Eterična olja

Yarrow POM

rman Yarrow POM

Mešanica pomlajevanja, vitalnosti in vsesplošnega dobrega počutja.

V antiki rman povezujejo z Ahilom, saj naj bi ga le ta obvaroval pred negativnimi vplivi in sovražniki. Pred bitko si ga je s sobojevniki podrgnil po prsih. doTerra je preko metode co-impact sourcing in bolgarsko ekipo 3 leta delala na tem, da mu najdejo primerno, avtohtono zemljo in klimo in preučevala optimalni postopek njegovega pridobivanja.

Rman v baznem olju semen granatnega jabolka

doTerra pa ne ponuja le eteričnega olja rmana, temveč je za nas pripravila botanični aktivni hranilni duet, saj je rman za nas razdredčen v baznem olju semen granatnega jabolka:

 • tako nam ponuja močno antioksidativno podporo
 • spodbuja zdravo celično, imunsko in živčno delovanje
 • podpira zdravo delovanje naše presnove
 • pomirja tako našo kožo kot naše misli in telo
 • koži vrača mladosten videz
 • podpira zdravo ravnovesje krvnega pritiska

Raziskave kažejo, da odlično deluje kot krvni tonik, podpira zdravo mero izločanja strupov iz našega telesa, podpira zdravo delovanje celotnega srčno-žilnega sistema, krvnega tlaka, prebavil in presnove ter deluje anti-aging ter protivnetno.

Podobno kot modri vratič (Blue Tansy), rman odlično deluje na zdrav izgled našega največjega organa, kože. Modri vratič pa ni primeren za interno uporabo. Oba pa delujeta odlično na kožo zaradi naravno vsebovanih spojin sabinenov, beta-pinenov in šamazulena. Na kratko, aktivirata pomembne proteine, encime za ponovno tvorbo kolagena in elastičnost kože.

V lični škatlici boste prejeli tudi stekleno pipeto, ki olajša topično in interno uporabo!

Kemično učinkovanje rmana

V procesu rmanove destilacije se naravno proizvede spojina šamazulen, ki ima višjo antioksidativno delovanje kot vitamin C in E. Prav šamazulen rmanu daje globoko modro barvo. Podobno kot eteričnemu olju modrega vratiča (Blue Tansy) in nemški kamilici, kar daje modrikasto barvo mešanicama Balance in Deep Blue. Rman tako deluje čistilno, pomirjevalno, lajša nelagodja, ščiti in vrača v zdrav izgled in delovanje.

Rman v veliki meri vsebuje tudi beta-pinene, ki vplivajo na zdravo delovanje naših kognitivnih procesov: spomin, dražljaje in čustva skozi mono-aminergični sistem živčnih prenašalcev. Torej vpliva tudi na naša zadovoljstva, motivacijo, spoznanja, ozaveščeno razmišljanje, spanje, učenje, dojemanje bolečine, apetit in žejo.

Intermezzo

Endokanabinoidni sistem je enostavno povedano mrežni obveščevalni sistem v našem telesu, ki povezuje vse fizične telesne sisteme in naše čustveno ter miselno telo. Znotraj tega sistema naše telo ustvarja kanabinoidne obveščevalne molekule, ki po posebnem komunikacijskem sistemu potujejo do svojih ključavnic, receptorjev na celicah samih in s tem prenašajo sporočilo. Vsaka kanabinoidna molekula na svoj pravi, vnaprej določeni receptor. CB1 receptorji so v večji meri prisotni v našem centralnem živčnem sistemu, naših možganih in uravnavajo predvsem občutek ugodja in bolečine. CB2 receptorji so v večji meri prisotni v naših imunskih celicah, v prebavnem sistemu in v obkrajnem (perifernem) živčnem sistemu. V naše telo za dodatni stimulans in v namen ravnovesja lahko vnesemo fito-kanabinoide, rastlinske kanabinoide.

Kot copaiba, rman prav tako vsebuje fito-kanabinoide BCP (beta-kario-filene), ki enako kot pri copaibi ne reagirajo z CB1 receptorji, temveč direktno s CB2 receptorji in so prisotni v pravi terapevtski meri. Večina drugih kanabinoidev deluje na CB2 indirektno in z manj učinka. In BCP ne delujejo na CB1, niti psihoaktivno kot nelegalni THC fito-kanabinoid.

Bazno olje semen granatnega jabolka

Za bazno olje so rmanu izbrali olje semen granatnega jabolka, ki vsebuje edinstvene maščobne kisline, med njimi tudi CLA aminokislino (Omega 5). Zakaj? Ker rmanov beta-kario-filen in aminokisline semen granatnega jabolka ustvarjajo edinstveno sinergijo v povezavo z omenjenimi kanabinoidnimi in drugimi receptorji. S tem se poveča rmanovo učinkovanje in interakcija v našem telesu. Vpliv na BCP na CB2 receptorje tako pomaga k vračanju zdrave sestave in boljše prekrvavitve naših tkiv. Vpliv BCP na HMGCR receptorje npr. podpira zdravo ravnovesje holesterola.

Drobni dnevni rituali za aromatično uporabo v prostoru

Mešanica ni namenjena za aromatično uporabo v prostoru, jo pa lahko dodate svojemu obraznemu toniku in pred pršenjem pretresete ali za pomirjanje uporabite v difuzorju z bergamotko ali sibirsko jelko, le da po uporabi difuzor izdatneje očistite z alkoholnim kisom.

Drobni dnevni rituali za topično uporabo na koži

 • OBRAZNI SERUM: Emily Wright, edina ženska med ustanoviteljicami, ga uporablja skupaj z modrim vratičem (Blue Tansy) in Immortelle kot fazo s serumom kot podporo za tvorbo kolagena in zmanjševanje videza pigmentnih madežev.
 • NEGA OBRAZA: sama ga v par kapljicah nanesem takoj za tonikom ali skupaj z Essential Skin Care Tightening Serum-om.
 • DOPOLNITEV OBRAZNE KREME: lahko ga dodate kapljico svoji kremi ali Hydrating Cream ali lažjemu obraznemu vlažilnemu losjonu >Anti-Aging Moisturizer ali Verage Moisturizer. Deluje anti-aging, učinkuje na nepravilnosti, zmanjšuje vidne madeže in blagodejno vpliva na nelagodja ob vnetjih.
 • PROBLEMATIČNA KOŽA: lahko ga dodajate svoji kremi, vlažilcu ali uporabite skupaj s HD clear rollon ali kolekcijo.
 • NEGOVANJE KOŽE: odlično se obnese pri madežih na koži skupaj z Replenishing Body Butter ali Beautiful Mist, sploh na področjih, ki so neizogibno izpostavljena soncu (roke, nart, vrhnja stran roke) ali občutljivejša (dekolte) in zato večkrat z lisami in pigmentnimi madeži izdajajo našo dejansko starost.
 • NAPETOST: nanesi nekaj kapljic na dotično (ramenski sklep, zatilje, senca) mesto v namen sproščanja.
 • UTRUJENE MIŠICE IN SKLEPI: nanesi nekaj kapljic na dotično mesto v namen revitalizacije.

Drobni dnevni rituali za interno uporabo

 • KAPLJICA POD JEZIK: ugodno deluje na zdravo delovanje naših kognitivnih procesov, celične odzivnosti, deluje kot krvni tonik, ugodno deluje na zdravo odzivnost našega srčno-žilnega sistema in krvni tlak, podpira zdravo raven holesterola, učinkuje na zdravo odzivnost vseh prebavnih organov in našo presnovo, na zdrav odziv našega imunskega sistema in hormonalnega sistema.
 • KAPLJICA ALI DVE V VODI: drobni jutranji in večerni ritual, ki ugodno deluje na zdravo delovanje naših kognitivnih procesov, celične odzivnosti, deluje kot krvni tonik, ugodno deluje na zdravo odzivnost našega srčno-žilnega sistema in krvni tlak, podpira zdravo raven holesterola, učinkuje na zdravo odzivnost vseh prebavnih organov in našo presnovo, na zdrav odziv našega imunskega sistema in hormonalnega sistema.

ČUSTVA IN RAZPOLOŽENJE

Na čustvenem področju pričujoči duet varuje našo energijo, sploh v težkih trenutkih, v času negativnih misli ali po doživeti travmi. Očisti energijski pretok in sprošča ponovni pretok chi. Nas ščiti, daje občutek varnosti, gradi močna energetska varovala, nas osredišči, vrača jasne misli, sprošča in vrača v ravnovesje in umirjenost. Pomaga vračati svetlobo v temi. V namen energijskega varovanja se ujame s čajevcem, kadilno bosvelijo (Frankincense), On Guardom, Terrashieldom in Meliso.

AROMA
Močna, lesna, zemeljska, sladka, cvetna, sadna.

Ujame se z muškatno kaduljo (Clary Sage) in vetiverjem. Tudi bergamotko in sibirsko jelko.

Poreklo: Bolgarija