Drobni rituali

doTerra difuzor – novi Petal 2.0.

doterra petal 2.0 novi difuzor diffuser difuser eterična olja eterična ulja

Vse novosti so posodobljene na mesečni ravni.

Zame je doTerra difuzor Petal še vedno najkvalitetnejši difuzor, ki prinese ogromno dobrobiti in kvalitete za dani denar.

doTerra difuzor petal
Difuzor Petal 1.0.

Predhodni doTerra Petal 1.0 difuzor

Njegovo 1.0. predhodno različico imamo že več kot štiri leta (uradna garancija je bila 1 leto), pa še vedno s prijetno meglico v prostor spušča tako čiste arome eteričnega olja, kot prve dni. Prav tako je tih, ima možnost nočne lučke in je enostaven za čiščenje. Kot vsi difuzorji, ugasne, ko zmanjka vode ali ko je (Petal 1.0) nastavljen 1h, 2h ali 5h časovnik. S koncem leta 2019 pa ga je nadomestil močnejši in cenejši Petal 2.0.

Te zanima vroča večna tema?
Kaj je dober difuzor in kaj so dobra eterična olja?
Moj pogled lahko ujameš v seriji mojih Instagram Storyev tu.

petal difuzor 1.0
Novi difuzor doTerra Petal 2.0.

Novi Petal 2.0 doTerra difuzor

Ugodnejši (Članska cena 41,50€) in močnejši Petal 2.0. je močnejši, lepšega dizajna in na naše veliko veselje cenejši. Poleg privlačnega izgleda in majhnosti se ponaša predvsem z močnejšo meglico kot njegov predhodnik. Kot popoln začetnik si sprava predvsem navdušen nad učinkom osveževanja prostora, ki ga z difuzorjem lahko dosežemo.

Kako uporabim Petal 2.0?

Za uporabo je zelo enostaven. Na gumbu za meglico (Mist) lahko nastavimo 2h, 6h ali 12h (nočno delovanje: s 5 min delovanjem in 5 minutno prekinitvijo) delovanje. Difuzor ugasne, ko poteče nastavitev ali ko zmanjka vode. na gumbu za ambientalno lučko (Light) lahko vklopimo ali izklopimo lučko. Sama jo obožujem, ker mi v otroški sobi služi tudi kot nočna lučka.

Prepričana sem, da bo zate pomembna informacija, da je zelo tih. zato da ga brez težav lahko izrabimo s svojimi učinkovanji tudi tekom noči. Druga stvar, ki drži kot že za predhodnika 1.0 je, da sta narejena iz zelo kvalitetne plastike. To pomeni, da je ob rednem čiščenju še vedno lepa bela, ne spreminja barve in omogoča, da so arome eteričnih olj še vedno tako močne in čiste, kot prvi dan, ko ga priključiš.

Čeprav je Petal 2.0 difuzor na vodni osnovi, ni vlažilec prostora (na voljo je aroma – vlažilec Dawn, najdeš ga niže v članku) .

Čiščenje difuzorja

Več o tem sem se razpisala tukaj.

Pred uporabo ga očistim s pršilko iz alkoholnega kisa in posodico obrišem s kuhinjsko papirnato brisačo, vanj dolijem vodo do oznake in pri 20 kvadratnih metrih notri nakapam 3 – 4 kapljice izbranih eteričnih olj. V primeru manjšega ali večjega prostora moč manjšam ali jačam s količino kapljic.

petal diffuser difuzor difuser eterična ulja eterična olja doterra
Difuzor lahko uporabljamo večkrat dnevno v namen izboljšanja počutja, pomirjanje ali poživitev, za razkuževanje zraka ali v podporo dihalom. *Petal 1.0.

Zakaj in kako lahko difuzor uporabljamo na dnevni ravni?

Difuzor je pri nas in večini uporabnikov najpogostejši način izrabe aromatičnih učinkovin eteričnih olj. Pri nas ga večkrat dnevno uporabljamo v namen izboljšanja počutja, pomirjanje ali poživitev, za razkuževanje zraka ali v podporo dihalom.

doterra home essentials kit
Vse potrebno za začetek pa ti prinaša Home Essentials Kit, najpogostejši včlanitveni paket, ki po novem vsebuje tudi doTerra Petal 2.0. difuzor.

Če ne veš, kako si umešati nekaj, kar ti bo tudi dišalo in ne le učinkovalo, super nasvete najdeš tukaj. Vse potrebno za začetek pa ti prinaša Home Essentials Kit, najpogostejši včlanitveni paket.

lumo diffuser difuzor difuser eterična ulja eterična olja doterra
Lumo difuzor.

Kje je koristno imeti difuzor?

Difuzor z naravnimi eteričnimi olji bi po mojem mnenju moral imeti sprva prav vsak dom. Pri nas doma ga imamo v skupnem prostoru. Sčasoma pa si je vsak prisvojil svojega v svoji sobi, spalnici. Svojega ima tudi kopalnica ter pisarnica.

Čudovito bi bilo, če bi difuzor lahko imeli tudi vsi javni prostori, inštitucije, bodisi pisarne, trgovine, agencije, biroji, vrtec, šola, z Engage in Good doterrinim dobrodelnim projektom se nahaja kar v nekaj slovenskih bolnišnicah in zdravstvenih ter domovih za starejše občane .

Prinaša boljše razpoloženje, z izbranimi olji lahko razkužujemo zrak, dvigamo fokus, če potrebno z drugimi olji pomirjamo in podpiramo zdravo odzivnost dihal.

Na spletu pa najdete kar nekaj verodostojnih raziskav, ki aromaterapijo v takem načinu uporabljajo tudi za boljše razpoloženje kupcev, strank in posledično boljšo prodajo ter sklepanje poslov.

Vonj je eno naših najmočnejših čutil in močno stimulira tudi naš spomin. Če nase lahko vplivamo s čudovitimi naravnimi kapljicami, tudi v prostore lahko vpeljemo veliko naravnih učinkovanj vsega kar narava lahko nudi, čeprav trenutno nismo sredi nje.

brevi marble citrus bloom diffuser difuzor difuser eterična ulja eterična olja doterra
Začasno dosegljiv manjši, a zmogljiv Brevi difuzor marble (marmorni dizajn) z pomladno citrusno – cvetno mešanico Citrus Bloom.

Ostali doTerra difuzorji in aroma – vlažilec

doTerra poleg Petal 2.0 difuzorja ponuja še:

  • Brevi difuzor (barva temni oreh ali beli marmor dizajn): je bil začasno dosegljiv, zelo majhen, dovolj zmogljiv, primeren za potovanja in manjše prostore. V kompletu z začasno dosegljivo mešanico eteričnih olj: ali cvetno-citrusna pomladna mešanica Citrus Bloom ali praznična začimbna mešanica Harvest Spice ali praznična gozdna mešanica Holiday Peace
  • Dawn prvi doterra aroma – vlažilec: širši opis najdeš spodaj. Vodni rezervoar 1,8 L.
  • LaLuz difuzor je prvi majhni difuzor z veliko zmogljivostjo, primerljivo z Volo, Roam, Petal 2.0 in Lumo močjo. Ponaša se s steklenim pokrovom in barvno menjavo svetila. Dosegljiv je le kot del paketa Together Kit, ki je na voljo tudi kot včlanitveni paket.
  • Lumo difuzor z mešanico Serenity: dizajnerski, manjši, spodnji del je lesen, močnejše delujoč. Po moči po mojih izkušnjah enak moči Petal 2.0.
  • Pilot brezstični manjši difuzor: narejen z vidikom trajnosti, priročno majhen, da gre z vami kamorkoli, po prostorih, v pisarno, v avtomobil v prostorček za pijačo. Napolni se na USB in nato brezžično deluje nekaj ur.
  • Roam difuzor: brezstični dizajnerski difuzor, narejen z vidikom trajnosti. Izredno tiho delovanje. Polni se ga na polnilni postaji, nato gre z vami kamorkoli po prostoru.
  • Volo difuzor (barva Marble White ali Onyx Black): v obliki antične lanterne, zopet bo dosegljiv do 2022. Je višji od Lumo in nižji od Lotus difuzorja, zmogljiv kot Petal 2.0. oz. malo močnejši. Ima večji volumen za vodo. Časovna nastavitve na 1h, 3h, 6h ali ON. Vrteči se gumb za vžig in prestavljanje časovnega delovanja omogoča vrtenje za povečanje ali zmanjšanje meglice. Ločeni manjši sredinski gumb omogoča prižig lučke v jantar svetlobi, navadni svetlobi ali brez lučke – v obliki tankega kolobarja med spodnjim delom in pokrovom difuzorja. Ima močnejši in posledično malo glasnejši motor, tako da ga sama zaenkrat vidim kot odlično dodano vrednost in okras dnevnim prostorom. Za v spalnico je moja prva izbira še vedno Petal 2.0.
Dosegljiv kot ekskluzivno del novega Together Kit paketa.

Vsi omenjeni doTerra difuzorji: Petal 2.0., Lumo, Brevi in Volo so ultrasonični difuzorji. Ultrasonični difuzor z vodo in elektr.frekvencami ustvari meglico iz vode in eteričnega olja ali mešanice eteričnih olj. Ultrasonične valove ustvari disk na dnu oz. pod površino vodo in eterično olje razprši v mikro delce, ki se lažje absorbirajo preko dihanja, kar je seveda primerno tudi za občutljive skupine: najmlajše, nosečke, starejše, šibke in štirinožne.

Volo difuzor (barva Marble White ali Onyx Black): v obliki antične lanterne, je odslej na voljo v redni ponudbi.

doTerra pa se odslej ponaša tudi s prvim aroma – vlažilcem Dawn.

Če se želiš včlaniti, klikni na JOIN & SAVE (za redni nakup na SHOP). Vnašaj brez šumnikov. V času Diamond Cluba (September – November) mi javi svoje podatke (ime, priimek, naslov, mobilni telefon, mail in rojstni datum ter naročilo)za včlanitveni nakup, ko je ta nad 100PV točk, ker si do brezplačnega olj/olj upravičen le, če te vnesem preko posebnega Diamond Club Portala. Če se včlaniš v tem času sam, se darilo ne pripiše. Spremljaj aktualno mesečno ponudbo za ostale promocije. Plačaš lahko s kreditno kartico ali na predračun. V 5-7 delovnih dneh je paket pri tebi. Nato se s teboj kot izbrana mentorica rada slišim/dobim, da greva čez tvoje izdelke in vprašanja in sem ti vedno na voljo za usmeritev. Včlani se lahko tudi podjetje. Če te zanima, kako deliti/delati doTerro, mi lahko omeniš, da se lahko posvetiva tudi tej temi.