Drobni rituali

DDR Prime in zdravje celic

DDR Prime doterra oksidativni stres

V našem telesu se nahaja dobrih 75 milijard celic. Številka, ki me vedno znova osupne. V svojih poglobljenih e-novičnikih sem že pisala o tem, koliko imamo podedovano in koliko nam v zdravje in kvaliteto življenja prinaša naš življenjski stil. Če povzamem, je zaključek sodobne vede epigenetike, da nismo naši starši in da sami z vsakodnevnimi izbirami in navadami določamo, ali se bo nek gen izrazil ali ne. Skratka, za svoje zdravje lahko s pravimi odločitvami storimo veliko. Tako, da še dodatno podpremo zdravje celic in DDR Prime linija je odlična za to!

Celično zdravje

Človeške celice s prostim očesom ne vidimo, je od 3x do 10x manjša kot celice rastlin. Celice gradijo naše telo in nam omogočajo življenje. Naše celice obdaja celična membrana, celično jedro*, njene organele** pa zapolnjuje citoplazma. Na zunanji strani membrane celice se nahajajo tudi številni celični receptorji.

*Celično jedro ~ (ki prenaša dedni zapis celice, ki ga sestavljajo spiralaste kromatinske nitke, ki tvorijo kromosome; jedrce, kjer nastajajo ribosomi)
** Celični organeli ~ ribosomi za sintezo beljakovin, endoplazemski retikulum ER kot cisterne, po katerih te beljakovine potujejo, lizosome, mehurške iz Golgijevega aparata, ki vsebujejo presnovne encime, ki sodelujejo pri celični presnovi, Golgijev aparat, ki v mehurčkih iz celice ven pošilja beljakovine povezane z ogljikovimi hidrati, celični motor mitohondrij, ki skrbi za celično dihanje in iz hrane sproščajo energijo, imajo svoj DNK in svoje ribosome, ki lahko tudi v mitohondriju izvajajo tvorbo beljakovin..

Celice v tkivih lahko na hitrost obnavljanja ločimo na tri skupine: na stalno (labilno) obnavljajoča se tkiva kot so npr. na koži ali v kostnem mozgu, kjer se nove celice oblikujejo sorazmerno z številom izgubljenih celic. Na stabilna tkiva, kjer se celice obnavljajo počasi, kot npr. v vezivnih tkivih, jetrih, epitelijih žlez. V statičnih oz. permanentnih tkivih pa se celice ne delijo, ne obnavljajo, kot npr. v srčni mišici in živčevju.

Ob čim bolj zdravem življenjskem stilu lahko pričakujemo zdravo delovanje celice, njeno zdravje in potrebne delitve potekajo kot morajo in so osupljive. Sami splošno dobro počutje, velnes radi opišemo kot dovolj energije, zmogljivost spomina, telo ne čuti težav ali nelagodij, polt je zdravega videza, naša čutila delujejo v polnosti, naš imunski sistem je trden in nismo občutljivi na drobnejše škodljive dražljaje iz okolja.

Oksidativni stres

Kaj je oksidativni stres?

Oksidativni stres je vse, kar lahko kemično povzroči poškodbo celice ali jo ogrozi, ji povzroči nevarne spremembe. V telesu oksidativni stres celici lahko povzročijo prekomerni prosti radikali, reaktivne snovi, prav tako molekule s kisikom, ki tako lahko reagirajo s sestavo celice in jo tako lahko smrtno ogrozijo: njen DNK, RNK, beljakovine, lipide..

Kaj povzroča oksidativni stres?

Oksidativni stres v našem telesu lahko povzroči različna vrsta sevanja, nekatere kemikalije (lahko pesticidi z zaužito hrano ali vdihavanjem iz zraka, nekatera zdravila, nekateri virusi, nekatere bakterije..). Oksidativni stres celici lahko povzroči tudi povečana stopnja celične presnove, ki jo npr. zaznavamo pri nekaterih boleznih ( tudi prekomerna teža ali avtoimuni izzivi,.. ) ali ko je telo prekomerno in dlje časa preobremenjeno in ima šibak obrambni sistem antioksidantov. Če je oksidativni stres dlje časa prekomeren, sam po sebi klinične slike nima, je pa odgovoren pa zgodnje staranje ali pospeši pa prihod precej bolezni.

Če se nahajamo v daljšem obdobju utrujenosti, nezbranosti, močnih nelagodij v mišicah in sklepih, imamo večje in daljše težave s kožo, dihali ali prebavili, imamo slabše funkcionalna čutila, nas hitro v slabše počutje postavljajo manjši škodljivi dražljaji iz okolja, smo kar naprej v izzivu z imunskim sistemom, bi morali podpreti naše zdrave dnevne navade in po potrebi obiskati zdravnika za nadaljnjo pomoč.

Kdaj imamo pod kontrolo oksidativni stres?

Oksidativni stres do celice je v telesu pod kontrolo, če naš antioksidativni sistem dobro deluje in ko telo z naravnim procesom obvlada število prostih radikalov. Z drugimi besedami, ko imamo v telesu ravnovesje med reaktivnimi snovmi in posebnimi antioksidanti. S tem preventivnim mehanizmom in mehanizmi popravkov poškodb na DNK, beljakovinah in celičnih membranah ~ celica se obnovi ali v skrajnih poškodbah odstrani ~ je naše telo res čudovit kompleksen inštrument, ki pa s starostjo ali prekomerno bremenitvijo izgublja na svoji moči.

DDR Prime linija izdelkov podpira zdravo funkcijo in delovanje naših celic.

DDR Prime mešanica eteričnih olj

DDR Prime™ Mešanica za obnovo je mešanica za obnovo. DDR Prime je zaščitena mešanica eteričnih olj, ki podpirajo celično zdravje. Vsebuje eterična olja klinčkov, timijana in divje pomaranče, ki z močnimi antioksidanti ščitijo pred oksidativnim stresom. Prav tako vsebuje bosvelijevo kislino, stranski produkt pridobivanja eteričnega olja kadilne bosvelije ter eterična olja limonske trave, vrtnega šetraja in niaoulija.

Glavni učinki DDR Prime

 • Spodbuja zdravo celično integriteto
 • Ščiti telo in celice pred oksidativnim stresom
 • Spodbuja celovito celično zdravje
 • Prav tako vsebuje eterična olja kadilne bosvelije, limonske trave in vrtnega šetraja

Prednosti mešanice DDR Prime lahko uživate tako, da dodate eno do dve kapljici napitku iz citrusov, čaju ali vodi. Z vsakodnevnim uživanjem zaščitite telo in celice pred oksidativnim stresom. Z nekaj kapljicami mešanice DDR Prime v jutranjem napitku spodbudite splošno celično zdravje.

Uporaba DDR Prime

 • Dodajte 1–2 kapljici napitku iz citrusov, čaju ali vodi ter pijte dnevno za zaščito telesa in celic pred oksidativnim stresom
 • Zmešajte z nosilnim oljem za pomirjujočo masažo
 • Dnevna uporaba mešanice DDR Prime naj postane vaša novoletna zaobljuba.
 • Dodajte nekaj kapljic v vegansko kapsulo

Navodila za uporabo DDR Prime

Topično: Za masažo 5 kapljic zmešajte z 10 ml nosilnega olja. Za kopel 5 kapljic zmešajte s 5 ml nosilnega olja. Za odišavljanje namesto parfuma 1 kapljico zmešajte z 10 kapljicami nosilnega olja.

Uživanje: Raztopite eno kapljico v 125 ml tekočine.

DDR Prime Softgels mehke kapsule

Prehransko dopolnilo DDR Prime

Mehke kapsule DDR Prime vsebujejo bosvelijevo kislino, stranski produkt pridobivanja eteričnega olja kadilne bosvelije ter eterična olja divje pomaranče, tropske verbene, timijana, klinčkov, vrtnega šetraja, niaoulija in limonske trave. Mehke kapsule DDR Prime je preprosto zaužiti in so preprost način za uživanje mešanice eteričnega olja DDR Prime kjer koli in kadar koli.

Glavni učinki DDR Prime Softgels

 • Vsi blagodejni učinki mehkih kapsul DDR Prime v mehki kapsuli, ki jo je mogoče preprosto pogoltniti
 • Vsebujejo bosvelijevo kislino, stranski produkt pridobivanja eteričnega olja kadilne bosvelije ter eterična olja divje pomaranče, tropske verbene, timijana, klinčkov, vrtnega šetraja, niaoulija in limonske trave.

Uporaba DDR Prime Softgels

 • Kljub temu, da je prehransko dopolnilo čudovit dodatek vaši rutini, ni nadomestilo za raznoliko in uravnovešeno prehrano in zdrav način življenja
 • Pred uporabo preberite vsa previdnostna navodila in opozorilne navedbe
 • Priporočenega odmerka ni dovoljeno prekoračiti

Navodila za uporabo DDR Prime Softgels

Vzemite 2 mehki kapsuli na dan z obrokom (eno lahko vzamete zjutraj in eno zvečer).

Naj ne bo le oktobra. Naj bo katerikoli mesec v letu. Skrb zase je prva. Skrb zase ni egoistična. Ko smo dobro, šele lahko damo najboljšo sebe bližnjim in svetu.

Z ljubeznijo, Maja

Maja Čebašek
maja@zavsakdom.si
041902293

Sledi mi na svojem najljubšem socialnem omrežju:
You Tube
FB skupina
Instagram
FB stran
Pinterest
doTerra spletna stran | WA svetovalka 983829