Eterična olja

Eterično olje klinčkov

eterično olje klinčki klinčkov

Klinčki oziroma nageljnove žbice. Začimba, ki nas velikokrat spomni na vzhodni svet, na žvečilke, decembrske arome, ajurvedske zobne paste, osvežujoče in poživljajoče pastile. Eterično olje lahko pridobivajo iz popkov, vejic in listov. Velikokrat je pridobivanje iz slednjih dveh lažje, da večjo količino eteričnega olja in ima drugačno kemijsko podobo.

doTerrino eterično olje klinčkov se pridobiva le iz popkov na Madagaskarju in v Indoneziji in je bogato s pomirjevalnim beta-kariofilenom in antioksidativno delujočim eugenolom. Na svetovni ravni je bilo do decembra 2017 na PubMed-u objavljenih kar 365 raziskav o njegovem blagodejnem delovanju.

Kako lahko uporabim eterično olje klinčkov?

V aromaterapiji ga kot vroče eterično olje izdatneje redčimo in v malih količinah lahko dodajamo različnim pripravkom.

Drobni dnevni rituali za aromatično uporabo klinčkov

V difuzorju pa deluje toplo in poživljajoče in se krasno ujame z cimetom (Cinnamon), pomarančo, kadilno bosvelijo, limono, rimsko kamilico, kitajskim cimetom (Cassia), sladkim komarčkom (Fennel) in ingverjem.

Ugodno vpliva na naše razpoloženje in hkrati prijetno razkužuje zrak! Ni nenavadno, da ga vsebuje mešanica On Guard, čustveni mešanici Cheer in Passion. Ter praznini mešanici Holiday Joy in Harvest Spice.

Zaradi čistilne vrednosti ga lahko dodajamo tudi čistilom in pršilkam.

V času praznikov ga lahko dodamo slanemu testu in iz njega izdelamo okraske za božično jelko.

Odlično se poda tudi v naslednji moški, po moje prirejeni, parfum!

EARTHY SPICE 10ml rollon
2 kapljici klinčkov
10 kapljic sibriske jelke (Sibirian Fir) 
20 kapljic bergamotke 
5 kapljic limone 
Napolni do vrha s kokosovim oljem. 

Drobni dnevni rituali za topično uporabo klinčkov

Večja vsebnost evgenola poživljajoče deluje na krvni obtok, stimulira in poživlja srčno-žilni sistem. Zato ga rada dodajam v večerna masažna olja predvsem v času zime, saj me prijetno ogreva in stimulira tudi moj limfni sistem. Včasih si ga prav v namen slednjega dodam tudi v sladkorni piling za telo.

Na enak način se ga lahko uporabi tudi v času pred vadbo. Krasen je namreč za podporo in vsa nelagodja v mišicah in sklepih.

Odlično deluje na zdravo odzivnost imunskega sistema in same celice. Zaradi slednjega je tudi ena glavnih sestavin v mešanici On Guard. Dobro redčenega lahko za celostno podporo mažemo na podplate ali vzdolž hrbtenice, sploh za podporo zdrave odzivnosti živčnega sistema. Ali na vrat, ko nas žgečka v grlu. Ni nenavadno, da ga zaradi vpliva na celični ravni vsebuje tudi mešanica DDR.

Prav tako ugodno deluje na dihala. Dobro redčenega lahko vmasiramo na predel pljuč in med lopatici ter zatilje.

Odlično deluje kot podpora pri zdravi odzivnosti prebavnega sistema. Dobro redčenega lahko vmasiramo v popek in predel trebuha v smeri urinega kazalca. Prav tako pomaga pri bolšji absorbciji hranil.

Drobni dnevni rituali za interno uporabo klinčkov

Pri nas je najpogostejša izbira za zdrave dlesni in zdravje v ustni votlini. Vsi se zagotovo spomnimo nasveta, kako prežvečeni klinček lahko krasno omili zobna nelagodja in težave – sama ga ponavadi v ta namen dobro razredčim v IQ mega omega-3 maščobi ali ga uporabim kar v On Guard različici, ker tudi vsebuje eterično olje klinčkov.

V kulinariki pa z zobotrebcem doda nepozabno aromo vzhoda! Tako v jedači – sladki in slani, kot pijači! Zelo se poda v praznične ali ingverjeve piškote in ostalo pecivo. Ali v vročo belo čokolado!

Vsekakor eterično olje, ki ne sme manjkati v naši aroma zbirki!

Vaša Maja Čebašek
041902293
maja@zavsakdom.si

Z vami že več kot 7 let! Spremljaj me:
You Tube
FB skupina
Instagram
FB stran
Pinterest
doTerra spletna stran | WA svetovalka 983829

Če si želiš, da ti preračunam, ali se tvoj prvi nakup izplača na SHOP (redna cena) ali na JOIN & SAFE (25% znižani včlanitveni nakup brez obvez), mi javi na maja@zavsakdom.si. Pokukaj, če ti tomesečna promocija ob nakupu prinaša kaka darila. Če bo tvoj prvi nakup (feb-maj; sept-nov) znašal nad 100PV točk, mi javi svoje podatke (ime, priimek, naslov, mobilni telefon, mail in rojstni datum ter naročilo) na moj zgornji kontakt, da te vnesem jaz skozi posebni postal Diamond Club dogodkov, da ti doTerra lahko pripiše dodatna brezplačna darila.