo s celotnim telesom nekje 20 minut. Za vpliv na svoja čustva jih največkrat nanašamo na pulzne točke zapestja, pod ušesom, za ušesom, na zatilju, lahko tudi na pregibih komolca in kolena ter na gležnju.
  • Sama za celostni učinek na čustva in hormonska nihanja najrajši kombiniram oba načina. Zelo rada olja za čustva nosim na svojem aroma nakitu ali v nosnem inhalatorju, dveh načinih za samo moj ˝prenosni˝ difuzor!
Aroma nakit, meni najljubši način uporabe, ko pride do aromaterapije za čustva.

DoTerra izvirne mešanice za čustva

  • Cvetno mešanico za pomirjanje Serenity: osveži in prepiha negativne misli misli, popelje v sladek spanec, v difuzorju se sprošča v krasno subtilno aromo, zmanjšuje napetost in pomirja čustva. Najboljše darilce za naše najmlajše, novorojenčke in dojenčke, ki jih pesti nemiren spanec ali razpoloženje. Zelo radi jo v dvojni aromatično-topični način uporabimo redčeno v kopeli. Vsebuje eterična olja sivka, sladki majaron, rimska kamilica, ilang-ilang, havajska sandalovina, absolut vanilijevega stroka. Zame je kot, da bi lahko legla na polje najslajših cvetic!
  • Gozdno mešanico za prizemljitev Balance: mešanica za uravnavanje čustev: sprošča v vseh neprijetnih trenutkih dneva, pomirja, tudi mišice in sklepe. Je že redčena in primerna za takojšen nanos na kožo. Pravzaprav mešanica, ki bi jo morala imeti vsaka mama! zase in družino. Vsebuje eterična olja smreke, rožnega lesa, kadilne bosvelije, modrega vratiča, modre kamilice, frakcionirano kokosovo olje. Zame je kot, da bi lahko stopila v moj najljubši kotiček gozda!
  • Osvežujoča mešanico za dvigovanje razpoloženja Elevation: vrača energijo in dviga razpoloženje. Lahko jo uporabimo čez dan v difuzorju ali redčeno na pulznih točkah. Vsebuje eterična olja lavandin, prava sivka, havajska sandalovina, tangerina, melisa, ilang-ilang, smola elemi, osmant, limona, mirta. Zame je kot, da bi lahko stopila v tropsko krošnjo omamnih arom!
  • Citrusno mešanico za nasmeh na licih Citrus Bliss: v difuzorju nežno čisti zrak, zmanjšuje občutek stresa, dviga razpoloženje in vrača pozitivnost. Krasna tudi za izdelavo DIY mila, darilc, parfuma. Ena od mešanic, ki jo po citrusno vanilijevi aromi obožuje prav vsak! Vsebuje eterična olja divje/sladke pomaranče, limone, grenivke, mandarine, bergamotke, klementine, absolut vanilije. Zame je kot, da bi stopila v nasad mojih najljubših citrusov!

Ostale doTerra čustvene mešanice

Osnovne mešanice za čustva je doTerra kasneje dopolnila še s šest mešanicami iz Emotional Aromatherapy in otroško linijo Kid´s Collection. In kot pravim vedno, pri teh oljih je ključno, da vaš nos pove, kaj trenutno potrebujemo. Zato je po osnovnem Home Essentials včlanitvenem paketu najino prvo srečanje še kako dišeče, ker se po osnovah varne uporabe prepustiva tvoji izbiri med prav temi olji.

Pomirjevalna cvetna mešanica Serenity.