Eterična olja

Lemon Eucalyptus

lemon eucalyptus limonski evkalipt doterra

Limonski evkaliptus kot rastlina izvira iz avstralskega prostora. Pogosto napačno ocenimo, da gre za mešanico dveh eteričnih olj, limone in evkalipta, pa gre pravzaprav za eno samo rastlino. Njegovo eterično olje podpira čistilno funkcijo, ugodno deluje na zdravo odzivnost dihal, nečiste kože in je zelo priročno za močno osvežitev prostora.

Čudovita kenijska zgodba pridobivanja limoninega evkalipta. Nastavite si podnapise v slovenščini.

Posebnost doTerra Lemon Eucalyptus?

Naš limonin evkaliptus se z namenom pridobiva v pokrajinah Kenije v Afriki. Zaradi ugodnih tal in predvsem čudovitega vremena, ki mu prida najboljšo naravno kemijsko sestavo ter ker podpira pravično plačilo in več zaposlitev lokalni skupnosti ter projekt Lunga-Lunga v Keniji. Zato je bila lokacija in dobrodejnost za prav te ljudi in pokrajino logična izbira.

Pridobiva se iz posebnega kavčuk modrega evkalipta, ki ima močno limonino aromo. Okoli destilarne mali kmetje obdelujejo svoj nasad limoninega evkalipta s trajnostnim namenom.

Nekaj zanimivosti in kemijskih posebnosti limoninega evkalipta.

Kako Lemon Eucalyptus uporabljam jaz?

Res je močan in jaz ga kar postavljam ob bok kaki citronelli in limonski travi (Lemongrass), ko govorim o aromi. Že spomladi smo ga z mojima deklicami zelo raziskale.

Iz njega izdelale WC sprej, trdo milo, vsenamensko čistilno pršilo. Pa v rolončkih pripravile za v dar in podporo zdravstvenim delavcem za vsesplošno dobro počutje in zdravo odzivnost dihal.

Zato sem še toliko bolj vesela, da nam je obstoječim članom ta mesec na voljo brezplačno. Z vami spodaj delim vse moje naj recepte z njim. Predvsem pa komaj čakam, da mi zaupate še kakšnega svojega!

Kako ga najraje uporabiš ti?

Z ljubeznijo, Maja Čebašek
maja@zavsakdom.si
041902293

Spremljaj me:
You Tube
FB skupina
Instagram
FB stran
Pinterest

doTerra spletna stran | WA svetovalka 983829