Eterična olja

doTerra Lavender ~ SIVKA

sivka etericno olje doterra lavender

Sivka, doTerra Lavender pomirja dušo, razum in fizično telo.

Ko pomislimo na pomirjanje in sladek spanec, nas misli popeljejo do sivke (Lavandula Angustifolia, doTerra Lavander). Gre za eno najbolj poznanih eteričnih olj, ki je zaradi svojih nežnih pomirjevalnih lastnosti pogosto uporabljen tudi pri najmlajših.

Sivka, doTerra Lavender, ki zagotovo pomirja, je širokolistna ali prava sivka, lavandula angustifolia. Sivk namreč poznamo več vrst, velikokrat na trgu najdemo lavadin, ki pa v nasprotju s pravo sivko poživlja. Pridelovalcem je lavandin velikokrat ljubši, ker ob destilaciji daje večjo količino eteričnega olja.

doterra lavender sivka lavanda
Sivka 15ml je z namenom prvo eterično olje med 10 najuporabnejših v začetnih paketih Home Essetials Kit, Family Essentials Kit, Together Kit, Daily Habits Kit in Aromatouch Diffused Kit! V liniji doTerra Lavender posamično lahko dobiš tudi že redčeni rollon Touch Lavender 10ml, ki je primeren za takojšnji nanos na kožo.

doTerra sivka ~ Lavender

doterra lavender sivka lavanda

Sivka, ki jo najdemo v pričujoči steklenički je torej prava, širokolistna, raste na sebi najboljših tleh in pod potrebno klimo na SV Bolgarije, destilira se v kraju Dobrić in imam se za veliko srečnico, da sem tamkajšnjo destilarno lahko obiskala 2019 tudi sama. Popeljali so nas do kmetov pridelovalcev, do destilarne, laboratorija, kjer poteka prvi niz od treh testiranj in do ostalih rastlin, ki se destilirajo na tem področju Bolgarije, ki daje primerno prst in podnebje za kar nekaj doTerrinih eteričnih olj. Skratka ves proces pridelovanja, ki sem ga do tega potovanja opisovala iz kompetentnih člankov, prispevkov in lastnega poglabljanja, sem lahko preverila na terenu na lastne oči.

Najpogosteje se eterično olje sivke uporablja za blaženje nelagodij na razdraženi koži, ob nelagodjih dihal, ob nelagodjih povezanih z občutljivim mišičnim tkivom in vsestransko pomirjanje, ko pride do vseh barv čustev in seveda konec koncev za slajši spanec.

Sivka ~ doTerra LAVENDER in Drobni dnevni ritual za aromatično uporabo v prostoru

doterra lavender sivka lavanda
 • INSEKTI: radi jo dodajamo repelentom, ker njena aroma odganja insekte, predvsem klope.
 • NEZAŽELENE VONJAVE: rada jo kanem na sodo bikarbono v klasičen tekstilni robček, ki ga nato zložim v culico in zgoraj povežem z dekorativnim trakom. tako dobim odličen odganjalec zatohlih vonjav v stari omari, omari s čevlji ali skladiščnem delu.
 • POMIRJUJOČA RAZPRŠILKA: rada jo zmešam v stekleni razpršilki, ki jo pred uporabo pretresem. S tem pršilom aromatiziram jogi, ko menjam posteljnino, ob večerih posprejam vzglavnik ali posteljnino. >
 • UNIVERZALNO SPREJ ČISTILO: v namen odganjanja malih nepridipravov in v namen razkuževanja jo primešam vsenamenskemu domačemu čistilu v spreju iz alkoholnega kisa in destilirane vode.
doterra lavender sivka lavanda

Sivka ~ doTerra LAVENDER in Drobni dnevni rituali za topično uporabo na koži

doterra lavender sivka lavanda
 • RAZDRAŽENA KOŽA: redčeno nanesem na predel nelagodja
 • NEČISTA KOŽA: kapljico dodam svoji dnevni ali večerni kremi, pogosto jo kombiniram s čajevcem in kadilno bosvelijo
 • SLADEK SPANEC: za sladek spanec ga sebi ali puncama vmasiram redčeno na predel hrbtenice in na podplate
 • POMIRJUJOČA KOPEL: nekaj kapljic rada redčim v tekočem milu, preden ga spustim v penečo se kopel.
 • NELAGODJA in napetosti V PREDELU ZATILJA IN SENC: redčeno vmasiram od čela do zatilja ob lasišču. Pogosto jo ob teh nelagodjih kombiniram s poprovo meto.
 • POMIRJANJE in HLAJENJE: ob teh nelagodjih jo s poprovo meto redčeno nanesem na podplate. Včasih pripravim ta dva eterična olja tudi v destilirani vodi in pred uporabo pretresem.
 • NELAGODJA DIHAL: če imamo nelagodja v času večera ali med spanjem, redčeno sivko vmasiram na predel prsi in med lopatici.
 • PODPORA SRČNO – ŽILNEMU SISTEMU: redčeno vmasiram na predel srca, zapestja in nelagodja v nogah, sploh ob večeru.
doterra lavender sivka lavanda

Sivka ~ doTerra LAVENDER in Drobni dnevni rituali za uporabo v kulinariki

 • SLADICE: kadar želim aromo bourbonske vanilije, jo za zobotrebec dodam pralinejem iz bele čokolade, masi za piškote z belo čokolado ali svetli kremi za torte
 • RIBJE JEDI: ribjim jedem jo za zobotrebec rada dodam iz polivke iz oljčnega olja, polivki dodam nekaj kapljic eteričnega olja limone.
 • SIVKINA LIMONADA: preizkusite limonadi dodati med, v katerega ste dodali za zobotrebec sivke.
doterra lavender sivka lavanda

Sivka ~ doTerra LAVENDER in ČUSTVA ter RAZPOLOŽENJE

Sivka velja za olje povezovanja in pomirjanja, pomaga izraziti občuteno in umiriti hitre misli. Pomaga nam izraziti svojega pravega sebe. Pomaga sprostiti napetost in strah pred izražanjem. Ravno ta nelagodja nam lahko velikokrat kratijo tudi dober spanec. Sivka je tako dobra podpora čustvom kot so težava z izražanjem, strah pred zavrnitvijo, neurejene in hitre misli. Pomaga nam izrazit sebe, pomirit, umirit um in za boljše samo zavedanje. V ta namen jo priporočam v kombinaciji s spearmintom (zelena meta) ali namensko mešanico za sproščanje, Serenity. Lahko jo vdihnete iz stekleničke, uporabite v difuzorju, kanete kapljico v dlan in globoko vdihnete ali redčeno nanesete na področje zatilja in pulzne točke zapestja, grla in pod ušesi.

doterra lavender sivka lavanda

AROMA
Aroma je cvetna, sladka, zeliščna. Ujema se s cvetnicami, citrusi in metami.

Poreklo: Bolgarija

Z ljubeznijo, Maja

Maja Čebašek
maja@zavsakdom.si
041902293

Sledi mi na svojem najljubšem socialnem omrežju:
You Tube
FB skupina
Instagram
FB stran
Pinterest
doTerra spletna stran | WA svetovalka 983829