Drobni rituali

Eterična olja za moške

doterra eterična olja za moške moški

˝Ah Maja, jaz jih ne rabim, tiste za čustva!˝ mi je pred kratkim rekel znanec, ki tu pri nas dela super sladice in sladoled. Verjamem, da marsikdo od moških pomisli prav to. Pa so pravzaprav z njimi, kot me, hitro zasvojeni, sploh z nekaj super izdelki in super načini uporabe!

doTerrin vodnik za moške v času zime. Vir: doTerra.

Super načini uporabe za moške z osnovnim Home Essentials paketom

 • sivka zvečer v difuzorju, da otroci sladko in hitreje zaspijo
 • limona, ko na rokah ostane ta nesramni šmir/smola/olje
 • čajevec, ko pride do nelagodij, kot so skelenje ob aftah, v ustni votlini
 • poprova meta redčeno pod nos ali na zatilje za budnico, ko si zaspan
 • redčena kadilna bosvelija, sploh za blaženje ob nelagodju dražečega kašlja
 • redčen origano ob nelagodju bradavice na nogi
 • redčen Air ko smrčiš ali ob neprijetnih napetostih v sinusnih votlinah
 • On Guard redčen na vrat ali na žlički medu, ko praska po grlu
 • Zen Gest redčeno v popek in na trebuh, ko poješ kaj, kar ne bi smel
 • redčen Deep Blue, noro blaži, ko kaj boli (ta moške vedno prepriča!)
Zelo popularna krema Deep Blue Rub, ki v 120ml dozi vsebuje 5ml mešanice Deep Blue. Odlična za vse športno in fizično aktivne in vse, ki jih srečujejo nelagodja v mišicah in sklepih. In kako spočije noge po dolgem in napornem dnevu.

Kaj se moškim ne da?

Roko na srce – moški imajo radi ready made reči. Reč, ki jo primeš in uporabiš in deluje čim prej. Tako da sama hitro opaziš, da je dobro vse zgoraj omenjeno imeti v obliki rolona, krema, granul, pastil, bonbonov ali mehkih kapsul. Tako da če so nad čim navdušeni, bodo še bolj, če sčasoma njegovo najljubše olje priskrbiš v eni od naslednjih oblik.

 • Touch rollon je 10ml že redčen pripravek. V tej obliki dobite vsa osnovna olja, z izjemo limone. Tudi vsa čustvena olja, med njimi imajo še posebno radi Touch Motivate. Pa tudi če rečejo, da ga ne rabijo za čustva, da ga želijo imet samo zato, ker jim lepo diši 😉
 • Granule Peppermint Beadlets ali On Guard Beadlets vsebujejo četrtinko kapljice posamičnega eteričnega olja (oz mešanice) v baznem olju in so hiter in enostaven način uporabe poprove mete in On Guard mešanice. za fokus, svež dah ali nelagodja v ustni votlini.
 • Bonboni Breathe (Air) Drops in On Guard Drops so zagotovo priljubljeni med njimi vsaj toliko kot granule. Za lažji vdih ali ko praska v grlu. Kmalu pridejo na spletne police tudi limonino-ingverjevi bonboni Ginger Drops.
 • Stik mazilo Breathe Vapor Stick je priročen način, kako si že redčen Air namazati pod nos.
 • Pastile, ki jih stopiš v ustih Digest Tab in vsebujejo Zen Gest mešanico so izredno učinkovit način za vsa prebavna nelagodja, nama tudi pomagajo za blaženje ob dolgotrajnem kašlju.
 • Zobno pasto On Guard – tole je zagotovo eden največjih hitov, ki prepriča tudi moške. In hkrati traja neverjetno dolgo, neguje tudi občutljive dlesni, varuje sklenino pred oblogami, je naravna in ima odličen okus po cimetu, klinčkih in pomaranči. Prav tako je zasnovana, da ne vsebuje fluora. Z ustno vodo On Guard sta odlična sopotnika!
 • Zelo popularna kremo Deep Blue Rub, ki v 120ml dozi vsebuje 5ml mešanice Deep Blue. Odlična za vse športno in fizično aktivne in vse, ki jih srečujejo nelagodja v mišicah in sklepih. In kako spočije noge po dolgem in napornem dnevu.
 • Kapsule z zeliščnimi pripravki, kot so Mito2Max za dvig fizične zmogljivost, naravnejše alternative kofeinu, za boljši fokus ob študijskih dnevih. Kot so kapsule Deep Blue Polyphenol Complex za vsa nelagodja v mišicah in sklepih. Vedno se jih vzame z obrokom.
 • Mehke kapsule, ki vsaka nosijo svoj namen in sporočilo. On Guard Softgels za podporo v hladnejši sezoni. Zen Gest Softgels za vsa prebavna nelagodja. TriEase Softgels za podporo dihalnim nelagodjem, nasploh v času sezonskega cvetenja. Serenity Softgels za mirnejši spanec v stresnem obdobju v službi ali v času večjih življenjskih projektov.
 • In seveda, ko ga enkrat preizkusijo, nezamenljivi Life Long Vitality paket mikrohranil. Kot pravi moj, točno veš, ko ga ne vzameš, ker imaš veliko manj energije in si veliko bolj razdražljiv.
 • Tudi v kopalnici so kmalu kot me navdušeni nad SPA Body Butter, sploh, če imate v družini tekača ali moškega, ki ima nelagodja z razpokanimi petami.
 • Enako je s šamponom Salon Essentials, ki ob LLV super spodbuja zdravo delovanje lasnih mešiškov, ki so zadolženi za rast las.
 • Tudi tuš gel SPA Body Wash jim je super po vonju kot učinku.
Zobna pasta On Guard – tole je zagotovo eden največjih hitov, ki prepriča tudi moške. In hkrati traja neverjetno dolgo, neguje tudi občutljive dlesni, varuje sklenino pred oblogami, je naravna in ima odličen okus po cimetu, klinčkih in pomaranči. Prav tako je zasnovana, da ne vsebuje fluora. Z ustno vodo On Guard sta odlična sopotnika!
doterra deep blue rub krema on guard toothpaste zobna pasta
Le med 28.10. in 30.10. (oz do odprodaje zalog) velja posebna ponudba BOGO (Buy One Get One): kupi kremo Deep Blue Rub 120 ml, prejmi zobno pasto On Guard Whitening Toothpaste 125g brezplačno. Nadvse mamljiva ponudba, predvsem če se želiš včlaniti ugodno in z doTerra najbolj priročnima izdelkomačlanarino, s člansko ceno Deep Blue Rub, s PTT, ki se ti povrne v pikah, s članstvom brez obvez in brezplačnim Balance paketek znaša le 69,54€Pokliči me ali mi piši na spodnje kontakte, da skupaj naročiva ta krasen paketek, ki bo pri tebi že v nekaj dneh.

Moški

Skratka, tudi moški obožujejo doTerro. Med njimi gre zagotovo omeniti kar nekaj športnikov (smučar na deski Keith Gabel, plavalec Mihael Chadwick, športnik na vožnji z bobom Akwasi Frimpong, surfer in supar Jamie Mitchell, tekač Tim Hightower) in ostalih znanih medijskih osebnosti, kot je igralec Hugh Jackman.

Na doTerra konvenciji 2018 je Hugh Jackman (brezplačno) povzel, da obožuje doTerro, ker je dobro podjetje. Podjetje, ki ima visoko moralo in vizijo in je skrbno in vodi dober posel za vse, ki so ključni v procesu izdelave olja in tudi za nas, ki smo končni uporabniki. Zelo ceni dobrodelno neprofitno organizacijo Healing Hands, ki pomaga direktno pomoči potrebnim in dostikrat v deželah tretjega sveta, kjer se dviga kvaliteta osnovnih življenjskih potreb prav s pomočjo doTerre: stalni dotok pitne vode, bolnišnice, šole.. predvsem pa sam rad uporablja doTerra eterična olja vsak dan in tudi v času meditacije, ki ga je očarala v zadnjem desetletju svojega življenja. Zgornja sličica pa malo za hec 🙂

In za konec, nega brade

Za konec z vami podelim še odličen doTerrin recept za olje za brado.

Potrebuješ:
50 ml stekleno embalažo z brizgalko
30ml frakcioniranega kokosovega olja
4-5 kapljic eteričnega olja rožmarina
3-4 kapljice eteričnega olja kadilne bosvelije
3-4 kapljice eteričnega olja sibirske jelke ali jelke duglazija (Douglas Fir)
3-4 kapljice eteričnega olja cedre

Napotki za pripravo:
Vse sestavine zmešaj v primerni embalaži. Po negi v roko kani nekaj kapljic in jih nežno vmasiraj v brado ter jo po potrebi razčeši.