Drobni rituali

doTerra Blue Lotus ~ Modri lotos

doterra blue lotus modri lotos parfum afrodizijak

O doTerra Blue Lotus (modri lotos) sem se že razpisala tule. Če si ljubitelj aromaterapije, veš da so cvetna olja velikokrat najdragocenejša, ker je za njih potreben res delikaten proces pridobivanja. Za nekatere celo tako delikaten, da je za njegov nastanek potreben popolnoma drug način in proces, kot za večino. Takšna sta jasmin in lotus. Ko govorimo o njunih aromah, govorimo o absolutih.

Lepše ponudbe si za Valentinovo ter prihajajoči Dan Žena in Materinski Dan ne bi mogla želeti. Krasno darilo sami sebi, mami, sestri ali kar v naprej še za marsikatero prijateljico, ki bo imela rojstni dan v prihajajočih mesecih.

Modri lotos ~ doTerra Blue Lotus

Stari Egipčani so modri lotosov cvet (Nymphaea caerulea) imeli za svetega in spremljal je kar nekaj pomembnih obredov, tudi obred v večno onostranstvo ob smrti. Simboliziral je in še danes dolgo življenje, zdravje, čaščenje in srečo.

Problematika pridobivanja Blue Lotus absoluta je zaradi delikatnosti procesa pridobivanja in zaradi redkosti in dragocenosti njegovih cvetov zelo velika. Zato je v svetovni ponudbi težko dobiti naravno, čisto in nesintetično olje modrega lotosa. Emily Wright nam pove o zgodbi izza stekleničke, ki ti bo lahko še bolj odprla pogled na doTerra izvedbo, ki je po mojem mnenju za nas naddragocena. Res sem hvaležna za to.

V slovenskem jeziku bi sicer morala uporabljati izraz modri lotos. Bolj pomembno pa je o njem naslednje dejstvo. Če lahko vonjaš naravnega, je ta doTerrina ponudba naravnega absoluta lotosa izjemen prestiž.

doterra modri lotus lotos blue

Njegov cvet te zapelje z globoko modro – purpurno barvo in rumenim osrednjim delom cveta. Squalen je izrazit del njegove naravne kemične sestave, ki ugodno vpliva na zdrav in izgled kože in njeno navlaženost. Benzyl alkohol pa deluje čistilno in ugodno vpliva na zdrav izgled lasišča in ta je tisti, ki mu daje njegovo edinstveno parfumsko noto.

doterra lotus lotos blue modri

Kako lahko uporabim Modri Lotos?

Parfumska vrednost 

Veš kaj najbolj občudujem pri naših eteričnih oljih? Da jih uporabljam tudi kot parfum. In to naravni! Naravni, ki ne moti mojega počutja, mi ne ustvarja nelagodij in napetosti v glavi in ugodno podpira zdravo delovanje mojega hormonalnega sistema. In ponuja morje možnosti mešanja!

Najboljši način je s plastenjem. Odprte rollone posamično dišečih olj zaokrožite pred nosom. Kar vam ustreza v skupni aromi, v plasteh lahko nanesete na kožo in najdete svoj edinstven parfum.

  • Modri lotos te zapelje s svojo cvetno, sladko – zeleno aromo! Zelo rada ga kot ostale naravne parfumske mešanice eteričnih olj nanašam na zapestja in za ušesi. Odlično se ujame z vsemi cvetnimi aromami Precious Florals in kadilno bosvelijo.

Nega kože

Vse Touch 4ml rollone lahko uporabljamo za nego kože. Vsak je edinstven v svojem učinkovanju. Sama jih največkrat uporabim kot serum, po čiščenju kože, oz za tonikom in pred nanosom svoje najljubše kreme ali vlažilca.

  • Modri lotos je krasen kot del jutranje in večerne nege obraza, ker podpira naravne procese navlaženosti kože. Z njim je naša koža izredno mehka na otip.
  • Lotos lahko nanesemo na lasišče po umivanju las za zdrav izgled lasišča in čistilni učinek.

Čustva

  • Modri lotos. Odličen je kot aroma-uvertura v masažo, saj sprošča in pomirja. Odličen tudi za čas pisanja dnevnika hvaležnosti. Odličen za spremljavo ob meditaciji – nanesem si ga na kronsko čakro ali na zapestja.

Plastenje in ustvarjanje lastnega parfuma z doTerra Blue Lotus

Z zaključek delim še kratke napotke, s katerim boš ustvarila čudovit in svojstven parfum, lahko tudi s plastenjem!

Spodnja nota

Z njo pričneš. Je močna, trajajoča, lesna in zemeljska. Spodnja nota se pri nanosu na kožo izrazi od 6h dalje. Gre za nosilno osnovo našega osebnega parfuma. Te note pogosto osnujemo z miro, pačulijem, sandalovino, vetiverjem, ilang-ilangom, kadilno bosvelijo in cedro.

modri lotos lotus blue doterra parfum

Srednja srčna nota

Z njo nadaljuješ. Prizemlji, je nežna in cvetna. Srčna nota se na koži občuti pri nekje 20 do 60 minutah. Gre za središče našega parfuma. Ne opazimo je takoj po nanosu, se pa izrazi kasneje. Srčna nota je zaslužna za odlično povezovanje spodnjih in zgornjih not in ustvarja sinergijo. Odlični za srčno noto so sivkajasmin, pelargonija, neroli, poprova meta, cimet, evkaliptus, vrtnica, modri lotos in magnolija.

Zgornja kronska nota

Z njo končaš. Je svetla, izrazita, citrusna. Je najlažja in najbolj opazna, saj se izrazi v prvih 5 do 15 minutah. Najprej jih občutimo in nam drži pozornost, dokler se ne pretopi v cvetno srčno noto. Brez lepe kronske note parfum ni popoln. Odlična izbira zanjo so limetagrenivkapomaranča, bergamotka, tudi zelena metalimonska trava in petitgrain.

Krasno raziskovanje arom ti želim! Če pa se ti zaželi poglobljenega webinarja, ti posredujem mojega ˝starega˝, a še vedno aktualnega! 

Z ljubeznijo, Maja

Maja Čebašek
maja@zavsakdom.si
041902293

Sledi mi na svojem najljubšem socialnem omrežju:
You Tube
FB skupina
Instagram
FB stran
Pinterest
doTerra spletna stran | WA svetovalka 983829