Drobni rituali

Pomladni doTerra BOGO 2022

doterra bogo northern escape touch peace island mint air x yarrow pom salubelle smart sassy grapefruit serenity cedarwood

Tokratni doTerra BOGO so tu Air X, Cedarwood, Grapefruit, Island Mint, Northern Escape, Salubelle, Serenity, Smart & Sassy, Touch Peace, Yarrow Pom. Srčika učinkovanj se zato vrti v temah MOJ MIR | DIHAM | MLADOSTNA in ZDRAVA KOŽA | MIRNA NOČ | SOČNA in PRETOČNA.

Bogo se prične 22.2.2022 in konča 28.2.2022 oz dokler bodo na voljo zaloge.

doTerra pomladni BOGO | Buy One Get One
Kupi enega, enega prejmeš brezplačno

22.2. – 28.2.2022 oz do odprodaje zalog | Maja Čebašek | www.zavsakdom.si | 041902293

Moj Mir
Kupim gozdno mešanico NORTHERN ESCAPE 15ml ( 33,25€, 31,5PV; ni v redni prodaji), prejmem brezplačni Touch Peace 10ml za popolno umirjanje (vreden 22,35€). Max 5 na doTerra članstvo.

Diham
Kupim mešanico elementa zraka v najboljšo podporo funkciji dihal Air X (35€, 33PV; ni v redni prodaji), prejmem prejmem brezplačno poletno mešanico Island Mint 15ml (vredna ok. 26€; ni v redni prodaji). Max 5 na doTerra članstvo.

Mladostna – Zdrava Koža
Kupim naravni ˝botox˝ in vsetelesni tonik Yarrow Pom (112,75€, 106,5PV), prejmem brezplačno lepotilno mešanico Salubelle 10ml (vredna 91,50€). Max 5 na doTerra članstvo.

Mirna noč
Kupim mešanico za sproščanje in miren spanec Serenity 15ml, prejmem brezplačno virginijski brin, cedro Cedarwood 15ml (vreden 14,75€). Max 5 na doTerra članstvo.

Sočna in pretočna
Kupim mešanico za zdravo funkcijo metabolizma Smart & Sassy 15ml, prejmem brezplačno grenivko za spoštovanje in ljubezen d teles Grapefruit 15ml (vredna 16,50€). Max 5 na doTerra članstvo.

BOGO BUNDLE
Prejmem vseh 10 omenjenih olj in mešanic in neoprensko toaletno torbico za 253,25€, 239,5PV in s podarjenimi olji prihranim preko 170€!

Kaj je doTerra BOGO?

Kje izvem več o doTerra BOGO?

Vsak dan ti objavim, obljubim, slastne in dišeče recepte ter napotke v moji FB skupini. Tudi kak Reels na Instagram. In videe na You Tube. Dobrodošla, dobrodošel!

Vsi sočlani moje skupine in vsi, ki boste to ta čas še postali, pa z moje strani prejmete obsežno e-knjigo, da bodo olja res v polni uporabi in izrabi na najbolj zanimiv način!

Kako najugodneje naročim doTerra BOGO?

Včlanjujem se in opravljam svoj prvi nakup

Če me izbiraš za svojo mentorico, se za prvi in najmodrejši včlanitveni nakup lahko slišiva ali ga opraviš sam/a tu na TEJ STRANI in slediš napotkom na JOIN & SAFE za članski popust in članstvo BREZ obvez!

*Če že imaš izbrano mentorico, se za napotke za prvi nakup seveda obrneš nanjo, ker te bo tudi dalje spremljala na tvoji dišeči poti! Upoštevamo prvi stik. 

Sem že obstoječi doTerra član

Vsi, ki ste že sočlani pa nakup opravite v svoji članski pisarni tu.

Napotki za nakup doTerra BOGO

BOGO paket se kupi tako, da dodaš izdelke, ki se ga kupi, brezplačni pa se bo dodal avtomatsko sam ob zaključku naročila. Če želiš BOGO BOX/BUNDLE paket, pa ne dodajaj BOGO paketov posamično, temveč za brezplačno torbico prav paket sam. Po preračunanem se bo s tem paketom prihranilo preko 170€, saj so toliko vredna brezplačna olja.

Naročilo lahko poravnaš na predračun (Bank Wire/Wire Transfer; V tem primeru naročilo poravnaj v spletni banki ali na Pošti čim prej, da bodo tvoji izdelki zagotovljeni. ) ali s kreditno kartico ali s PayPal.

Katera eterična olja in mešanice so pod žarometom tokratni doTerra BOGO?

MOJ MIR

Northern Escape

“V gozd odhajam, da izgubim um in najdem svojo dušo”. ―John Muir

Balance, Yoga Align, začasni Holiday Peace ter Forest Breeze in otroški Steady nam tudi prinašajo umirjenost Pravljičnega gozda.<

Končno pa je tu, čeprav le začasno, na voljo popolna Gozdna mešanica! Za vse tisto, kar smo doživljali tudi v otroštvu. Redčeno na prsi. V parni kopeli. Ali le kapljico v dlan in globok vdih.

Še posebej mi je všeč, da je Popoln gozd z Northern Escape lahko z menoj na poti kadarkoli želim. Prinese mi popolno sprostitev, umiri misli, podari globok in lahkoten vdih in vse .

Z njo je tu najpriročnejša mešanica za japonski SHINRIN JOKU, zdravilno umetnost gozdne kopeli. Ta prinaša zdravo odzivnost in funkcijo:
Nivo krvnega sladkorja
Hormonov in še posebno stresnega hormona kortizola (pogosto dviga vnetni odziv)
Krvnega tlaka
Podpira pozitivno možgansko aktivnost
Imunskega sistema
Nivo holesterola
Podpira zdrav nivo krčenja arterij
Zdrav nivo belih krvnih celic
Podpira zdravo odzivnost protivnetnih procesov žil
Preprečuje in lajša depresijo
Razbremenitev stresa
Krepi ljubezen do sebe
Podpira uravnana čustva

Vsebovana eterična olja mešanice NORTHERN ESCAPE

Black Spruce | močno dobrodejno drevo, ki prinaša lesno, osvežujočo aromo ter prizemljujočo podporo, čistilne učinke in umirjanje. Za razliko od ostalih je ta smreka malo bolj sladke arome.

Siberian Fir | zimzelena krasotica, jelka iz Sibirije. Sveža, rahlo borova aroma umirja čustva in sprosti mišice.

Balsam Fir | najbolj dišeča jelka. Dviga razpoloženje.

Cedarwood | odlična izbira za umirjanje in slajši spanec, dihala. Prinaša toplo lesno aromo, malček balzamično, ki ustvarja zelo sproščujočo atmosfero.

Cypress | pogosta izbira v SPA centrih in zaradi odličnih učinkov na kožo. Izrabi jo v masaži, sploh nog, ki se soočajo z neprijetnim izgledom in težavami žil. Krasno se ujame predvsem z lavandinom in drugimi cvetnicami cvetnico, kot je tu vsebovana kananga.

Lavandin | sivkin bratranec mešanici prinaša mehkobo. Ima rahlo bolj ostro aromo kot sivka in je odlična v ujemanju arome z ostalimi iglavci.

Cananga | eterično olje, ki je zelo povezano z Ylang Ylang-om. Umirja v stresu in prinaša umirjenost. Ima krasne učinke na razdraženo kožo.

Frankincense | ne potrebuje veliko predstavljanja. Ima mnogotere učinke in deluje nežno, zaradi česar je kot eterično olje zelo primerno tudi za najmlajše. Prinaša bolj toplo in bolj začinjeno aromo kot ostala lesna olja. Umirja. Stabilizira ostale arome in jih uravna ter tako ustvarja aromo umirjenosti in harmonije.

Nootka | spada med ciprese, velja za dvojčico ob Arborvitae. Pridaja, kot nekaj ostalih, k učinku prizemljitve, in uravnava aromo ter učinke mešanice.

Hinoki | japonska školjčna pacipresa prinaša lesno, balzamično aromo. Ustvarja sproščujočo atmosfero in je pogosto v uporabi v izdelkih za osebno nego in parfumih, saj prinaša svežino in element zraka.

Clove | velikokrat poudarjamo njegove učinke interne uporabe, tako za zdravje ustne votline kot podporo prebavilom. Veliko pa lahko ponuja tudi v aromatični vlogi, saj prinaša toplo, poživljajočo aromo udobja. Prida kanček topline, ki zaokroži ostala eterična olja v mešanici in jih poveže v poznano, gostoljubno izkušnjo.

Jaz komaj čakam, da jo preizkusim, saj jo že ob pripravi te objave skorajda lahko že vonjam,

Touch Peace

˝Čustva, vir za vso našo energijo ali tegobe..˝

˝doTerra Touch Peace rredčena mešanica je odličen opomnik, da ne rabiš biti popoln, da najdeš svoj mir. Upočasni, globoko vdihni in se zopet poveži s sestavljenim sabo.˝

ETERIČNA OLJA IN ČUSTVA

Mene je pred leti noro presenetilo, kako eterična olja lahko vplivajo na naša čustva in so nam čustvena opora že v pol minute po vdihu in 1,5 minute po redčenem nanosu na kožo.

Če sledite meni in doTerri, veste, da nas že kar nekaj časa razveseljujejo doTerra čustvenčki. In tudi novica, da se jih lahko kupi v paketu ali posamično in ali v 5ml steklenički, ki je priročna za v difuzor ali za nadaljnjo redčeno uporabo na koži ali v priročnih 10ml rollonih, ki so že redčeni s frakcioniranim kokosovim oljem in primerni za uporabo na koži od malih do velikih.

TOUCH PEACE | UMIRJENOST in GOTOVOST

PEACE Reassuring Blend je zemeljsko lesna pomirjevalna mešanica, ki je najina mešanica. Mojemu se za moj okus izredno poda kot očarljiv moški parfum, sumim da zaradi vsebovanega vetiverja 🙂 Njemu pa je postala jutranja in večerna rutina. Mir, s katerim rad prične dan in mir, s katerim rad zaključi dan in si pričara želeno popotnico v sladke sanje. Ko drugega nimam pri roki, ga rada izrabim kot pomirjujoči Touch Neroli, Calmer, Serenity ali vetiver s tangerino.

Je mešanica, ki nas lepo umirja, nam dviguje samozaupanje, zadovoljstvo. Nasploh zvečer jo v difuzorju, redčeno na podplatih ali pulznih točkah, na zatilju, vzdolž hrbtenjače radi uporabimo za umirjen spanec, proti strahu in preplašenosti (sploh v času lune ali ko ima malčica pogosteje nočne more), v difuzorju zvečer za pomirjen spanec, ob preplašenosti redčeno na zapestja in vdihnemo kapljico med našimi dlanmi, nanesemo na pulzne točke pred nastopom, pred testom ali v trenutkih, ki nas strašijo, za pomiritev neumornega ali razdraženega otroka (sploh v času trme lahko malo čistega kamorkoli na ramena, zatilje, da ga čim prej zavonja), ko jokajoči otrok zaspi, pa za sistemski učinek nanesemo na podplate.

Vsebuje eterična olja sivka, vetiver, ilang-ilang, kadilna bosvelija, muškatna kadulja, majaron, labdanum, zelena meta. Touch verzija vsebuje tudi kokosovo frakcionirano olje, tako da je primerno tako za najmlajše kot odrasle za direktni nanos na kožo.

Če še povzamem kemijo, vsebuje veliko monoterpenskih estrov in alkoholov, ki nas umirjajo in postavljajo nazaj v naš center. Odlično olje, tudi, ko želimo hitro tehniko Aroma Touch, ki jo lahko izvedemo na rokah otroka ali osebe. Če veste, kak dan vas čaka in bi bili radi umirjeni, kanite zjutraj par kapljic na dno tuša ali banje ter globoko vdihnite!

MOJ NASVET ZA ČUSTVENA OLJA

Vse te mešanice so dosegljive tudi kot TOUCH (že redčeno s kokosovim oljem in primerno tako za male kot velike pri nanosu na kožo) v 10ml in s kovinsko kroglico, ki skrbi, da je nanos na kožo lažji in da odpravlja morebitne mikrobe in bakterije.

Namig za zelo ugoden nakup!: Cenovno jih zelo ugodno dobite v paketu Emotional Aromatherapy Touch,v pisarni pod ˝US EA Kit˝ ali ˝doTerra Essential Aromatics Touch˝ imenom. Prav tako je odličen včlanitveni paket Emotional Aromatherapy Diffused Kit z difuzorjem.

Priporočam vam tudi pregled prvih in klasičnih doTerra čustvenih mešanic kot so Citrus Bliss, Serenity, Elevation, Balance. Pa tudi pomirjujočih rožnih redčenih Touch olj Rose, Jasmine, Neroli, Magnolia. Ne smem spregledati tudi Yoga eteričnih mešanic, ki jih rada izrabim v namen čustev. In nenazadnje tudi Kid`s Collection, ki jo tudi v čustvene namene radi izkoristimo prav vsi, ne le male nogice. In nazadnje, vsestranski Touch Hope univerzalna mešanica.

In še zadnji nasvet. Naj pravo olje izbere vaš nos, četudi je izbira nenavadna in ni navedena v knjigi. Nos ve, kaj vaše telo in duša ta tren potrebujeta.

DIHAM

Air X

Air-X je zelo premišljena mešanica eteričnih olj litsea, tangerine, grapefruit, frankincense in cardamom.

LITSEA umirja in podpira odprto srce
TANGERINE prinaša čistilne lastnosti
GRAPEFRUIT dviga razpoloženje in poživlja
FRANKINCENSE daje pomirjujoče aromatično vzdušje
CARDAMOM podpira čustva odprtosti in odpira dihala

Za razliko od Air mešanice je Air X možno tudi uživati! 🙏💙
NAPITEK: dodaj v napitek ali čaj za za osvežitev in zdravo odzivnost imunca in dihal

V difuzorju daje poživljajočo in čisto aromo in redčeno na koži močno čistilno vrednost.
DIFUZOR: za jasnost, odprtost, čistost in poživljanje ambienta. Odlično se ujame z Wild Orange.
AROMA NAKIT: kani kapljico na aroma nakit ali šal.
KAPLJICA V DLAN: vdihni globoko in počasi za jasen vdih in dvig razpoloženja.

Prav tako revitalizira redčeno na koži in njena krepčilna aroma pride še kako prav za udobno masažo.
MASAŽNA MEŠANICA: v 15ml FCO dodajam 2-5 kapljic eteričnega olja.

Lahko pa njeno aromo izkoristiš za čudovito svežino in čistilno vrednost pri izdelavi naravnih čistil.
PRŠILKA: sama dodajam v 30ml od 15-30 kapljic eteričnih olj in pred uporabo pretresem. Dodam tudi alkoholi kis, ko porabljam za čiščenje površin.

Island Mint

Razveseljuje nas v začasni ponudbi že tretjič. Enkrat z Aroma Clip pasivnim difuzorjem, drugič v dvojčku s Turmeric, tokrat pa v dvojcu z Air X. Obe mešanici sta del začasne ponudbe. V redni ponudbi ju nimamo.

Mešanico Island Mint sestavljajo eterična olja limete, limone, poprove mete in jelke. Njena nora aroma te popelje v tropske kraje.

Mešanica je kot nalašč za vse lene čase, saj nam pripelje aromo poletja in morja, dviguje fokus, razpoloženje in na nas deluje pozitivno.

Odlična je za jutranjo mešanico v difuzorju ali v delovnem okolju, v avtomobilu na poti domov, popoldan, za naš osvežilni pobeg v aroma tropsko oazo ali zvečer za osvežujoče odpiranje dihal!

Prav tako jo kadarkoli lahko kanete med dlani in globoko vdihnete.
Pripravite razpršilko ali priročen rollon za v torbico in šolski ruzak.

Rada pripravim FRESH MINT pršilko in rollon ISLAND FOKUS.
Z njima gremo na morje in plažo kadarkoli.

MLADOSTNA in ZDRAVA KOŽA

https://youtu.be/HmlZlC7O8KY

Yarrow Pom

Yarrow | Pom 💕 ta čudovita modrina eteričnega olja rmana, ki v z antioksidanti polnem baznem olju semen granatnega olja prinaša toliko zlata vrednih učinkov!

Zdrav izgled kože | Lajšanje težav s hormoni povezanimi z nezdravo težo | Tonik za podporo pri zdravi funkciji srčno – žilnega sistema | Lajšanje težav s hormoni in s tem povezano pogosto napetostjo v glavi | Mladosten in sijoč videz kože | Pomoč pri zdravi funkciji protivnetnih procesov na koži ali v tkivih in mišicah |

Ob vsem naštetem mu marsikdo reče kar ˝naravni botoks˝!


Mešanica pomlajevanja, vitalnosti in vsesplošnega dobrega počutja.

V antiki rman povezujejo z Ahilom, saj naj bi ga le ta obvaroval pred negativnimi vplivi in sovražniki. Pred bitko si ga je s sobojevniki podrgnil po prsih. doTerra je preko metode co-impact sourcing in bolgarsko ekipo 3 leta delala na tem, da mu najdejo primerno, avtohtono zemljo in klimo in preučevala optimalni postopek njegovega pridobivanja.

Rman v baznem olju semen granatnega jabolka

doTerra pa ne ponuja le eteričnega olja rmana, temveč je za nas pripravila botanični aktivni hranilni duet, saj je rman za nas razdredčen v baznem olju semen granatnega jabolka:

 • tako nam ponuja močno antioksidativno podporo
 • spodbuja zdravo celično, imunsko in živčno delovanje
 • podpira zdravo delovanje naše presnove
 • pomirja tako našo kožo kot naše misli in telo
 • koži vrača mladosten videz
 • podpira zdravo ravnovesje krvnega pritiska

Raziskave kažejo, da odlično deluje kot krvni tonik, podpira zdravo mero izločanja strupov iz našega telesa, podpira zdravo delovanje celotnega srčno-žilnega sistema, krvnega tlaka, prebavil in presnove ter deluje anti-aging ter protivnetno.

Podobno kot modri vratič (Blue Tansy), rman odlično deluje na zdrav izgled našega največjega organa, kože. Modri vratič pa ni primeren za interno uporabo. Oba pa delujeta odlično na kožo zaradi naravno vsebovanih spojin sabinenov, beta-pinenov in šamazulena. Na kratko, aktivirata pomembne proteine, encime za ponovno tvorbo kolagena in elastičnost kože.

V lični škatlici boste prejeli tudi stekleno pipeto, ki olajša topično in interno uporabo!

Kemično učinkovanje rmana

V procesu rmanove destilacije se naravno proizvede spojina šamazulen, ki ima višjo antioksidativno delovanje kot vitamin C in E. Prav šamazulen rmanu daje globoko modro barvo. Podobno kot eteričnemu olju modrega vratiča (Blue Tansy) in nemški kamilici, kar daje modrikasto barvo mešanicama Balance in Deep Blue. Rman tako deluje čistilno, pomirjevalno, lajša nelagodja, ščiti in vrača v zdrav izgled in delovanje.

Rman v veliki meri vsebuje tudi beta-pinene, ki vplivajo na zdravo delovanje naših kognitivnih procesov: spomin, dražljaje in čustva skozi mono-aminergični sistem živčnih prenašalcev. Torej vpliva tudi na naša zadovoljstva, motivacijo, spoznanja, ozaveščeno razmišljanje, spanje, učenje, dojemanje bolečine, apetit in žejo.

Intermezzo

Endokanabinoidni sistem je enostavno povedano mrežni obveščevalni sistem v našem telesu, ki povezuje vse fizične telesne sisteme in naše čustveno ter miselno telo. Znotraj tega sistema naše telo ustvarja kanabinoidne obveščevalne molekule, ki po posebnem komunikacijskem sistemu potujejo do svojih ključavnic, receptorjev na celicah samih in s tem prenašajo sporočilo. Vsaka kanabinoidna molekula na svoj pravi, vnaprej določeni receptor. CB1 receptorji so v večji meri prisotni v našem centralnem živčnem sistemu, naših možganih in uravnavajo predvsem občutek ugodja in bolečine. CB2 receptorji so v večji meri prisotni v naših imunskih celicah, v prebavnem sistemu in v obkrajnem (perifernem) živčnem sistemu. V naše telo za dodatni stimulans in v namen ravnovesja lahko vnesemo fito-kanabinoide, rastlinske kanabinoide.

Kot copaiba, rman prav tako vsebuje fito-kanabinoide BCP (beta-kario-filene), ki enako kot pri copaibi ne reagirajo z CB1 receptorji, temveč direktno s CB2 receptorji in so prisotni v pravi terapevtski meri. Večina drugih kanabinoidev deluje na CB2 indirektno in z manj učinka. In BCP ne delujejo na CB1, niti psihoaktivno kot nelegalni THC fito-kanabinoid.

Bazno olje semen granatnega jabolka

Za bazno olje so rmanu izbrali olje semen granatnega jabolka, ki vsebuje edinstvene maščobne kisline, med njimi tudi CLA aminokislino (Omega 5). Zakaj? Ker rmanov beta-kario-filen in aminokisline semen granatnega jabolka ustvarjajo edinstveno sinergijo v povezavo z omenjenimi kanabinoidnimi in drugimi receptorji. S tem se poveča rmanovo učinkovanje in interakcija v našem telesu. Vpliv na BCP na CB2 receptorje tako pomaga k vračanju zdrave sestave in boljše prekrvavitve naših tkiv. Vpliv BCP na HMGCR receptorje npr. podpira zdravo ravnovesje holesterola.

Drobni dnevni rituali za aromatično uporabo v prostoru

Mešanica ni namenjena za aromatično uporabo v prostoru, jo pa lahko dodate svojemu obraznemu toniku in pred pršenjem pretresete ali za pomirjanje uporabite v difuzorju z bergamotko ali sibirsko jelko, le da po uporabi difuzor izdatneje očistite z alkoholnim kisom.

Drobni dnevni rituali za topično uporabo na koži

OBRAZNI SERUM: Emily Wright, edina ženska med ustanoviteljicami, ga uporablja skupaj z modrim vratičem (Blue Tansy) in Immortelle kot fazo s serumom kot podporo za tvorbo kolagena in zmanjševanje videza pigmentnih madežev.

NEGA OBRAZA: sama ga v par kapljicah nanesem takoj za tonikom ali skupaj z Essential Skin Care Tightening Serum-om.

DOPOLNITEV OBRAZNE KREME: lahko ga dodate kapljico svoji kremi ali Hydrating Cream ali lažjemu obraznemu vlažilnemu losjonu >Anti-Aging Moisturizer ali Verage Moisturizer. Deluje anti-aging, učinkuje na nepravilnosti, zmanjšuje vidne madeže in blagodejno vpliva na nelagodja ob vnetjih.

PROBLEMATIČNA KOŽA: lahko ga dodajate svoji kremi, vlažilcu ali uporabite skupaj s HD clear rollon ali kolekcijo.

NEGOVANJE KOŽE: odlično se obnese pri madežih na koži skupaj z Replenishing Body Butter ali Beautiful Mist, sploh na področjih, ki so neizogibno izpostavljena soncu (roke, nart, vrhnja stran roke) ali občutljivejša (dekolte) in zato večkrat z lisami in pigmentnimi madeži izdajajo našo dejansko starost.

NAPETOST: nanesi nekaj kapljic na dotično (ramenski sklep, zatilje, senca) mesto v namen sproščanja.

UTRUJENE MIŠICE IN SKLEPI: nanesi nekaj kapljic na dotično mesto v namen revitalizacije.
Drobni dnevni rituali za interno uporabo

KAPLJICA POD JEZIK: ugodno deluje na zdravo delovanje naših kognitivnih procesov, celične odzivnosti, deluje kot krvni tonik, ugodno deluje na zdravo odzivnost našega srčno-žilnega sistema in krvni tlak, podpira zdravo raven holesterola, učinkuje na zdravo odzivnost vseh prebavnih organov in našo presnovo, na zdrav odziv našega imunskega sistema in hormonalnega sistema.

KAPLJICA ALI DVE V VODI: drobni jutranji in večerni ritual, ki ugodno deluje na zdravo delovanje naših kognitivnih procesov, celične odzivnosti, deluje kot krvni tonik, ugodno deluje na zdravo odzivnost našega srčno-žilnega sistema in krvni tlak, podpira zdravo raven holesterola, učinkuje na zdravo odzivnost vseh prebavnih organov in našo presnovo, na zdrav odziv našega imunskega sistema in hormonalnega sistema.

ČUSTVA IN RAZPOLOŽENJE

Na čustvenem področju pričujoči duet varuje našo energijo, sploh v težkih trenutkih, v času negativnih misli ali po doživeti travmi. Očisti energijski pretok in sprošča ponovni pretok chi. Nas ščiti, daje občutek varnosti, gradi močna energetska varovala, nas osredišči, vrača jasne misli, sprošča in vrača v ravnovesje in umirjenost. Pomaga vračati svetlobo v temi. V namen energijskega varovanja se ujame s čajevcem, kadilno bosvelijo (Frankincense), On Guardom, Terrashieldom in Meliso.

AROMA
Močna, lesna, zemeljska, sladka, cvetna, sadna.

Ujame se z muškatno kaduljo (Clary Sage) in vetiverjem. Tudi bergamotko in sibirsko jelko.

Poreklo: Bolgarija

Salubelle

Salubelle™ Beauty Blend mešanica lepote prinaša formulo, ki neguje kožo in hkrati prinaša zmanjševanje vidnih nepravilnosti, jo pomlajuje. Vsebovana in dragocena eterična olja so bila skrbno izbrana, da koža ohranja in krepi bolj mehak, bolj sijoč in mlad izgled. Priročno pakiranje v rollonu omogoča lahkotno nanašanje na predel obraza, vratu in dekolteja.

Vsebuje dragocena eterična olja, ki se ovijajo v lesno, začinjeno in toplo aromo, ki jo sama rada izkoristim za dragoceni pure-fume in podpro čustvom.

Frankincense | podpira zdravo odzivnost celice in ima pomlajevalni učinek
Hawaiian Sandalwood | podpira zdrav izgled kože, ohranja hidriranost, vidno lajša kožne nepravilnosti
Lavender | kožo osveži, sprosti in lajša kožna nelagodja, pomlajuje
Myrrh | kožo umirja in podpira zdrav nivo hidriranosti
Helichrysum | vidno podpira zdrav izgled kože in lajša izgled kožnih nepravilnosti
Rose | umirja razdraženo kožo, lajša izgled ˝povštrčkov˝ in podpira mladostno prožnost

Že poznaš oljno mešanico za Intimno nego, ki jo z Salubelle lahko izdelaš v minuti? Je namež zelo učinkovita, krasno diši in je tako ugodnejša in veliko bolj naravna kot podobni izdelki na trgu.


Le katero olje je roll-on Salubelle, se zagotovo sprašujete? Pravzaprav ga že poznate! Nekdanji Immortelle se po novem imenuje drugače. Če si želite v enem neredčeno mešanico najdragocenejših eteričnih olj, ki so pomlajevalni eliksir za kožo in mehak pobožek za naša čustva, ste ga našli.

Vsebuje smolna eterična olja kadilne bosvelije in mire, lesno olje havajske sandalovine, cvetna olja sivke, vrtnice in laškega smilja:

Moji najljubši načini uporabe

Namaži ga po nanosu kreme, vlažilca, losjona ali baznega olja. Ugodno deluje na nepravilnosti in predele, kjer si želiš ponovnega mladostnega ali zdravega videza kože. Predvsem na predel obraza in dekolteja, ter gornje strani dlani.

Nanesi ga večkrat dnevno na poškodovani del kože za boljše celjenje in vračanje v zdrav izgled kože.

Nanesi ga na zapestja, pod ušesi, na zatilje, na konice las, na srčni predel in/ali pod nos za najdragocenejši zimski parfum ali v namen pomirjanja v napetih trenutkih dneva.

Odličen je tudi kot dodatek v bazno olje jojobe kot serum za intimno nego: za pripravo na porod, po porodu ali na splošno za žensko intimno nego po tuširanju. Povečuje čutnost in tkivu vrača elastičnost.

Salubelle in koža

S Salubelle je odlično začenjat že naša jutra in končat naše dneve, pa tudi če kot del obrazne rutine.

Zjutraj in zvečer je krasen nanos z Verage vlažilnim losjonom, lahko tudi v obraznem olju z arganom. Salubelle porolam po svoji dlani, kanem kanček svoje obrazne kreme in vse skupaj nanesem na umito in očiščeno kožo za pomoč ob nepravilnostih in vitalnost obrazne kože. Prava aromaterapija obraza, čez nos pa vse skupaj blagodejno vpliva na naš limbični del možganov v že manj kot pol minute. Zdaj lažje razumete zgornje besede glede vpliva Salubelle na naša čustva?

Mešanica pomlajuje, je fina za utrujene oči ali celo vnete oči – če sem dlje za računalnikom, si jo porolam okoli oči po arkadni in lični kosti in nežno vmasiram.

Odlična je za celjenje ran, brazgotin, nepravilne rasti. Kožo pomlajuje, jo poživi, gladi, zmanjšuje videz gubic ter nepravilnosti, meni predvsem hiperpigment (temne lise na nosu, licih in čelu). NI skrivnost, da je ta mešanica glavna učinkovina v Verage serumu.

In navsezadnje. Vem, da se ponavljam. Odličen je tudi kot dodatek v bazno olje jojobe kot serum za intimno nego: za pripravo na porod, po porodu ali na splošno za žensko intimno nego po tuširanju. Povečuje čutnost in tkivu vrača elastičnost.

Salubelle in čustva

V čustvenih vodah velja za mešanico za dvig poguma, te vzdrami, ko ti manjka vizije, dviga spiritualnost. Meni aroma deluje kot najbolj opojna angelska mešanica. Odlična bo vsem, ki potrebujete nekaj za meditacijo, sprostitev, duhovne delavnice.

Združuje pomirjevalna, olja, olja, ki nas prikoreninijo, prizemljijo in navsezadnje smolni dvojec poskrbi kot oče za zaščito pred vplivi okolja in mira kot mama, za vse, kar se nam dogaja navznoter. Je odlična mešanica, ki povezuje dušo in duha z našim telesom.

Zato na čustveni ravni vzpodbuja pozitivno mišljenje, dviga vero, upanje, hvaležnost, prijaznost, ljubezen, potrpežljivost, zaupanje,.. pri meditaciji jo morate preizkusit, res umiri misli, ozvoči notranjo stabilnost, mir in omogoča duhovno rast.

Čeprav so vsebovana olja nežna, delujejo na zelo močni ravni. Odpihajo negativne misli, temo, omejujoče predstave. Če hočete, na nek način nudi svetlobo ob duhovni slepoti. Deluje kot milina in udobje, ko izgubljamo pogum ali smo raztreseni. S to mešanico lažje prehodimo temačnost, bolečino, vse stresne trenutke v življenju. Konec koncev dviguje naše samozavedanje.

In če povzamem, ker vsebuje najdragocenejša eterična olja, ki imajo vsa učinkovine za pomirjanje, prizemljitev, jo lahko najhitreje uporabite med dlanmi kot inhalacijo v primeru stresnega dela dneva, za pomiritev, meditacijo.

MIRNA NOČ

Serenity

Osveži in prepiha negativne misli misli, popelje v sladek spanec, v difuzorju se sprošča v krasno subtilno aromo, zmanjšuje napetost in pomirja čustva.

Vsebuje eterična olja sivka, sladki majaron, rimska kamilica, ilang-ilang, havajska sandalovina, absolut vanilijevega stroka. Zame je kot, da bi lahko legla na polje najslajših cvetic!

SPROŠČANJE in SPANJE
Je omamna cvetna mešanica, ki te spočije, pomiri telo in duha, osveži misli, popelje v sladek in globok spanec, pomaga ob dražečem kašlju, v difuzorju se sprošča v krasno subtilno aromo, zmanjšuje napetost in pomirja čustva.

POMIRJUJOČ CVETOČ TRAVNIK V DIFUZORJU
Pri nas je največkrat v difuzorju, ko pride čas luninih men ali vremensko in po tempu bolj polnih dni – sploh v milu in kopeli.

NAJMLAJJŠI
Najboljše darilce za naše najmlajše, novorojenčke in dojenčke, ki jih pesti nemiren spanec ali razpoloženje. Zelo radi jo v dvojni aromatično-topični način uporabimo redčeno v kopeli. Pa tudi za vse, ki se vsakodnevno srečujete z večjimi obremenitvami, izzivi ali prehajate čez težje obdobje.

DIHALA
Radi ga tudi kanemo med dlani in vdihnemo, si ga mažemo redčenega vzdolž hrbtenice in na podplate, pomiril nam je tudi dražeč kašelj redčeno na prsih in med lopaticami.

KOŽA
Zaradi pomembnih cvetnic, je odličen tudi za občutljivo, rdečično in problematično kožo, sploh ko ga nanašamo v baznem olju, tudi na nelagodja ritke dojenčka.

ETERIČNA OLJA IN ČUSTVA

Menda po raziskavah ženske ob pogledu v ogledalo izrečemo dvajset negativnih čustev, preden pridemo do ene lepe. In ni skrivnost, da misli in čustva močno vplivajo na naše zdravje. Čustva vrtijo naš mali svet! In kako čudovito je v rokah imeti naravne dišeče stekleničke, ki nam lahko pomagajo prav v vsakem trenutku dneva in ob prav vsakem intenzivnem čustvu, ki bi ga radi ublažili.

Kako eterična olja delujejo?
Sama sem eterična olja v svoj dom pripeljala kot preventivo in prijetno dišeče orodje, ko bo potrebna pomoč pri nelagodjih. Danes razumem, kako delujejo, če jih na primer vdihavamo eterična olja ali če jih nanašamo na kožo. Veliko sem spisala tudi v varni uporabi eteričnih olj.

Na kratko povzeto, z vdihom ali v difuzorju, lahko nežno vplivamo na limbični, najstarejši del možganov kar v 20-30 sekundah! Tam so doma naša čustva, spomin, od tam se uravnavajo naši hormoni, krvni tlak in še in še.

Če pa eterična olja redčeno nanašamo na kožo, jih v minuti in pol prejmemo v krvni obtok in njihovo blagodejno in polno učinkovanje prejemamo s celotnim telesom nekje 20 minut. Za vpliv na svoja čustva jih največkrat nanašamo na pulzne točke zapestja, pod ušesom, za ušesom, na zatilju, lahko tudi na pregibih komolca in kolena ter na gležnju.

Sama za celostni učinek na čustva in hormonska nihanja najrajši kombiniram oba načina. Zelo rada olja za čustva nosim na svojem aroma nakitu ali v nosnem inhalatorju, dveh načinih za samo moj ˝prenosni˝ difuzor!

KVALITETEN SPANEC
Podeli prosim svoje nasvete, trike in recepte, kako uspeva tebi?

Vem in vemo, daje v sodobnem svetu težje ujeti dovolj spanja in predvsem kvaliteten spanec. Tudi nam seveda ne ratuje vedno, če pa je za nami nekaj slabših noči, se skušamo zelo potrudit, da spet ujamemo pravi ritem. Že nekaj dni super rutine je učinkovito in tudi lažje nadaljujemo z njo. Ker smo po naspani noči popolnoma drugi. ❤

Če se dobro naspimo:

 • izboljša pozornost in našo osredotočenost, koncentracijo
 • se lažje učimo in ustvarjamo spomine
 • lažje ohranjamo zdravo telesno težo (zaradi dobrega spanca jemo primernejše, imamo bolj – stabilno raven krvnega sladkorja in se lahko bolj aktivno gibamo)
 • imamo bolj zdravo srce in vse telesne sisteme, nasploh imamo krepkejše čistilne in protivnetne procese
 • imamo krepkejši imunski sistem (ko jaz nimam dovolj kvalitetnega spanca, npr. mi najlažje načne ravno tega; moja Ahilova peta)
 • smo bolje razpoloženi, imamo boljše odnose
 • močno skrbimo za naše mentalno zdravje
 • se lažje spoprijemamo s stresom, smo manj razdražljivi

Tu z vami delim nekaj zelo osebnih tehnik, ki pomagajo nam do boljšega spanca. Ni nujno da bodo ustrezale tebi in vam, bistvo je, da najdeš svojo. Ni prav in ne narobe. 🙂

 • čim bolj umirjena in gibalna popoldanska rutina. Zdrava malica, obroki.
 • pogovori, kako je šel dan. Če deklici ne želita govoriti in vidiva, da ju nekaj teži, jima ponavadi damo na voljo olja, da izbereta svojega in risanje, tudi prebereva meditacijske ali afirmacijske pravljice, da ju ta proces odpre. Potem največkrat brez povpraševanja pride iz njiju.
 • čim manj elektronike in ekranov pozno popoldan. Jaz tudi čez dan izklopim čisto vse opomnike in opozorila; vse pogledam in uredim, ko si vzamem čas za to. Skušam biti čim manj multitasking in hobotnica. Delam če se le da, eno stvar naenkrat. Ekrani – modra svetloba nam krade energijo, nas dehidrira in draži celice; zato nujno dovolj pij in se gibaj vsaj 5min na 1h, ko sediš pred njem.
 • kvalitetno in tebi primerno ležišče in posteljnina. Kvalitetna lega. Kvalitetna energetska postavitev spalnega kotička.
 • pri nas smo vedno za srednjo pot, ne ekstreme: če je tvoj način sproščanja ogled najljubše nadaljevanke, izbirava velikokrat dokumentarec, ki naju zanima ali prijetnejše in življenjsko spodbudne teme. Težje teme in dokumentarce si dajem na dopoldanski urnik, sploh če je povezano z mojo dobrodelnostjo, ker sem po naravi zelo empatična in me zvečer te teme tega energetsko preveč izčrpajo. Ko so dopoldan, sem lahko prisebna, koristna in prefiltriram do večera.
 • ne preveč stimulansov: energijskih napitkov, kave, alkohola ali čaja. Super izbira za prijeten učinek, fizični pefrormans in več energije ter zbranosti je npr Mito2Max, če imamo s tem izziv.
  spanec po popoldanskem sprehodu je izjemno kvalitetnejši.
 • Če se le da, mobilnike dajeva tudi ven iz najinih spalnic. Alternativa nama je budilka (če imate nasvet za neškodljivo se priporočam). Jaz si mobilnik postavim na hodnik, alarm bom tako ali tako zjutraj slišala (ker to, da imava alarm na mobilniku nama je bil poprej prevečkrat izgovor, da je šel mobilnik v najino spalnico). Rajši dobra knjiga, kjer prebereš stran ali dve pred spanjem.
  če se le da, ponoči izklopimo wifi
 • dnevne sprostilne tehnike, nekaj jih je spodaj
 • olja 🙂 vsak izmed nas ima svoja izbrana. Rada jih dajem na priročno mesto: najina v spalnici vsak v svoji kvačkani košarici. Punčki svoje v sobi ob difuzorju. Naša skupna v košarici ob osrednjem aroma kotičku v dnevni. Priročna za dvig razpoloženja in energijo pri vhodu. V avtu Peppermint v predalu (da ni na svetlobi; poleti ga hranim v torbici raje, da ni skuhan). V torbici najnujnejša, da so vedno z menoj. V kopalnici ob kozmetiki lesna in cvetna za zvečer ali zjutraj, ko čutim napetost.
 • zelo se trudimo iti pravočasno spat. Rajši pol ure prej. ter zjutraj budilka vsaj 15 minut prej. Ker sem naspana in mirna, sta mirnejši tudi deklici. Sicer me čutita ko kaj, ko nisem 🙂
 • rutina. Sploh deklici jo imata radi. Iskreno tudi midva, Martin ima svoje večerne aroma rituale, jaz svoje – povezane predvsem s kozmetiko, da ujamem dve muhi v eno.
 • načini: difuzor, kopel, pršilka, vdih iz dlani, afirmacija, aromatično usidranje, aromatično oblačenje,.. tehnik je malo morje. Prepričana sem, da lahko najdeš sebi krasno. Nekaj jih je še spodaj.
 • ter nujna skrb za mentalno, fizično in umsko zdravje čez dan. Softgels Serenity ko potrebno in veš da bo turbo dan. Skrb, da ješ redno, zdravo, uravnoteženo, da pijem dovolj, tudi če z veseljem grešiš vmes s kako dobroto jedi ali napitka, tudi to je treba. Ko že, daj z užitkom, bo nič škodovalo tako 😃 Da se ustaviš, ko se zaveš da hitiš. Da se ustaviš, da se zahvališ v mislih in si hvaležen za drobne trenutke. Da se poslušaš in slišiš z bližnjimi. Da si vzameš nujni čas zase in pomembne bližnje, kljub naglici življenja. Da praznuješ malenkosti. Proces, ki se ga še vedno učim. Ampak sem že na dobri poti.
 • in saj veste kaj bom rekla. Skrb Zase Je Prva. Iz moje kože izkušeno zelo močno. Upam, da pomaga tudi vam, vsakokrat ko se spet spozabimo. Kar tudi ni nič hudega. Smo le ljudje. 🙂

Eccola, čisto moja osebna izpoved. Vesela bom tvojih napotkov. Ker učenje se nikoli ne neha. Morda pa bo kaka tvoja podeljena malenkost nekomu vredna zlata in spremenila vsakdan. ❤

Cedarwood

VIRGINIJSKI BRIN aka CEDRA | CEDARWOOD

Eterično olje cedre za zdrav izgled kože, miren spanec in globok vdih.

Eterično olje cedre (Juniperus virginiana) ima prijeten lesni vonj, ki blagodejno vpliva na počutje in vrača vitalnost. V aromaterapiji s pomočjo difuzorja ali inhalacije čistimo in vzdržujemo dihalne poti. Topično cedra blagodejno vpliva na kožo, jo čisti in ohranja zdravo. Masažna terapija sprošča in pomirja duha in dušo.

Cedra raste v hladnejših in goratih predelih. Poznali so jo že v času Mezopotamije in Starega Egipta, saj je njen les izredno obstojen, cedro pa so uporabljali še v verske namene. Egipčani so ga uporabljali ob mumificiranju in za odganjanje insektov. Grško-Rimski svet se je navduševal nad kadilom cedre in njenim parfumom. Poznamo libanonsko cedro, ki je bila poznana predvsem v času antike in prvih civilizacij, v Maroku raste atlaška cedra, virginijska pa prihaja iz Severne Amerike.

Drobni dnevni rituali za aromatično uporabo v prostoru

DIHALA: v difuzorju, lahko kapljica v dlani in direktno inhaliramo.
POMIRJANJE, po napornem delavniku: v difuzorju deluje pomirjujoče, odpravlja tesnobo.
JOGA: odlična v difuzorju za sproščujočo jogo.
UDOBJE PISARNE: v difuzorju na ljudi deluje povezovalno, nasploh z zelenko, še dviga fokus.

Drobni dnevni rituali za topično uporabo na koži

VEČERNA MASAŽA utrujenih nog: redčeno vmasiramo v noge za sproščanje in nežno podporo zdrave odzivnosti limfnega sistema.
RAVNOVESJE PO NAPORNEM DNEVU, delovniku: redčeno na predel pulznih točk, na prsi ali na podplate.
TONIK ZA OBRAZ: vašemu toniku dodate 1-2 kapljici in koža bo dobro očiščena, vrača ji čvrstost, ugodno deluje ob nelagodjih problematične in razdražene kože. Lahko jo dodate tudi vaši obrazni kremi ali losjonu za telo.
NELAGODJA URINARNEGA TRAKTA: redčeno vmasiramo na predel mehurja.
NELAGODJA DIHALA: redčeno nanesemo na predel pljuč, med lopatici, na zatilje.
REPELENT: 1-2 kapljici v baznem olju nanesemo na izpostavljena mesta pulznih točkah: zapestje, vrat, gležnji, podplati. Lahko nakapamo na vato in postavimo v omaro proti moljem.
NELAGODJA LASIŠČE: kapljica v vašo dozo šampona za umivanje las.
PREBAVNA NELAGODJA: redčeno na predel črevesja v smeri urinega kazalca, deluje proti zaprtju ,je diuretik.
PRED ŠPORTOM: redčeno na prsi poveča vitalnost, zmogljivost.
NESPEČNOST IN NEGATIVNA ČUSTVA: deluje pomirjevalno in redčeno na pulznih točkah zapestja, pod nosom, pod ušesi in na zatilju lahko popelje v mirnejši spanec.
NELAGODJA SKLEPOV NA ROKI : v masažnem olju na predel nelagodja.
NELAGODJA OSREDNJEGA ŽIVČNEGA SISTEMA, redčeno na predel zatilja in hrbtenjače.

Čustva in razpoloženje

Cedra velja za olje družabnosti, ljudi združuje, jim pomaga nakazati moč in vrednost skupine. Ponavadi cedra pomaga, da ljudje, ki imajo izzive z navezovanjem stikov, lažje vstopajo v različne družabne skupine. Sploh, če imajo razvit močno individualnost, samostojnost in si ne želijo preveč stikov in podpore s strani družine, prijateljev, ljudje, ki zaupajo in se zanašajo le na samega sebe.

Po drugi strani pa se težnja ne pojavlja nujno le pri teh, ki težje poženejo družabne korenine, temveč cedro lahko uporabijo tudi tisti, ki se čutijo odtujeni, razvezani od sočloveka, družine.

Cedra daje navdih in občutje pripadnosti, pomaga, da se srce odpre in sprejme ljubezen in podporo sočloveka. Pomaga, da individualisti z močno voljo lahko podelijo in omehčajo svojo individualnost s soljudmi. Pomaga, da vidimo, da nismo sami, da je življenje deljena izkušnja. Pomaga odpirati zavednost, da je podporni sistem skupnosti dosegljiv tudi za njih, s strani družine ali prijateljev, čeprav so to poprej spregledali.

Povabi posameznika, da deli in sprejema, da izkusi moč skupine in sreče v odnosu. Pomaga pri težavah v navezovanju stikov s soljudmi, prežene občutke osamljenosti, občutka nepovezanosti ali ločitve od družine, pomaga pri nedružabnosti. Spodbuja povezovanje z ljudmi,, občutek pripadnosti, podpore, socialnih vezi, sosedskosti, veselja in spodbuja odnose med soljudmi.

Posebnosti: vsebuje veliko cedrola, ki pomirja in sprošča. Olje ni priporočeno uživati. Veliko o njej vam lahko pove, če pogledamo, kje vse se že nahaja: Correct X krema, Clary Calm mešanici za ženske, Serenity mešanici, Natural Deodorant, repelentu Terrashield in milu za telo Refreshing Body Wash.

Glavna kemične komponenta: seskviterpeni, seskviterpenski alkoholi.

Aroma eteričnega olja cedre
Topla, mehka, lesna, srednje močna in v parfumih ponavadi v spodnjih notah.

Ujema se z: zelenko, bergamotko, muškatno kaduljo, cipreso, evkaliptom, cvetnimi olji (sivka, rimska kamilica, ilang-ilang, laški smilj), smolnatimi olji (kadilo, mira, copaiba), rožmarinom, brinovimi jagodami.

Del rastline: les (parna destilacija).

Izvor Severna Amerika.

SOČNA in PRETOČNA

Smart & Sassy

Nekdaj Slim, danes pa Smart & Sassy mešanica. Obožujem jo predvsem na krtači za #suhokrtačenje, v večernem losjonu za telo in v topli limonadi. Pa tudi v difuzorju ali kot parfum! Ali za #aromatičnooblačenje. Da je #limfa #sočna in bolj #pretočna, presnova zdrava, za zdravje rodil, motivacijo in tudi lepše obline.

Na čustvenem področju Smart & Sassy dviga in neguje ljubezen do svojega telesa. toplo ga priporočam vsem, ki imate v odnosu do svojega telesa izzive. Neverjetno vam bo hvaležno, sploh s tehniko aromatičnega oblačenja.

MOJ ZAPIS IZPRED TREH LET

˝ Smat & Sassy Metabolic Blend (nekdanji Slim&Sassy) je mešanica, ki jo je kot predlog podala ena od žena upravnih direktorjev doTerre, v smislu, imamo kaj za boljši metabolizem, rahlo razstrupljanje, za lepše obline in lepši izgled kože na oblinah in ob pravilni vadbi in prehrani pomočnika za vračanje do zdrave telesne teže.

Tako so osnovali to dišečo in okusno mešanico, ki je v prvi vrsti namenjena za interno uporabo. Morda je komu od vas top okus v 2dcl vode, drugemu v pol litra stekleničke z vodo. Pijemo jo ali pred vadbo, po vadbi, čez dan, sploh v času po porodu lahko po požirkih vseskozi, lahko po 5 kapljic v kapsuli trikrat dnevno, če se je vaše telo prekomerno navadilo na sladkor, da zmanjšate te ˝popadke˝.

Mešanica namreč vsebuje eo poprove mete, ki zmanjšuje apetit, sploh po sladkem (zakaj mislite da se After Eight imenuje kot se 🙂 ), vsebuje še eo grenivke, ki ugodno deluje na presnovo, tudi zdravo funkcijo predelave maščob in podpira zdravo funkcijo telesa v razstrupljanju, sploh tam, kjer se nam toksini radi kopičijo – v oblinah, podpira zdrav nivo zadrževanja vode v telesu (zato se je meni v nosečnosti ta mešanica zelo obnesla tako, da sem jo po tuširanju v body butterju vmasirala ne le v predel povečanih udov, temveč celotno telo, ker ugodno vpliva tudi na razteznost kože in posledično krepi njeno razteznost in jo ohranja zdravo). Pa ni bil ravno prvi plan, da se losam še večino neželenega okrasa na oblinah v nosečnosti 😊

Eo limone je noro pomembno za ustvarjanje pravilnega pH v našem telesu in posledično podpira pravilno razmerje bakterij, tudi kake neželene, ki jo velikokrat preverjamo z nivojem sline v kozarcu vode in pomaga, da lajšamo občutek pekočine v predelu želodca ali požiralnika.

Tudi eterično olje ingverja, ki je ugoden za prebavo, pomaga ob občutkih slabosti in nazadnje eterično olje cimeta, ki poživlja in podpira zdravo prebavo, sploh v času, ko ta ni v želenem pretočnem ritmu.

Moja prijateljica Smart & Sassy uporablja zgolj zaradi zadnjega, da ji uredi ta nelagodja in podpira prebavo na luksuz.

Večini od nas pa ali interno ali z mazanjem z malo miganja in zdravim krožnikom noro pomaga pri podpiranju zdrave telesne teže. Predvsem pa ti da zagon, voljo, ker vsa vsebovana eterična olja poživljajo in dvigujejo fokus!˝

SMART & SASSY in ZDRAVA ODZIVNOST HORMONALNEGA SISTEMA

Izsek iz mojega članka o HORMONALNEM RAVNOVESJU:
˝Eterično olje ​Smart & Sassy ali kapsule Smart & Sassy softgels: poleg tega, da podpirajo zdravo odzivnost metabolnega procesa, pomagajo podpreti telo v času kopičenja vode in popadke apetita po sladkem, nežno podirajo zdravo funkcijo naših telesnih procesov razstrupljanja, tudi ženska rodila in naše dela telesa (dojke, jajčnike in rodila, obline s pomarančastim izgledom kože) kjer se radi zadržujejo škodljivi toksini (psevdoestrogeni), velikokrat krivi za težave in težje situacije pri ženskah.˝

NAPOVEDNIK – SPLETNI SUPER SEM 21 DNEVNI SMART & SASSY PROGRAM | kmalu odprt za vse

Kmalu odprem dostop do 21 dnevnega #supersemprogram, ki združuje drobne dnevne rituale in mojih skoraj 8 let znanj in izkušenj. Če bi se ga rada udeležila, mi javi v komentarju, da te ob odprtju dodam. Ker si vsako telo zasluži skrb zanj, po načelu ki sem ga lani že upeljala v #izzivBodyPositivity. Vse, ki so Super Sem 21 dnevni Smart & Sassy program že zaključile, so presrečne! Prični ga tudi ti, #kadarkoli in od #kjerkoli

Grapefruit

Eterično olje grenivke vrača energijo in poživlja, odpravlja psihična in fizična nelagodja, čisti in očiščuje tako nas, kot okolje, zrak okoli nas.


Grenivka (Citrus X paradisi) je hibrid med indonezijskim pomelom in jamajško sladko pomarančo. Zraste na 5-10m visokem drevesu, sadeži poganjajo v grozdih, zato tudi ime ˝grape-fruit˝. Nekoč imenovana za prepovedani sadež oz. sadež iz Barbadosa.

Eterično olje grenivko ima citrusno, cvetni, sadni vonj in pomaga pri zdravi tvorbi sebuma (mastna koža), zato je pogosto dodana pri izdelkih s problematično kožo. Ker ugodno vpliva na zdravo odzivnost metabolizma, je odlična rešitev pri nelagodjih z zatečenimi udi. Ugodno vpliva na izgled naših oblin in je s tem namenom tudi dodana mešanici za podporo metabolizma Smart & Sassy.

doTerra eterično olje grenivke

doTerra grenivka se kot ostala pridobiva iz ekološke lupinice grenivke s hladnim stiskanjem. Njena glavna kemična komponenta je d-limonen, ki je najbolj zaslužen, da njena aroma dviga razpoloženje. Ima tudi močne čistilne vrednosti, zato jo zlahka v ta namen kaneš v svojo naj večerno kremo za obraz ali dodaš svoji steklenički vode, da te v tem podpre od znotraj.

V podporo telesu na ta dva način in hkrati čustvom se mi zdi super in lepo aromatično olje za čas občutljivega najstništva! Vsem nam pa je zagotovo prva izbira, ko pride do suhega krtačenja kože ali aromatičnega oblačenja in izkazovanja spoštovanja svojemu telesu. Z veseljem vas povabim tudi k compranju krasnega oljnega parfuma Sreča v steklenički.

Drobni dnevni rituali uporabe v prostoru

KONCENTRACIJA, motivacija: ob delu ali učenju v difuzorju.
ZA BOLJŠE RAZPOLOŽENJE, SVEŽINO: v difuzorju ali razpršilki (za poletno potovanje).
ČIŠČENJE ZRAKA: v difuzorju ali v razpršilki z alkoholnim kisom in vodo. Kot ostali citrusi je namreč korozivno eo, ki odpravlja maščobne madeže in vodni kamen. V zraku pa odpravlja patogene.
ODPRAVLJANJE VONJAV: v difuzorju.
SLABE NAVADE: z njo podpiramo čustva in spoštovanje svojega telesa. V difuzorju ali redčeno na pulzne točke ter zatilje, vdih.
grenivka eo za drobne dnevne rituale

Drobni dnevni rituali uporabe na koži

RAZDRAŽENA KOŽA: namažemo direktno na nelagodje. Ob občutljivi koži redčimo z baznim oljem.
DVIG RAZPOLOŽENJA: redčeno na pulzne točke zapestja, pod ušesi, na zatilje in vdih. Odlična v kombinaciji s sibirsko jelko.
PROBLEMATIČNA, MASTNA KOŽA: dodajamo jo večernim pripravkom za zdravo delovanje žlez lojnic.
NELAGODJA ZATEČENIH UDOV: nanesemo jo v poljubno bazno olje, vmasiramo na zatečeni del (roke, noge), jih privzdignemo in počivamo. jaz sem ji bila posebej hvaležna v času nosečnosti.
NELAGODJA V MIŠICAH IN SKLEPIH: odpravlja nelagodja ob pretirani vadbi ali drugih težavah. Redčimo s poljubnim baznim oljem in mažemo na mesto nelagodja.
NELAGODJA V UŠESIH: redčimo in mažemo za in pred ušesno školjko (ne v njo): odpravlja bolečine ob vnetem ušesu.
PREBAVNE TEŽAVE: namažemo v baznem olju na mesto nelagodja.
SLABE PREHRANSKE NAVADE: z njo podpiramo čustva in spoštovanje svojega telesa. V difuzorju ali redčeno na pulzne točke ter zatilje, vdih.
SOLNA KOPEL: priporočam kombinacijo z grobo soljo, hladno stiskanim baznim oljem in suhimi zelišči
OBLIKOVANJE TELESA: iz nje si lahko pripravimo masažno olje, maslo za telo ali jo dodamo našemu najljubšemu losjonu, kremi za telo in si pripravimo proticelulitno mazilo. Seveda ne bo šlo brez spremenjenega življenjskega stila z urejeno in zdravo prehrano ter dovolj ustrezne vadbe.
HIPERPIGMENT: v večerni rutini (da se izognemu soncu – fotosenzoričnost vitrusov).
NELAGODJA, napetost v GLAVI: v vodi in redčeno s copaibo na predel zatilja.
interna uporaba eteričnega olja grenivke

Eterično olje grenivke – Interna uporaba

ZDRAVA ODZIVNOST METABOLIZMA: dodamo kako kapljico v dnevno stekleničko z vodo in pijemo po požirkih. Ugodno podpira metabolizem, primerno ob redni vadbi ter zdravi prehrani za odpravljanje odvečne teže. Ugodno deluje tudi na delovanje limfnega sistema ter ledvice.
NELAGODJE DRAŽEČEGA GRLA: v topli limonadi.
PODPIRANJE ZDRAVEGA DELOVANJA ČISTILNIH ORGANOV: v vodi večkrat dnevno.

ČUSTVA IN RAZPOLOŽENJE

Ko pride do čustev, je grenivka eo, ki časti telo! Uči nas spoštovanja in hvaležnosti do telesa. Nasploh imajo z njo pozitivno izkušnjo, ki na se borijo s tem, da na telo pozabljajo ali z njim ravnajo neprimerno, se lotevajo neprimerne diete, se obsojajo glede prekomerne telesne teže ali telesnih nepravilnosti, kar posledično lahko pelje v zlorabo lastnega telesa ali celo nasilje nad njim.

Ob slednjem se lahko velikokrat pojavljajo čustva jeze, odpora, čustva, ko nikoli ni zadovoljstva s tem kak izgled telo ima, čustva stalnega nezadovoljstva.. tu bi poudarila, da ga ravno zaradi tega pogosto nepravilno vključujemo v prestroge programe za pridobitev zdrave telesne teže.

Pravzaprav ima olje večjo težo pri uravnavanju čustvenega apetita, ker spodbuja pozitiven odnos do lastnega telesa, vzpodbuja ljubezen, toleranco in sprejemanje telesa. Eo grenivke spodbuja integriteto s tem, da spoštujemo fizične potrebe posameznika, nas samih. Individuum tako lahko sliši svoje fizične potrebe in impulze.

Prav tako spodbuja odgovornost za lastna občutja, uči, da tudi velike količine hrane ne morejo zapolniti luknje v srcu, slednje lahko stori le ljubezen. In ljubezen se prične pri nas samih. Če posameznik sprejme in posvoji svoja čustva in dobi primerno pomoč, ni več potrebe po skrivanju čustev do hrane, zlorabe telesa, strogih režimov, prehranjevalnih težav ali drugih oblik obsedenosti, zasvojenosti.

Eo grenivke tako odpravlja negativna čustva kot so sovraštvo do lastnega telesa, obsedenost s hrano ali neprimerno dieto, strah pred lastnim izgledom. Pozitivno spodbuja spoštovanje do telesa, uvidenje psihičnih potreb, sprejemanje lastnega telesa, negovanje le tega, zdrav odnos do hrane.

Aroma: po sadežih, cvetju, po citrusih, svež, čisto. Zgornja nota v parfumih (5-20% mešanice). Intenzivnost: 2.

Ujema se z: baziliko, bergamotko, cipreso, kadilno bosvelijo, pelargonijo, sivko, poprovo meto, rožmarinom, ilang-ilangom.

Pridobljeno: s hladnim stiskanjem lupinice

Posebnosti: kot vsi citrusi je fotosenzorična. Po bolj koncentrirani uporabi se odsvetuje prekomerno izpostavljanje soncu do 6-12h. Lahko namreč postanemo lisasti. Za varno uporabo jo priporočam v večernih kozmetičnih pripravkih ali koncentracijo manjšo od 1% (do 1 kapljica na 5ml baze).

Z ljubeznijo, Maja Čebašek

Spremljaj me:
You Tube
FB skupina
Instagram
FB stran
Pinterest
doTerra spletna stran | WA svetovalka 983829