Drobni rituali

Mešanica Citrus Bloom

MEŠANICA POMLADI IN POLETJA

Njena aroma me spomni na otroštvo in mami. Tudi punci pravita, da je kot pri babi. Dišeče cvetno, kot na njenem vrtu ko cveti magnolija in pijemo limonado. Krasno, kako lepo sta jo opisali.

Katera eterična olja sestavljajo Citrus Bloom mešanico?

  • POMARANČA: dviga razpoloženje, vrača energijo in deluje čistilno.
  • GRENIVKA: deluje nežno čistilno od znotraj navzven.
  • SIVKA: pomirja kožo in duha.
  • RIMSKA KAMILICA sprošča in pomiri razdraženo kožo.
  • MAGNOLIJA: sprošča ob občutkih stresa.

KAKO VSE JO LAHKO UPORABIŠ?

DIFUZIRAJ za prijetno otroško sproščujoče – igrivo aromo. Lahko jo dopolniš z grenivko in limeto. Ali z ilang-ilang in kadilno bosvelijo (Frankincense). Čez dan ali ob večeru ob branju knjige.

IZRABI JO KOT EDINSTVEN PARFUM, nanesi jo na lase, na šal ali na aroma nakit.

ROLLON: redčeno pripravi v Touch Rollon ter nanašaj na pulzne točke, pod nos, za ušesi in na zatilje. V ta namen se odlično ujame s sandalovino.

PERSONIFICIRAJ LOSJON ZA TELO: dodaj ga Neutral Body Lotion in uživaj v pomirjujočih in čistilnih učinkovinah in kot pobožek limfi, lepšim oblinam in težkim nogam zvečer. Mešanici za večji učinek lahko dodaš cipreso. Koža in telo ti bosta hvaležna.

IZDELAJ TRDO MILO z melt & pour snovo.

UPORABI KOT ČUSTVENČEK: ob trenutkih ko potrebuješ sprostitev od predolgega dneva ali neljubega dogodka, jo kani v dlan, predstavljaj si, katerega pozitivnega občutka si želiš več in vizualiziraj, kako je bilo, ko si se nazadnje tako dobro počutil/a. S tem izrabiš krasno metodo aromatičnega usidranja. V ta namen se odlično ujame z Balance in hkrati limeto.

ČUSTVA: Mešanica na področju čustev velja za mešanico novih priložnosti. Podpira čustva umirjanja, samozaupanja, za lažje prehajanje čez izzive, pomaga k večjemu doživljanju sreče

IZDELAJ BOMBICE ZA KOPEL: tu se nepozabno ujame z grenivko. Vir: doTerra.

CITRUS BLOOM & GRAPEFRUIT BOMBICE ZA KOPEL

Bombice za kopel so zabaven način uživanja aromatičnih koristi eteričnih olj. So enostavne za narest in vaša kopel bo dišala čudovito! Sledite temu receptu in ustvarite pomirjujočo in poživljajočo izkušnjo z združeno aromo cvetličnih in citrusnih eteričnih olj. Bombice za kopel so tudi odlična darila za odrasle in otroke, ker jih lahko prilagodite vašim ljubljenim osebam - bodite ustvarjalni in dodajte različna olja, suhe cvetove, zelišča in barve. Naj bo vaša kopel kot travnik, poln rož s Citrus Bloom & Grapefruit bombicami za kopel!

Sestavine:
3 jedilne žlice Epsom soli (ali grobe morske soli)
64 gramov sode bikarbone
32 gramov koruzne moke
32 gramov citronske kisline

1 jedilna žlica frakcioniranega kokosovega olja
Naravna tekoča barva za živila ali barvilo za milo
15 kapljic Citrus Bloom mešanice eteričnih olj
7 kapljic eteričnega olja grenivke (Grapefruit)
Pripomočki
Modelčki za bombice za kopel
Razpršilna steklenica, napolnjena z nepozebnikom (witch hazel) ali vode
Navodila
1. Razdelite 3 jedilne žlice Epsom soli v dve posodi V eno izmed posod dodajte 1 kapljico barve za živila ali barvila za mila. V preostalo posodo dodajte 1 kapljico druge barve za živila ali barvila za mila. Odločite se lahko za več kapljic kateregakoli barvila za bolj intenzivno barvo.
2. Premešajte posamezne zmesi, da se barva enakomerno razporedi, ko se razvija barva soli.
3. Nadalje, zmešajte sodo bikarbono, koruzno moko in citronsko kislino v veliki posodi za mešanje. Stepite skupaj z žlico ali vilico. Nato, dodajte eterična olja tej mešanici.
4. Previdno dodajte 1 jedilno žlico frakcioniranega kokosovega olja tej suhi mešanici in premešajte. Poskrbite, da bo gladka brez grudic.
5. Vzemite za dlan veliko te zmesi in jo stisnite v dlani vaše roke. Prašek se mora sprijeti kot moker pesek. Če se ne sprime, lahko nežno popršite mešanico z nekaj vode (ali nepozebnika) z razpršilno stekleničko.
6. Dobro premešajte mešanico med vsakim razpršilom in zagotovite, da se ne začne peniti v posodi! Redno preverjajte, da vidite, ali se je mešanica sprijela. Ko se, je pripravljena.
7. Dajte nekaj soli na dno vsakega modelčka. Nato dodajte preostanek obarvane soli mešanici bombic za kopel. Previdno premešajte vse sestavine skupaj.
8. Napolnite svoje modelčke z eno žlico na enkrat. Potisnite mešanico dol po vsaki žlici (ni vam treba pritisniti premočno - polovicam bombic za kopel pomaga, da se držijo skupaj, če je nekaj mešanice na vrhu razrahljane). Ko sta obe polovici polni, ju pritisnite močno skupaj.
9. Naj modelčki počivajo nekaj ur ali čez noč. Zjutraj vzemite previdno bombice za kopel iz modelčkov in jih uporabite za penečo in sproščujočo kopel. 

Mešanica se odlično ujema z grenivko, limeto, bergamotko, limonsko mirto, kadilno bosvelijo, cedro, sandalovino.

Jo že imaš tudi ti? Kaj ob njeni aromi občutiš ti in kako jo uporabljaš?

Vaša Maja Čebašek
maja@zavsakdom.si