Eterična olja

doTerra jesenski BOGO

doterra bogo akcija promocija brezplačna gratis olja brezplačno olje
Kupi Cardamom (čc 30,50€/31,5PV), prejmi darilo Pink Pepper (vrednost čc 26,25€). Max 5 na račun.
Kupi Balance 15ml (čc 24,50€/25PV), prejmi darilo Black Spruce 5ml (vrednost čc 21,25€). Max 5 na račun.
Kupi Touch Neroli 10ml (čc 52,50€/53PV), prejmi darilo Ylang Ylang 15ml (vrednost čc 42,75€). Max 5 na račun.
Kupi Touch Frankincense 10ml (čc 51,75€/47PV), prejmi Touch Motivate 10ml (vrednost čc 18,25€) in Touch Lavender 10ml (vrednost čc 16,50€). Max 5 na račun.
Kupi BOGO Bag (predvidoma 250,71€), kjer kupiš vseh 5 BOGO vključno z Helichrysum + prejmeš 5 olj brezplačno + dodatno darilo skrivnostno olje 15ml (vrednost podarjenega čc predvidoma 199€) . BOGO Bag Max 1 na račun. Komplicirano, vem, a noro ugodno za 11 olj in mešanic v reciklirani torbici 😀

Pogosta vprašanja za doTerra jesenski BOGO

Kaj je doTerra BOGO?

BOGO je okrajšava za ponudbe po sistemu Buy-One-Get-One (Kupi en izdelek, drug izdelek brezplačno). Vse ponudbe BOGO in njihova razpoložljivost (ali ko so razprodani) so oznanjene na strani Facebook podjetja dōTERRA Europe. Vsaka ponudba BOGO ima omejitev pet izdelkov na posamezen račun (če ni zavedeno drugače). Med tem vsakim 48-urnim promocijskim obdobjem lahko vse ponudbe BOGO združite v eno naročilo in prihranite stroške pošiljanja. 

Tokratna novost: BOGO Bag – v njej kupiš vse 4 BOGO ponudbe in tudi Helichrysum in prejmeš vsa 4 gratis olja in peto, skrivnostno LTO 15ml olje brezplačno v priročni reciklirani torbici iz plastenk.

Ali lahko element BOGO plačam s točkami, ki sem jih pridobil/-a z nakupom izdelka?

V okviru istega naročila, v katerem boste kupili tudi elemente ponudbe BOGO, lahko uporabite točke, vendar pa elementi, plačani s točkami, ne bodo šteli za brezplačne izdelke ponudbe BOGO.

Ali lahko BOGO-te plačam z nakazilom ali trajnikom?

Pri naročilih ponudbe BOGO je zaželeno predplačilo s kreditno kartico ali plačilo prek računa AR, sprejemali pa bomo tudi plačila prek bančnih nakazil, če bodo ta prejeta v posamičnem 48-urnem obdobju -v tem primeru priporočam naročilo 19.10. in takojšnje plačilo preko spletne banke ali na pošti.

Ali se mi izplača kupiti BOGO po redni ceni?

Sama prepričano menim, da se ti ne izplača. Tule tudi bolj natančno podelim zakaj. In ker s članstvom, ki nič ne obveže, ne dobiš nič obvez, dobiš pa veliko neplaniranega, med drugim tudi tole. Na koncu pa je na tebi, da se odločiš za način nakupa. Če pa razmišljaš, kaj lahko vzameš za optimalni prvi nakup, pregledno podelim tukaj. Poleg seveda lahko priklopiš tudi BOGO ali druge izdelke.

TOKRATNA ETERIČNA OLJA in MEŠANICE POD DROBNOGLEDOM

doTerra Black Spruce – eterično olje Črne smreke

doTerra eterično olje črne smreke Picea mariana se pridobiva v Kanadi z destilacijo odpadnega materiala nujne poseke. Vse ostanke destilacije se reciklira za naslednjo destilacijo s trajnostnim pristopom. Za 5ml eo potrebujemo ok. 6,5kg vejic in iglic. V difuzorju se ujame se z majaronom Marjoram, evkaliptom Eucalyptus, limeto Lime, sivko Lavender, cedro Cedarwood. Kot sestrični duglazija (Douglas Fir) in sibirska jelka (Sibirian Fir) ugodno vliva na prizemljitev in dviga samozavest. Daje moč preiti lastne misli samoomejevanja. V ta namen jo lahko uporabimo redčeno na pulznih točkah in v difuzorju. Odlična je kot podpora v nosečnosti in za meditacijo.

Ima širok spekter delovanja: umirja fizično/čustveno izčrpanost, tudi ob nepredvidljivi situaciji, ˝čustveni˝ lakoti, nejasnih mislih, zamerah in strahu (redčeno na zatilje, srčni predel in predel nadledvičnih žlez) | svetli ten kože (v obrazni kremi) | ugodna hladilna masaža mišic in sklepov (sploh pri starejših; z majaronom) | globok in lažji vdih (redčeno na prsi ali v difuzorju) | umirja razdraženo kožo in ji vrača zdrav izgled (redčeno na mesto; sploh ob prehodu hormonskega cikla) | zdrava odzivnost imunskega sistema (redčeno podplati z green mandarine) | sprošča napetost in lajša spanec (redčeno pulzne točke ali v difuzorju z grenivko Grapefruit) | podpora zdravi odzivnosti hipotalamusa in ščitnice (zatilje, ob lasišču, hrbtenica, podplati, na predel) | podpira zdrav nivo testosterona pri moških (redčeno s komarčkom Fennel na pulzne točke). Nahaja se v Balance in Forgive.

KEMIJSKA POSEBNOST | bornil acetat umirja | alfa pinen sprošča | δ-3-carene deluje čistilno |

TOP Recept | SPA ZEN: Grapefruit + Black Spruce + Pink Pepper

 • večerni 10ml Rollon 21:14:7, ostalo FCO
 • Difuzor za v prostor ali savno 3:2:1

Rc 28,33€ | Čc 21,25€ | 20PV

doTerra Cardamom – eterično olje kardamoma

doTerra eterično olje kardamoma Elettaria cardamomum se pridobiva v Guatemali in v okviru Co-Impact metode podpira lokalne kmete in posledično daje takojšnje in pravično plačilo, ukinilo nepravično verigo posrednikov, kar je dvignilo standard marsikateri družini. Ob priklopu neprofitne dobrodelne Healing Hands fundacije in sodelovanju z CHOICE Humanitarian pa so dobili še nekaj nujnih rešitev, izobraževanje za trajnostno kmetovanje, izdelavo teras, septičnih tankov za oplemenitenje zemlje, dostopne sušilnice semen. 2016 jim je Healing hands priskočila z direktno pomočjo v projektu Days For Girls (s pripomočki za osebno higijeno ob mesečnem ciklu deklic) in 2018 ob izbruhu Vulkana.

Za destilacijo 5ml doTerra eteričnega olja kardamoma potrebujemo okoli 1,36kg semen. Prevzel me je Co-Impact Sourcing trip posnetek, ki prikaže celo pot, od rastline, semen, destilacije, do pomoči s pomočjo Healing Hands projekta lokalni skupnosti. Vejica obrodi 10-20 semen, ki se jih suši 36 ur pred postopkom destilacije ali dalje rabi za začimbo. V difuzorju ali redčeno v rollonu se ujame s cimetom (Cinnamon), komarčkom (Fennel), poprovo meto (Peppermint), limono in ingverjem (Ginger). Nahaja se v Air oz Breathe kolekciji.

Ima širok spekter delovanja: ugodno odpira dihalne poti (redčeno pod nos, na prsih ali v difuzorju) | nelagodja v trebušnem predelu, želodcu ali požiralniku (redčeno v popek in s meri urinega kazalca v trebuh oz na mesto nelagodja) | mišična in menstrualna nelagodja (redčeno na predel) | mentalna jasnost (vdihavajte, difuzor ali redčeno na zatilje) | zdrava odzivnost trebušne slinavke (redčeno na predel) | prestrašenost oz. za čustvenor avnovesje, sploh v nosečnosti ( redčeno na pulzne točke ali v difuzor) | kulinarika! (kava, kakav, jedi, omake, pecivo)

KEMIJSKA POSEBNOST | 1,8 cieneol = eucaliptol in terpinil acetat delujeta čistilno |

Rc 40,67€ | Čc 30,50€ | 31,5PV

TOP Recept | BOŽIČNA PRESNA TORTA s KARDAMOMOM

 • SESTAVINE SPODNJE PLASTI: 400 g mletih lešnikov (hvala mami!), 150 g namočenih datljev, 1 jž pistacijevega olja, ščep soli, 5k eteričnega olja kardamoma. Vse sestavine zmeljemo/sesekljamo z zmogljivim sekljalnikom v gladko zmes. Servirni krožnik premažemo z nekaj kokosovega olja in nanj položimo obroč za torto premera 26 cm. Zmes stresemo v notranjost obroča in z živilsko folijo maso enakomerno razporedimo in potlačimo, da dobimo povsod enako visoko spodnjo plast torte.
 • SESTAVINE ZGORNJE PLASTI: 300 g namočenih indijskih oreščkov, 50 g suhih borovnic (sem jih predhodno namočila v riževo mleko), 1,5 dcl riževega mleka, 2 banani, 2 jž medu, 60 g kokosovega olja, 6 k eteričnega olja limone. Vse sestavine zmeljemo/sesekljamo v gosto zmes. Stresemo jo na spodnjo plast torte in z žlico ali spatulo enakomerno razporedimo. Če ne drugače, si za izravnavo zopet pomagamo z živilsko folijo. Postavila sem jo v hladilnik dan pred serviranjem.
 • SERVIRANJE: Torta je kar nasitna, zato serviramo male porcije. Poleg se je zelo prilegla kavica z eo kardamoma, pa tudi zeleni čaj z eo poprove mete kot tudi črni čaj z eo bergamotke. 
Naslednjič sem v zgornjo plast pa le 1 dcl vode in borovnice zamenjala z malinami. Če želite rahlejšo strukturo, je tudi 2dcl v zgornji plasti čisto v redu. Še boljše je zagotovo, če namesto te vode uporabite raje 100 g sadežev (malin ali borovnic) in vodo izpustite. Torta z okusom maline namreč ni tako nasitna. Priporočam tudi, da glede na kar visoko tortico sestavine zmanjšate nasploh na polovico, saj tale tortica s premerom 26 cm pride visoka malo nad 3cm, torej dober centimeter in pol v vsaki plasti. Pa dober tek!

doTerra Touch Frankincense 10ml – redčeno eterično olje kadilne bosvelije

Tako poznano eterično olje iz osnovne desetke, kjer se vprašam, lahko sploh napišem še kaj novega. Lahko! In to veliko pomembnega. doTerra eterično olje kadilne bosvelije sestavlja destilirana smola kar štirih vrst drevesa predvsem iz Boswellia sacra, tudi B. frereana, B. carterii, B. papyrifera (ta se obče ponavadi koristi za kadilo, ki ga poznamo iz verskih obredov) in se nabira iz kristalizirane smole dreves predvsem v severni Somaliji, pa tudi v Etiopiji in Omanu. Pri tem se skrbi za pravično plačilo nabiralcev, ki imajo v Somaliji ta drevesa v lasti že več generacij, pogozduje nova drevesa, pa tudi na pravilno trajnostno obiranje za katerega imajo usposobljene ˝zdravnike˝ za drevesa, ki določajo čas nabiranja, ki je prijazen do drevesa. Problematika neplačil posrednikov in prekomerno obiranje dreves (pri čemer je National Geografic intervjuval tudi doTerro) se tako uspešno ukinja tudi s pomočjo doTerra Co-Impact metode, sodelujejo tudi s somalijsko vlado za pripravo državne in zakonske regulacije čuječega in trajnostno naravnanega nabiranja. Da ne govorim o dobrodelnem Healing Hands projektu, ki s pomočjo tega še dlje podpira lokalno skupnost.

Smola se nato prebira in izjemoma ne destilira tu, temveč v Bolgariji skupaj z smolo mire (Myrrh), ki ob prevozu ne izgubljata na svežini materiala. In da je proces res tehnološko natančen. V največji evropski doTerra Esseterre destilarni v Bolgariji sem bila junija 2019 tudi sama. Eterično olje kadilne bosvelije se tam destilira skoraj 100 ur pod posebnim pritiskom in temperaturo. Usmerjajo pa se tudi že v ekstrakcijo bosvelijeve kisline. doTerra kadilna bosvelija se ujame z vsemi olji in ima zaradi obogatene kemije to dobrobit, da dopolni in s tem ojača delovanje ostalih. Prav tako ima večino naravno vsebovanih kemičnih spojin v mali količini, zato je pogosta izbira tudi pri najmlajših. Najdemo ga v Align, Balance, Beautiful, Console, DDR, Holiday Peace, Hope, In Tune, Past Tense, Peace, Salubelle, Stronger.

Ima širok spekter delovanja: zdrava odzivnost celice in DNK (redčeno na predel ali v obliki DDR Prime Softgels) | podpira zdravo delovanje možganov (redčeno na predel zatilja, difuzor) | podpira zdravo delovanje živčnega sistema (redčeno na predel zatilja, hrbta, difuzor) | podpira v času negativnih čustev in podpira čustveno ravnovesje, tudi ob meditaciji (redčeno na pulzne točke, predel srca, difuzor; s pomarančo) | zdrav izgled razdražene ali problematične kože (redčeno na predel težave; v čisti obliki na predel, ko koža zelo poškodovana) | ojača delovanje On Guard, Deep Blue, Zen Gest, Air | ugodno deluje na dihala in pomirja nelagodja (redčeno s sivko, čajevcem) | močna napetost v predelu glave (pod jezik ali na nebo)

KEMIJSKA POSEBNOST | alfa thujen mu daje zeliščno aromo | beta kariofilen pomirja | limonen deluje čistilno in dviga razpoloženje | alfa pinen sprošča

TOP Recept | NERVO OM: Frankincense + Copaiba + Wild Orange

 • večerni 10ml Rollon 10:10:20, ostalo FCO
 • Difuzor mešanica 2:2:4

Touch Frankincense – Rc 69,00€ | Čc 51,75€ | 47PV

doTerra Helichrysum – eterično olje laškega smilja

doTerra eterično laškega smilja se pridobiva in cvetov in za 5ml eteričnega olja potrebujemo 1,8kg cvetov, zaradi česar je izredno dragocen. Čisto 5ml eterično olje pridobivamo iz Korzike, Touch verzijo pa s pomočjo Co-Impact podpore podpore kmetom v Albaniji. Co-Impact metoda jim je omogočila, da so postali lastniki obdelovane zemlje in jim pomaga dvigovati standard na ravni družin. V difuzorju se ujame z vsemi citrusni olji, s Frankincense, Arbovitae, Evkaliptusom, Wintergreen, Lavender, Myrrh, s čajevcem (Melaleuca), vrtnico, geranijo in muškatno kaduljo. Ugodno vpliva na razpoloženje, sprošča in umirja, ni pa nenavadno, da ga najdemo v Deep Blue, v Balance, Correct X, Salubelle, Verage kolekciji.

Ima širok spekter delovanja: nepravilnosti in težave v koži (v obrazni kremi ali losjonu za telo) | občutljivi nos (redčeno na nosni pretin) | nerodnost (v kremi v mesto, blaži in umirja) | srčno – žilni sistem na predelu nog (redčeno v losjonu za telo zvečer, lahko s sivko in limono) | nelagodje v predelu zadnjika (redčeno na predel) | nelagodje v predelu ušes (redčeno okoli ušesne školjke in po vratnih bezgavkah; lahko s copaibo in vrtnico) | nelagodje v predelu pljuč (umirjanje) | podpora zdravemu delovanju jeter (interno v kapsuli deluje kot podpora in čistilno) | podpora čustvom in ob stresu (redčeno na pulzne točke, srčni predel ali v difuzorju.

KEMIJSKA POSEBNOST neril acetat in kurkumen delujeta čistilno, negujeta kožne nepravilnosti ter razdraženo kožo in vračata zdrav izgled koži | acetophenoni in phloroglucinoli podpirajo zdrav izgled kože | alfa pinen sprošča |

TOP Recept | DERMA ZEN: Helichrysum + Sandalovina + Limona

 • večerni 10ml Rollon 5:5:20, ostalo FCO: uporabi za serum pred tonikom ali pred kremo.
 • Difuzor 1:1:4 | umirja in sprošča

Rc 122,00€ | Čc 91,50€ | 94PV

doTerra Touch Lavender – redčeno eterično olje sivke

doTerra eterično olje sivke Lavandula angustofolia se pridobiva predvsem v SZ Bolgarije. Tradicija družinskih nasadov je tam že dolga in tudi sama sem imela junija 2019 to čast, da sem lahko obiskala največjo doterra evropsko destilarno Esseterre, ki je pričela prav z destilacijo lokalne sivke. Sivka se goji v lasti malih kmetov, ki vsi dobijo pravično plačilo že isti dan, ko pripeljejo žetev v destilarno. Prav tako se jih izobražuje v namen trajnostnega pristopa, ki je prijazen do okolja in seveda nas, da v roke dobimo najkvalitetnejše eterično olje. Obiskala sem tudi lokalni zunanji laboratorij, kjer se opravi prvi set treh serij testiranj. Vsako testiranje oz. testi vsake serije se kot pri ostalih doTerra eteričnih oljih izkaže na javno dostopni banki www.sourcetoyou.com.

Eterično olje sivke se nahaja v mešanicah Adaptiv, Align, Aromatouch, Calmer, Citrus Bloom, Clary Calm, Elevation, Past Tense, Peace, Rescuer, Salubelle, Serenity in v izdelkih kot je negovalna kremica za vse težave na koži Correct X, saj ti to pove mnogo o njej.

Ima širok spekter delovanja: pomaga k trdnejšemu spancu | lajša občutke stresa, podpira čustveno ravnovesje in lajša občutke strahu | lajša nelagodja ob izraščanju zobkov | pomaga k bolj jasnim mislim in fokusu (s poprovo meto in vetiverjem) | pomaga pri razdraženi in pri negi prekomerno sončene kože | lajša sezonska dihalna nelagodja (z limono in poprovo meto) | lajša nelagodja mišic ali napačnega giba | pomaga pri močno razdraženi ali poškodovani koži (sploh s čajevcem in kadilno bosvelijo | nežno podpira zdravo raven krvnega tlaka| lajša napetost v glavi (s poprovo meto in kadilno bosvelijo) |

KEMIJSKA POSEBNOST | linalil acetat umirja | lilalool blaži | ocimen deluje čistilno

TOP NASVET| VEDNO JO NOSI V SVOJI TORBICI ALI NAHRBTNIKU ali si jo nastavi na nočno omarico!

Rc 22,00€ | Čc 16,50€ | 15PV

doTerra Touch Neroli – eterično olje cveta grenke pomaranče neroli

doTerra Neroli Citrus x aurantium s svojo parfumsko cenjeno sladko-zeliščno-cvetno aromo spomni na pohajanje po glavnih avenijah južne Španije in Maroka, saj so tam ob peš poteh in vrtovih nasajeni grenki pomarančevci. Izvira iz Indije, kjer so cvet grenkega pomarančevca uporabljali v vseh pomembnih obredih, tudi ob poroki za simbol sreče, veselja in plodnosti, tudi na postelji neveste in ženina.

Iz grenkega pomarančevca se lahko pridobiva tri različna eterična olja: iz sadeža s hladnim stiskanjem eterično olje grenke pomaranče, iz listov in vejic eterično olje Petitgrain in iz cveta eterično olje neroli. doTerra neroli prihaja iz Egipta – posebnost vseh cvetnih olj je, da so zelo delikatna, saj je potrebno cvetove pobirati v zgodnjem jutri in jih z zelo občutljivim procesom parne destilacije peljati do eteričnega olja. V difuzorju (bolj redno ga čistite zaradi vsebovanega FCO) ali na koži (plastenje) se lepo ujame s havajsko sandalovino, pelargonijo (geranium), grenivko (Grapefruit) w pačulijem in s Clary Calm.

Ima širok spekter delovanja: v funkciji deodoranta in parfuma (pod pazduhe; na pulzne točke) | ugodno deluje na občutke strahu (hrbet, podplati, srčni predel, pulzne točke) | ugodno vpliva na ton in zdrav izgled (tudi problematične) kože (kot serum po toniku ali pred kremo) | lajšanje obdobje hormonskega prehoda v vseh obdobjih ženske (pulzne točke in predel maternice) | nelagodja v prebavilih, želodcu in požiralniku (na predel in v popek; sploh pred spanjem) | odlična in nežna podpora nosečnici v porodni sobi | zdrava želja po partnerski intimi (pulzne točke) | podpora zdravemu delovanju srca in krvnemu tlaku (srčni predel) | .

KEMIJSKA POSEBNOST: limonene in Terpinil acetat delujeta čistilno | nerolidol mu daje izrazito aromo | Terpineol deluje pomirjevalno

TOP Recept | Parfum QUEEN NEFERTITI : Lime – Touch Neroli – Vetiver

 • V difuzor kanemo v razmerju 4 : 3 : 1
 • v večerni 10ml rollon zmešamo Lime 20k : Touch Neroli 15k : 5k vetiver in ostalo napolnimo z FCO.

Rc 70,00€ | Čc 52,50€ | 53PV

doTerra Pink Pepper – eterično olje rožnatega popra

Rožnati ali rdeči poper Schinus molle morda na prvi pogled izgleda kot črni poper, vendar njegovo drevo poprovca, ki izvorno prihaja iz področij zahodnih področij južne Amerike, z rastlino črnega popra nima nič skupnega. Inki so nekdaj zmečkane aromatične liste poprovca uporabljali v svojih pogrebnih obredih. Prihaja iz družine ingverjevk, v katero spadajo tudi indijski oreščki, mango in po novem pistacija ter mastika. Visoko drevo daje aromatične jagode (rožnati poper), aromatični pa so tudi listi in lubje. Eterično olje iz destiliranih jagod prinaša sadno-poprasto aromo, ki se v difuzorju ali aromo za različne dobrobiti krasno ujema z kadilno bosvelijo (Frankincense), muškatno kaduljo (Clary Sage), evkaliptom, sivko, zeleno meto (Spearmintom) in pačulijem.

doTerra rožnati poper se pridobiva iz Peruja (južna Amerika) in Kenije (Afrika), kamor so ga v preteklosti pripeljali britanski kolonisti. Nabiranje jagod rožnatega popra je zelo težavno, saj drevesa zrastejo precej v višino in ker je potrebno jagode destilirati še isti dan, pred procesom pa se še očistijo in zdrobijo. Čudovit Co-Imact Sourcing video o Veronici, materi, vdovi in samohranilki 5 otrok najdeš tukaj. Končno dela spodobno delo, dobiva pravično plačilo, 5-7 krat višje kot za prejšnje delo, svoji družini omogoča šolanje in višji standard življenja.

Ima širok spekter delovanja: kulinarika (omake, polivke, jedi, juhe) | napitki – doziraj malo ali z zobotrebcem (kava, kakav, čaj) | interno v kapsuli podpira zdravo odzivnost dihal, prebavil, živčnega, srčno-žilnega in imunskega sistema | interno v kapsuli ugodno vpliva na presnovo in zdravo telesno težo | interno v kapsuli je s PB Assist prebiotiki in probiotiki odlična podpora zdravi črevesni flori | v mazilu ga kot čajevec lahko uporabimo za zdrav izgled nohtov | je odličen podpornik v intimnem olju | kot kadilna bosvelija (Frankincense) podpira zdravo celično funkcijo | v masažnem olju ugodno vpliva na mišično tkivo | v difuzorju ugodno vpliva na jasne misli in fokus | redčen s kardamomom odlično ugodno blaži občutke slabosti in trebušna nelagodja (v popek in mesto nelagodja) | za lajšanje močnih nelagodij se ujame s frankincense in copaibo in je odličen sopotnik Deep Blue Polyphenol Complex | v difuzorju ob občutkih prestrašenosti (z Green Mandarine, sivko, rimsko kamilico | skupaj s čajevcem za čiščenje zraka (difuzor) ali redčen v rollonu na podplatih in hrbtu podporo zdravemu odzivu imunskega sistema | redčen z majaronom odličen ob močni napetosti ali nelagodju v glavi ali mišicah | v pršilki z alkoholnim kisom, limono in vodo odlično čistilo | s pomarančo in klinčki (Clove) v difuzorju ščiti dobro energijo | pomaga pri masaži za toplejše ude primerno redčen skupaj s klinčki (Clove)

KEMIJSKA POSEBNOST: Limonene in α-Phellandrene umirjata in sproščata živčni sistem | Limonene  podpira zdravo raven sladkorja in holesterola | mircen

TOP Nasvet| Sama si jo dnevno pripravljam v svojem najljubšem napitku, čaju ali kavi z želenim mlekom.

Rc 35,00€ | Čc 26,25€ | 24,50PV

doTerra Ylang Ylang – eterično olje ilang-ilanga

Iang-ilang Cananga odorata eterično olje se pridobiva s parno destilacijo zvezdasto oblikovanih zlatih cvetov tropskega drevesa. V veliki meri ga uporabljajo v parfumski industriji (tudi pri izdelavi žvečilk) in v aromaterapiji. Ima krasen sladek in poln začinjen vonj, učinkuje tudi kot afrodiziak so ga stoletja uporabljali v verskih in poročnih obredih. doTerrin prihaja iz Madagaskarja, kjer pozitivno spreminja življenje lokalnim kmetom in nabiralcem. V tem drugem posnetku pa najdeš, kakšne čudovite spremembe vse še prinaša v življenje tamkajšnjih ljudi in naravo od 2015 do 2019.

Z izparevanjem odpravlja napetost, zmanjšuje stres, je naravna izbira za lajšanje stresa in spodbuja pozitivno čutenje. Poleg prijetne aroma, ilang-ilang krasno neguje kožo ter lase, zato ga velikokrat srečamo v tovrstni kozmetiki ali ga dodajamo v svojo obrazno nego, nego telesa ali kar svojemu balzamu za lase. Za učinkovanje ga je potrebno le malo, zelo lepo pa se ujema z bergamotko, pelargonijo, grenivko in vetiverjem. Ravno tako pomaga lajšati nelagodja ob hormonskem neravnovesju, najdemo ga tudi v mešanici za ženske ClaryCalm (ex Solace), ki pomaga blažiti mesečne poskoke hormonov.

Ima širok spekter delovanja: SPROŠČUJOČA KOPEL (deluje pomirjevalno): 2-3 kapljici v kopalno sol za sprostitev duha in telesa. | PARNA KOPEL ZA OBRAZ: 1-2 kapljici v toplo vodo, nato pustite oljčku, da vam v parni kopeli dodobra odpre pore in poživi vašo kožo. | ZA SPROŠČANJE (ob večjem stresu): 3-4 kapljice v difuzor za 20 min in vaše razpoloženje bo zagotovo bolj mavričnih barv. | ZA SLADEK in CVETNI PARFUM: naredite mešanico svojega parfumčka. V izbrano bazno olje (5ml, npr. FCO, mandelj, jojoba) kanite nekaj kapljic eo ilang-ilang. Stekleničko ali rollon imate lahko vedno pri sebi in si jo po potrebi nanašate na zapestje in pomanete, kadarkoli vas je volja. Lepo se ujema tudi z eo sivke in eo palmarose. | SERUM ZA LASE: v hladno stiskanem ali frakcioniranem kokosovem olju. Na lasne konice nanesemo le kanček. Odlično za izsušene konice, preprečuje tudi cepljenje konic, daljnega 2014 sem to več ko mesec dni preizkušala tudi sama! | DODATEK KREMI ZA OBRAZ za nelagodja na koži kanemo 1-2 kapljici v izbrano kremo za obraz, kjer bosta ne le dodali omamno aromo, temveč s svojim blažilnim zagotovo izboljšali občutljivo in razdraženo kožo. Krasno dopolni eterična olja, ki so ugodna za nego problematične kože. | OB TREBUŠNIH NELAGODJIH (tudi pri ženskih težavah: ugodno deluje, najdemo ga tudi v mešanici za pomirjanje Serenity. 1-2 kapljici v baznem olju nežno vmasiramo na želeni del na trebuhu. | SLAJŠI SPANEC: skupaj z eo sivke sta odlična kombinacija za lepši spanec. 1 kapljico vsakega v baznem olju vmasiramo na podplate ali na srčni predel pred spanjem. | SPROŠČUJOČA MASAŽA: nekaj kapljic v baznem olju vas bo pomirilo in vam vrnilo ugodno razpoloženje. | ZA PIKO NA I V KULINARIČNI POSLASTICI, tortici za posebno priložnost: za zobotrebec ga dodamo v izbrano kremo, mus. Lepo se ujema s pasijonko.

KEMIJSKA POSEBNOST: Germacrene D, β-Caryophyllene delujeta močno sproščujoče | Farnesene

TOP Nasvet| ta omamni lepotec me spremlja na predelu srca ob večerih zadnje čase, je sprostitveno olje notranjega otroka..

Rc 57,00€ | Čc 42,75€ | 44PV

doTerra Balance – redčena čustvena mešanica za prizemljitev z gozdno aromo

Če Balance, Grounding Blend še nisi vonjal/a – diši po pravljičnem gozdu. Je ena najstarejših doTerrinih mešanic za podporo čustvom. In ena najbolj oboževanih. Res se jo izplača preizkusiti. Njena aroma sprošča, pomirja, ugodno vpliva tudi na mišice in sklepe. Je mešanica za prizemljitev, sploh v trenutkih, ko bi se radi bolj fokusirano zavedali naših čustev in jih ukrotili. Vsebuje eo smreke, jelke, osmanta, les kafrovca, kadilne bosvelije, modrega vratiča, modre kamilice, frakcionirano kokosovo olje. Ker je mešanica že redčena, jo nanašamo lahko direktno na kožo.

Ima širok spekter delovanja: Balance nanesite na podplate, preden se odpravite na delo. | Na srčni predel npr, ko vas je česa strah, npr letenja. | Nanašam ga največkrat na pulzne točke, pod ušesi, na zatilje, vzdolž hrbtenjače, sploh pri otroku tudi na podplate, v kopeli, v difuzorju (nujno večkrat očistim – madeži kokosa), v nosnem inhalatorju. | Pri nas je aktualna ob stresnem dnevu, luni, po šokantni novici ali dogodku, težkih življenjskih preizkušnjah za uravnavanje čustev. | Odlična je tudi za vse, ki radi meditirate, izvajate jogo. | Tudi kadar veste, da vas čaka težji dan. | Ena prvih izbir s pomarančo na aroma nakitu. | IGBOK mešanica iz vira Carlisle Essentails: enaka količina Balance, Serenity, Wild Orange, Frankincense, Marjoram | Njena večna parfumska sopotnica je Wild Orange |

TOP Nasvet | Si ga nanašaš na podplate ob jutrih? Tako rade poskrbimo za druge, nase pa prevečkrat pozabljamo. Poskusi rutino jutranjega nanosa z malo baze, losijonom ali kokosovim frakcioniranim oljem, vsaj 1 teden. 7 dni.. To zmoreš! *Je pa originalno že redčen, tako da ga lahko naneseš tudi brez baze.  In mi nato javi svoja občutja.

Če pa to že počneš, pa bomo veseli, če z nami podeliš kaj je in s katerim oljem poteka tvoja jutranja rutina, ki te pocrklja in spravi v svoj boljši center? 

Rc 32,67€ | Čc 24,50€ | 25PV

doTerra Touch Motivate – redčena čustvena citrusno-metina mešanica za motivacijo

Touch Motivate je Encouraging Blend je optimizem v steklenički in ima zelo všečen citrusno metin vonj. Mešanica motivacije. Vsebuje eterična olja poprova meta, klementina, koriandrova semena, bazilika, citrus yuzu, melisa, rožmarin, semena vanilije. Med čustvenčki je to eno od dveh olj, ki DIŠI VSEM! Z velikim veseljem jo uporabljajo tudi moški! Touch verzija vsebuje tudi kokosovo frakcionirano olje in je pripravljena za direktni nanos na kožo.

Ima širok spekter delovanja: Je mešanica, ki jo nanašamo na pulzne točke zapestja, pod ušesi, na sence in zatilje, lahko tudi na svoj šal. | Služi za polnejšo samozavest, kreativnost, pogum, motivacijo, pri projektu, testu ali opravilu, ki zahteva več koncentracije in osredotočenosti. | Pa tudi zaradi vsebnosti met in citrusov veselje, deluje pravzaprav kot neke vrste eterična kava. | Pomaga, da verjamemo vase, sploh če je za nami daljše obdobje stagniranja, razočaranja, dvoma, cinizma, neproduktivnosti, če nam manjka navdiha, morda celo pri našem ustvarjanju, umetnosti, imamo premalo samozavesti ali nas napadajo pesimistične misli. | Moški ga lahko nanesejo tudi na ovratnik pred nastopom, tudi pred športnim ali drugim tekmovanjem. |Še 3 Julijini nasveti:  Izčrpanost: inhaliramo iz dlani, namažemo pod nos, na predel nadledvičnih žlez, na stopala. | Prebavne težave: namažemo na predel prebavil, pulzne točke in stopala. | Dihalna nelagodja: namažemo na prsa in vrat, uporabimo v difuzorju.

TOP Nasvet| Kot da se sprehajaš po nasadu zrelih citrusov, tvoja bosa stopala pa prebudijo aromo poprove mete in rožmarina. Aroma, ki odpiha slabo vreme, kislo počutje in ti razprostre nasmeh na licih in navdih v srcu. Jaz si ga najrajši dam na pulzne točke zapestja ali konice las. Kot pravi Julija, to mešanico ima najraje v službi ali na kakem predavanju, kjer mora zbrano poslušati. Izboljša ji fokus, citrusi pa dajo en tak občutek pozitivnosti, da lažje delaš tisto kar delaš. 

Rc 24,33€ | Čc 18,25€ | 16,5PV

Napotki za tvoj prvi redni nakup ali včlanitev

Tu najdeš kratke napotke za včlanitveno ali za redno naročilo, ki ga izvedeš na moji strani. OPA: če je tvoje včlanitveno naročilo vsaj 100PV točk, mi piši, da se spoznava in da ti predstavim osnove – tako lahko prejmeš brezplačno Tangerino, ki jo doTerra podarja z včlanitvijo preko Diamond Club portala, do katerega kot koordinatorka dostopam tudi ta mesec. Če pa si že član, pa BOGO naročiš v svoji pisarni po teh napotkih.

Z ljubeznijo, vaša Maja Čebašek
maja@zavsakdom.si
041902293