Eterična olja

doTerra Air

air doterra eterična olja dim dimu

Nekdanji doTerra Breathe! Melem za zdrava dihala!

Ko uporabljam najboljša naravna eterična olja, je poleg uporabe za čist in svež zrak, zdravo odzivnost imunskega sistema in podpore čustvom ena najpogostejših uporab eteričnih olj pri nas doma ~ za podporo dihalom.

Za lažji vdih, za pobožek tistemu sitnemu dražečemu kašlju, za odprte noske ali manj drugih nelagodij z dihali. O podpori dihal sem se že večkrat razpisala: Brezskrbna jesen in zima; Podpora funkciji dihal; Sezonska dihalna nelagodja.. tokrat pa je tu končno tako dolgo čakajoči prispevek o enem najbolj prodajanih in znanih doTerra izdelkov za podporo zdravi funkciji dihal, mešanici Air!

Kako uporabljam doTerra Air?

Air. Včasih se je imenoval Breathe. Sestavljajo ga eterična olja lovorja, poprove mete, evkalipta, čajevca, limone, ravensare in kardamoma.

  • Z njim vdihneš globoko. Iz dlani, v difuzorju ali redčeno na prsi ali pod nosom ali predelu sinusnih vrečk.
  • Pomaga, da se lažje odkašljaš, ko je kašelj moker. Trik – ob zamašenem nosku in dražečem kašlju redčen na podplatih odpre dihala in ne draži kašlja.
  • Na koži ga rada izrabim ob piku, saj prijetno hladi, umiri razdraženost in lajša srbečico.
  • V difuzorju se izplača poigrat, ker se ujame z On Guardom, sivko, pomarančo in še čem in pričara raznolika krasna vzdušja in učinke.

Moji najljubši recepti z doTerra Air

Ko pišem ta prispevek, se polni že deseto leto mojih in naših izkušenj. Svoje naj avtorske recepte zbiram v spodnjih receptih. Vse recepte za difuzor mešanice lahko z napotki spodaj predelaš tudi v rollon mešanico. Zelo vesela pa bom tudi tvoje izkušnje ali recepta!

doTerra izdelki za dihala

doTerra ponuja ogromno izdelkov za podporo dihalom, v prvi vrsti linij izdelkov Air in On Guard. Novost v naših izkušnjah zadnjih treh let je, da je za podporo dihalom odlična tudi linija Deep Blue in ZenGest. Za sezonska dihalna nelagodja ob bohotno cvetoči naravi ali ob težavah v predelu sinusov pa so tu TriEase mehke kapsule.

Kot vidiš, lahko v ta namen uporabljaš citrusna eterična olja, kar veliko zeliščnih, metinih, eteričnih olj semen zelišč, iglavcev in lesnih olj, tudi cvetnic.

Lesna in cvetna olja umirjajo dražeč suh kašelj, v ta namen te odlično podpreta tudi Air-X, Roman Chamomile in Cardamom. Sama za te težave rada izrabim (sicer) pripravek za zdrava prebavila in želodec, pastile Digest Tab!

Zvečer in v času dihalnih težav prebavil ne pozabi podpreti s kvalitetnimi probiotiki iz linije PB Assist!

Kako ohranjati zdrava dihala čez vse leto?

O podpori dihal za najmlajše, male in nas velike sem se že večkrat razpisala: Brezskrbna jesen in zima; Podpora funkciji dihal; Sezonska dihalna nelagodja.. Novost, ki smo jo vsi veseli pa je doTerra prvi aroma vlažilec Dawn, ki je za dano kvaliteto neverjetno ugoden. O njem si več lahko prebereš tu!

Če te zanima podpora dihal svojih hišnih ljubljenčkov, pa veliko nasvetov dolgoletnih veterinarjev povzemamo v tej FB skupini Živali in eterična olja!

Z ljubeznijo, Maja

Maja Čebašek
maja@zavsakdom.si
041902293

Sledi mi na svojem najljubšem socialnem omrežju:
You Tube
FB skupina
Instagram
FB stran
Pinterest
doTerra spletna stran | WA svetovalka 983829