Drobni rituali

Čustva in čustvena podpora

doterra emotional aromatherapy čustva

Čustva in čustvena podpora, vir za vso našo energijo ali tegobe..

Presenečeni boste, kako eterična olja lahko vplivajo na naša čustva in so nam čustvena opora že v pol minute po vdihu in 1,5 minute po redčenem nanosu na kožo.

Če sledite doTerra novosti, veste, da nas že kar nekaj časa razveseljujejo doTerra čustvenčki. In tudi ta novica, da se jih lahko kupi v paketu ali posamično in ali v 5ml steklenički, ki je priročna za v difuzor ali za nadaljnjo redčeno uporabo na koži ali v priročnih 10ml rollonih, ki so že redčeni s frakcioniranim kokosovim oljem in primerni za uporabo na koži od malih do velikih.

doTerra Emotional Aromatherapy, čustva in čustvena podpora

doTerra Motivate in Touch Motivate, čustva in čustvena podpora

MOTIVACIJA/OPOGUMLJANJE – MOTIVATE Encouraging Blend je optimizem v steklenički in ima zelo všečen citrusno metin vonj. Diši nam prav vsem šitirim! Je mešanica, ki jo lahko nanašamo na pulzne točke zapestja, pod ušesi, na sence in zatilje, lahko tudi na svoj šal. Z velikim veseljem jo uporabljajo tudi moški! Če drugega nimam pri roki, jo rada izrabim v namene kot bi Citrus Bliss, Sunny Citrus ali Thinker in Brave.

Služi za polnejšo samozavest, kreativnost, pogum, motivacijo, pri projektu, testu ali opravilu, ki zahteva več koncentracije in osredotočenosti. Pa tudi zaradi vsebnosti met in citrusov veselje, deluje pravzaprav kot neke vrste eterična kava.

Pomaga, da verjamemo vase, sploh če je za nami daljše obdobje stagniranja, razočaranja, dvoma, cinizma, neproduktivnosti, če nam manjka navdiha, morda celo pri našem ustvarjanju, umetnosti, imamo premalo samozavesti ali nas napadajo pesimistične misli. Moški ga lahko nanesejo tudi na ovratnik pred nastopom, tudi pred športnim ali drugim tekmovanjem.

Vsebuje eterična olja poprove mete, klementine, koriandrovega semena, bazilike, yuzu, melise, rožmarina, vanilije, v Touch rollon verziji tudi kokosovo frakcionirano olje, tako da je primerno tako za najmlajše kot odrasle za direktni nanos na kožo.

doTerra Cheer in Touch Cheer, čustva in čustvena podpora

RAZVESELJEVANJE – CHEER Uplifting Blend je sreča v steklenički. Združuje aromo citrusov in sladkih začimb. V času sončnih pomladnih, poletnih in jesenskih dni jo imam najrajši za smejoč parfum!

Uporabljamo jo za optimizem in srečo, v difuzorju ali na pulznih točkah za optimizem in dvig razpoloženja, tudi na vatko ali glinen obesek v avtomobilu, ko smo potrti, med dlani kapljico, pomanemo in inhaliramo.

Vsebuje eterična olja limonina mirta, klinčki, divja pomaranča, zvezdni janež, ingver, cimet, muškatni orešček, ekstrakt vanilje, korenikasta krvomočnica. Touch verzija vsebuje tudi kokosovo frakcionirano olje, tako da je primerno tako za najmlajše kot odrasle za direktni nanos na kožo.

doTerra Passion in Touch Passion

STRAST/NAVDIH – PASSION Inspiring Blend je strast v steklenički. Združuje aromo sladkih začimb in cvetnic. Rada ga uporabim, ko potrebujem več ustvarjalnega zagona! Ko drugega nimam pri roki, jo rada izrabim kot On Guard za zaščito ali nelagodja v grlu in zdravo odzivnost imunskega sistema, kot otroški Stronger za duhovno moč in kot Smart & Sassy in Zen Gest za podporo prebavilom.

Je mešanica proti dolgočasju in brezinteresnosti, pomaga dvignit veselje, strast, srečo. Zjutraj za energijsko poln dan v difuzorju, na pulznih točkah v službi za kreativnost, navdih.

Vsebuje eterična olja kardamom, cimet, ingver, klinčki, sandalovina, jasmin, izvlečka vanilja, tropska damiana, frakcionirano kokosovo olje. Touch verzija vsebuje tudi kokosovo frakcionirano olje, tako da je primerno tako za najmlajše kot odrasle za direktni nanos na kožo.

doTerra Forgive in Touch Forgive, čustva in čustvena podpora

ODPUŠČANJE – FORGIVE Renewing Blend je mešanica za pomirjanje in odpuščanje. Nosi aromo svežine in gozda. Doma nam zadiši, ko se spremo ali smo slabe volje, nezadovoljni. Ko drugega nimam pri roki, jo rada izrabim kot Steady za fokus ali kot Balance za prizemljitev.

Z njim imamo v rokah mešanico za zadovoljstvo, olajšanje, potrpežljivost, v difuzorju za meditacijo ob občutkih jeze ali krivde, na pulzne točke in srce za zadovoljstvo in prizemljitev, na rokah čez dan, da se izognemo negativnim občutkom ob sicer razumljivih situacijah.

Vsebuje eterična olja timijan, citronela, orjaški klek, brinove jagode, smreka, bergamotka, mira, rumena cedra (Aljaska). Touch verzija vsebuje tudi kokosovo frakcionirano olje, tako da je primerno tako za najmlajše kot odrasle za direktni nanos na kožo.

doTerra Console in Touch Console, čustva in čustvena podpora

PODPORA/UTEHA – CONSOLE Comforting Blend je mešanica podpore in tolažbe. Prinaša cvetno lesno aromo. Sama jo zelo rada nosim kot parfum v zimskih mesecih! Ko drugega nimam pri roki, jo rada izrabim kot Clary Calm za ženske zadeve, kot Calmer ali kot Serenity za pomirjanje duha in telesa, kože.

Je mešanica za udobje in upanje, v izogib negativnim občutkom kot so žalovanje, žalost in brezupje, v podporo duši v času izgube, za dvig upanja, zjutraj in zvečer na srce, da vzbudimo potrpljenje ob celjenju srčne rane in usmerjanje v pozitivne misli, na šalu ali ovratniku, da se čez dan lažje soočimo z občutki žalovanja in žalosti.

Vsebuje eterična olja kadilna bosvelija, ilang-ilang, vrtnica, labdanum, pačuli, sandalovina, amiris – sandal, osmant.  Touch verzija vsebuje tudi kokosovo frakcionirano olje, tako da je primerno tako za najmlajše kot odrasle za direktni nanos na kožo.

doterra Peace in Peace Touch

UMIRJENOST/GOTOVOST – PEACE Reassuring Blend je zemeljsko lesna pomirjevalna mešanica, ki je najina mešanica. Mojemu se za moj okus izredno poda kot očarljiv moški parfum, sumim da zaradi vsebovanega vetiverja 🙂 Njemu pa je postala jutranja in večerna rutina. Mir, s katerim rad prične dan in mir, s katerim rad zaključi dan in si pričara želeno popotnico v sladke sanje. Ko drugega nimam pri roki, ga rada izrabim kot pomirjujoči Touch Neroli, Calmer, Serenity ali vetiver s tangerino.

Je mešanica, ki nas lepo umirja, nam dviguje samozaupanje, zadovoljstvo. Nasploh zvečer jo v difuzorju, redčeno na podplatih ali pulznih točkah, na zatilju, vzdolž hrbtenjače radi uporabimo za umirjen spanec, proti strahu in preplašenosti (sploh v času lune ali ko ima malčica pogosteje nočne more), v difuzorju zvečer za pomirjen spanec, ob preplašenosti redčeno na zapestja in vdihnemo kapljico med našimi dlanmi, nanesemo na pulzne točke pred nastopom, pred testom ali v trenutkih, ki nas strašijo, za pomiritev neumornega ali razdraženega otroka (sploh v času trme lahko malo čistega kamorkoli na ramena, zatilje, da ga čim prej zavonja), ko jokajoči otrok zaspi, pa za sistemski učinek nanesemo na podplate.

Vsebuje eterična olja sivka, vetiver, ilang-ilang, kadilna bosvelija, muškatna kadulja, majaron, labdanum, zelena meta. Touch verzija vsebuje tudi kokosovo frakcionirano olje, tako da je primerno tako za najmlajše kot odrasle za direktni nanos na kožo.

Če še povzamem kemijo, vsebuje veliko monoterpenskih estrov in alkoholov, ki nas umirjajo in postavljajo nazaj v naš center. Odlično olje, tudi, ko želimo hitro tehniko Aroma Touch, ki jo lahko izvedemo na rokah otroka ali osebe. Če veste, kak dan vas čaka in bi bili radi umirjeni, kanite zjutraj par kapljic na dno tuša ali banje ter globoko vdihnite!

Moj nasvet | čustva in čustvena podpora

Vse te mešanice so dosegljive tudi kot TOUCH (že redčeno s kokosovim oljem in primerno tako za male kot velike pri nanosu na kožo) v 10ml in s kovinsko kroglico, ki skrbi, da je nanos na kožo lažji in da odpravlja morebitne mikrobe in bakterije.

Namig za zelo ugoden nakup!: Cenovno jih zelo ugodno dobite v paketu Emotional Aromatherapy Touch,v  pisarni pod ˝US EA Kit˝ ali ˝doTerra Essential Aromatics Touch˝ imenom. Prav tako je odličen včlanitveni paket Emotional Aromatherapy Diffused Kit z difuzorjem.

Priporočam vam tudi pregled prvih in klasičnih doTerra čustvenih mešanic kot so Citrus Bliss, Serenity, Elevation, Balance. Pa tudi pomirjujočih rožnih redčenih Touch olj Rose, Jasmine, Neroli, Magnolia. Ne smem spregledati tudi Yoga eteričnih mešanic, ki jih rada izrabim v namen čustev. In nenazadnje tudi Kid`s Collection, ki jo tudi v čustvene namene radi izkoristimo prav vsi, ne le male nogice. In nazadnje, vsestranski Touch Hope univerzalna mešanica.

In še zadnji nasvet. Naj pravo olje izbere vaš nos, četudi je izbira nenavadna in ni navedena v knjigi. Nos ve, kaj vaše telo in duša ta tren potrebujeta.

Z ljubeznijo, Maja