Eterična olja

Eterično olje komarčka | Fennel (Sweet)

doterra eterična olja fennel komarček koromač kulinarika aroma

Kdo bi si mislil, da gre komarček (Sweet Fennel; Foeniculum vulgare) s pomarančo (Wild Orange), ko ata na mamo! Njegova aroma spominja na sladki koren, iz katerega izdelujejo alkoholne napitke in bonbone.

Eterično olje komarčka in zanimivosti

Z A N I M I V O mi je, da za 15ml, torej okoli 280 kapljic eteričnega olja, ki se pridobiva iz komarčka vzgajanega v Evropi, potrebuješ kar 3,2kg semen Sladkega Komarčka! In tudi, da zaradi grškega imena marathos, ki je dalo ime grškemu mestu Marathon – od tu je Filipides tekel naznanit zmago bitke in pretekel 42,195km do Aten – maraton imenujemo pravzaprav po komarčku!

Eterično olje komarčka in čustva

Ko ga združim z Ginger (ingver), Tangerine, Grapefruit, Patchouli, Blue Tansy, Eucalyptus ali Turmeric, ga lahko v difuzorju, na pulznih točkah ali na aroma-nakitu v namen podpore čustvom izrabim za krepitev odgovornosti in za večje sozvočje s svojim telesom.

 • A F I R M A C I J A : ˝Zlahka prežvečim in sprejemam življenje.˝
 • R E C E P T M A M T O : 10ml rollon, 10 kapljic Grapefruit, 8 kapljic Ginger, 8 kapljic Fennel, 5 kapljic Cedarwood, 5 kapljic Patchouli.
 • R E C E P T P R E Ž V E Č I L A J F : v difuzor kani 1 kapljico Fennel, 1 kapljico Cardamom, 1 kapljico Lavender, 1 kapljico Roman Chamomile, 3 kapljice Lime.
 • R E C E P T A D I J O D V O M I : v difuzor kani 1 kapljico Fennel, 1 kapljico Clementine, 1 kapljico Red Mandarin, 1 kapljico Spearmint.

Na naše fizično telo ima vpliv predvsem na 5 področjih – P R E B A V I L A (zato se nahaja v ZenGest mešanici in liniji izdelkov), za D I H A L A , za A R O M O v P U R E – F U M E , za S P R O Š Č A N J E , K O Ž O . Interno v kapsuli podpira tudi zdravo funkcijo jeter, presnove, ženskih rodil, imunskega in srčno – žilnega sistema. Ni nenavadno, da se nahaja v ZenGest in ClaryCalm mešanicah.

 • R E C E P T M I R E N B U Š I : 20 kapljic doTerra Fennel, 20 kapljic doTerra Lavender in 20 kapljic doTerra Peppermint, ostalo do vrha 10ml rollon FCO: redčeno v popek, predel nelagodja – želodec, trebuh, rodila.
 • R E C E P T Z A N J : redčeno z doTerro Frankincense na predel prostate. Lahko tudi interno.
 • R E C E P T D O B R A K R I : interno po napotkih.
 • R E C E P T M O J S E R U M : 10 kapljic Fennel, 10 kapljic Frankincense, 10 kapljic Bergamot, 5 kapljic Sandalwood – ostalo v 10ml rollon napolni z FCO. Za revitalizacijo in mladosten sij, ob kožnih nepravilnosti, za pomlajevalno noto in bolj zdrav videz kože vtri po večernem čiščenju z žadastim valjčkom.
 • Samostojno redčen lahko ob nelagodjih okoli ušesne školjke ali na lično in arkadno kost ob težavah v predelu oči.
 • V Sloveniji pa ga iskreno ponavadi največkrat navajajo mlade mamice, ker jim je masaža dojk z njim pri pričetku dojenja ali kasneje ali kapljica pod jezik s pogostim pristavljanjem še bolj podpirala brezskrbno in uravnano laktacijo.

Eterično olje komarčka in kulinarika

In kar vam že od začetka želim povedati, neverjetno ga lahko izkoristite v K U L I N A R I K I , kot vidite že pri pripravi moje, pravzaprav najine, naj osvežilne solate! Na tanke rezine narezan koromač, koščki pomaranče in preliv iz oljčnega olja, soli, sveže mletega popra ter kapljico doTerra Fennel in 4 kapljicami doTerra Wild Orange.

Izvrstno se v ujame v kremnih juhah, v sprostitvenem čaju z medom, v piškotih z doTerra Cinnamon (cimet), doTerra Lime (limeta), doTerra Clove (klinčki) ali doTerra Cardamom (kardamom).

 • R E C E P T Z A N A I Z I Č A J : ko je kak dan tumač, si skuhaj kamilični čaj, dodaj kapljico Fennel in spij z namenom, da odplakneš neprebavljeno in izločiš na zdrav način.

In opa dragi moji, kot Peppermint in Smart & Sassy (ki je končno nazaj!) pomaga pri napadih po sladkem.

Z ljubeznijo, Maja Čebašek
041902293
maja@zavsakdom.si

Spremljaj me:
You Tube
FB skupina
Instagram
FB stran
Pinterest
doTerra spletna stran | WA svetovalka 983829