Drobni rituali

doTerra difuzor – novi Petal 2.0.

doterra petal 2.0 novi difuzor diffuser difuser eterična olja eterična ulja

Zame je doTerra difuzor Petal še vedno najkvalitetnejši difuzor, ki prinese ogromno dobrobiti in kvalitete za dani denar.

doTerra difuzor petal
Difuzor Petal 1.0.

Predhodni doTerra Petal 1.0 difuzor

Njegovo 1.0. predhodno različico imamo že več kot štiri leta (uradna garancija je bila 1 leto), pa še vedno s prijetno meglico v prostor spušča tako čiste arome eteričnega olja, kot prve dni. Prav tako je tih, ima možnost nočne lučke in je enostaven za čiščenje. Kot vsi difuzorji, ugasne, ko zmanjka vode ali ko je (Petal 1.0) nastavljen 1h, 2h ali 5h časovnik. S koncem leta 2019 pa ga je nadomestil močnejši in cenejši Petal 2.0.

Te zanima vroča večna tema?
Kaj je dober difuzor in kaj so dobra eterična olja?
Moj pogled lahko ujameš v seriji mojih Instagram Storyev tu.

petal difuzor 1.0
Novi difuzor doTerra Petal 2.0.

Novi Petal 2.0 doTerra difuzor

Ugodnejši (Članska cena na dan 31.8 2020: 41,50€) in močnejši Petal 2.0. je močnejši, lepšega dizajna in na naše veliko veselje cenejši. Poleg privlačnega izgleda in majhnosti se ponaša predvsem z močnejšo meglico kot njegov predhodnik. Kot popoln začetnik si sprava predvsem navdušen nad učinkom osveževanja prostora, ki ga z difuzorjem lahko dosežemo.

Za uporabo je zelo enostaven. Na gumbu za meglico (Mist) lahko nastavimo 2h, 6h ali 12h (nočno delovanje: s 5 min delovanjem in 5 minutno prekinitvijo) delovanje. Difuzor ugasne, ko poteče nastavitev ali ko zmanjka vode. na gumbu za ambientalno lučko (Light) lahko vklopimo ali izklopimo lučko. Sama jo obožujem, ker mi v otroški sobi služi tudi kot nočna lučka.

Prepričana sem, da bo zate pomembna informacija, da je zelo tih. zato da ga brez težav lahko izrabimo s svojimi učinkovanji tudi tekom noči. Druga stvar, ki drži kot že za predhodnika 1.0 je, da sta narejena iz zelo kvalitetne plastike. To pomeni, da je ob rednem čiščenju še vedno lepa bela, ne spreminja barve in omogoča, da so arome eteričnih olj še vedno tako močne in čiste, kot prvi dan, ko ga priključiš.

Čeprav je Petal 2.0 difuzor na vodni osnovi, ni vlažilec prostora. Pred uporabo ga očistim s pršilko iz alkoholnega kisa in posodico obrišem s kuhinjsko papirnato brisačo, vanj dolijem vodo do oznake in pri 20 kvadratnih metrih notri nakapam 3 – 4 kapljice izbranih eteričnih olj. V primeru manjšega ali večjega prostora moč manjšam ali jačam s količino kapljic.

petal diffuser difuzor difuser eterična ulja eterična olja doterra
Difuzor lahko uporabljamo večkrat dnevno v namen izboljšanja počutja, pomirjanje ali poživitev, za razkuževanje zraka ali v podporo dihalom. *Petal 1.0.

Zakaj in kako lahko difuzor uporabljamo na dnevni ravni?

Difuzor je pri nas in večini uporabnikov najpogostejši način izrabe aromatičnih učinkovin eteričnih olj. Pri nas ga večkrat dnevno uporabljamo v namen izboljšanja počutja, pomirjanje ali poživitev, za razkuževanje zraka ali v podporo dihalom.

doterra home essentials kit
Vse potrebno za začetek pa ti prinaša Home Essentials Kit, najpogostejši včlanitveni paket, ki po novem vsebuje tudi doTerra Petal 2.0. difuzor.

Če ne veš, kako si umešati nekaj, kar ti bo tudi dišalo in ne le učinkovalo, super nasvete najdeš tukaj. Vse potrebno za začetek pa ti prinaša Home Essentials Kit, najpogostejši včlanitveni paket.

lumo diffuser difuzor difuser eterična ulja eterična olja doterra
Lumo difuzor.

Kje je koristno imeti difuzor?

Difuzor z naravnimi eteričnimi olji bi po mojem mnenju moral imeti sprva prav vsak dom. Pri nas doma ga imamo v skupnem prostoru. Sčasoma pa si je vsak prisvojil svojega v svoji sobi, spalnici. Svojega ima tudi kopalnica ter pisarnica.

Čudovito bi bilo, če bi difuzor lahko imeli tudi vsi javni prostori, inštitucije, bodisi pisarne, trgovine, agencije, biroji, vrtec, šola, z Engage in Good doterrinim dobrodelnim projektom se nahaja kar v nekaj slovenskih bolnišnicah in zdravstvenih ter domovih za starejše občane .

Prinaša boljše razpoloženje, z izbranimi olji lahko razkužujemo zrak, dvigamo fokus, če potrebno z drugimi olji pomirjamo in podpiramo zdravo odzivnost dihal.

Na spletu pa najdete kar nekaj verodostojnih raziskav, ki aromaterapijo v takem načinu uporabljajo tudi za boljše razpoloženje kupcev, strank in posledično boljšo prodajo ter sklepanje poslov.

Vonj je eno naših najmočnejših čutil in močno stimulira tudi naš spomin. Če nase lahko vplivamo s čudovitimi naravnimi kapljicami, tudi v prostore lahko vpeljemo veliko naravnih učinkovanj vsega kar narava lahko nudi, čeprav trenutno nismo sredi nje.

brevi marble citrus bloom diffuser difuzor difuser eterična ulja eterična olja doterra
Začasno dosegljiv manjši, a zmogljiv Brevi difuzor marble (marmorni dizajn) z pomladno citrusno – cvetno mešanico Citrus Bloom.

Ostali doTerra difuzorji

doTerra poleg Petal 2.0 difuzorja ponuja še:

  • Brevi difuzor (barva temni oreh ali beli marmor dizajn): je bil začasno dosegljiv, zelo majhen, dovolj zmogljiv, primeren za potovanja in manjše prostore. V kompletu z začasno dosegljivo mešanico eteričnih olj: ali cvetno-citrusna pomladna mešanica Citrus Bloom ali praznična začimbna mešanica Harvest Spice ali praznična gozdna mešanica Holiday Peace
  • Lumo difuzor: dizajnerski, manjši, spodnji del je lesen, močnejše delujoč. Po moči po mojih izkušnjah enak moči Petal 2.0.
  • Lotus difuzor: eleganten dizajn, močneje delujoč, meglico izpihuje vodoravno, zato je primernejši za na polico, za na omaro.
  • Volo difuzor (barva Marble White ali Onyx Black): v obliki antične lanterne, zaenkrat le začasno dosegljiv v avgustu 2020. Je višji od Lumo in nižji od Lotus difuzorja, zmogljiv kot Petal 2.0. oz. malo močnejši. Ima večji volumen za vodo. Časovna nastavitve na 1h, 3h, 6h ali ON. Vrteči se gumb za vžig in prestavljanje časovnega delovanja omogoča vrtenje za povečanje ali zmanjšanje meglice. Ločeni manjši sredinski gumb omogoča prižig lučke v jantar svetlobi, navadni svetlobi ali brez lučke – v obliki tankega kolobarja med spodnjim delom in pokrovom difuzorja. Ima močnejši in posledično malo glasnejši motor, tako da ga sama zaenkrat vidim kot odlično dodano vrednost in okras dnevnim prostorom. Za v spalnico je moja prva izbira še vedno Petal 2.0.

Vsi omenjeni doTerra difuzorji: Petal 2.0., Lumo, Lotus, Brevi in Volo so ultrasonični difuzorji. Ultrasonični difuzor z vodo in elektr.frekvencami ustvari meglico iz vode in eteričnega olja ali mešanice eteričnih olj. Ultrasonične valove ustvari disk na dnu oz. pod površino vodo in eterično olje razprši v mikro delce, ki se lažje absorbirajo preko dihanja, kar je seveda primerno tudi za občutljive skupine: najmlajše, nosečke, starejše, šibke in štirinožne.

lumo lotus  diffuser difuzor difuser eterična ulja eterična olja doterra
Difuzor Lumo in difuzor Lotus.
Volo difuzor (barva Marble White ali Onyx Black): v obliki antične lanterne, zaenkrat le začasno dosegljiv v avgustu 2020.