Eterična olja

Eterično olje ravintsara

doterra kafrovec ravintsara

Eterično olje ravintsara oz. kafrovec ima poživljajoče in prečiščevalne lastnosti – preizkusite jih – na voljo le za omejen čas. 

Kako se pridobiva eterično olje ravintsara (kafrovec)?

Eterično olje ravintsara se pridobiva iz svežih listov kafrovca (Cinnamomum camphora) in ima blago, svežo, zemeljsko in poživljajočo aromo ter je zelo cenjeno zaradi svojih prečiščevalnih lastnosti. Izvira iz Madagaskarja in za 5ml stekleničko potrebujemo okoli 0,5 kg listov kafrovca. Veliko vam o njem povem, če veste, da se nahaja v Air oz. Breathe izdelkih.

Z metodo co-impact sourcing se zaradi ugodnega vremena in primerne zemlje lahko na Madagaskarju destilira tudi visokokvalitetno eterično olje kafrovca (Ravintsara). Pristop je organski in trajnostni in nudi zaslužek in s tem boljše pogoje za življenje kar 2000 družinam. Za gnojenje kafrovcev se z doTerro daje zaslužek lokalnim kmetom, ki imajo sedaj končno možnost za zaslužek, za destilacijo listov kafrovca se izrablja nasade hitro rastoče akacije, ostanke destilacije pa se izrabi za oplemenitenje zemlje, kjer se goji ingver.

Izjemno vsestranski kafrovec je odličen dodatek k jutranji meditaciji, popoln za vašega notranjega jogista. Združite olje kafrovca z eteričnimi olji, kot so duglazija (Douglas Fir), poprova meta, čajevcem, rimska kamilica (Roman Chamomile), copaiba, evkalipt (Eucalyptus), kadilna bosvelija, vetiver, tangerina ali rožmarin (Rosemary), da osvežite ozračje in se napolnite z energijo na podlagi njihovih edinstvenih poživljajočih lastnosti. 

Eterično olje ravintsara (kafrovec) doTerra – Kemijska sestava

eterično olje ravintsara

Zaradi eucalyptola ima podobne učinkovine kot eterično olje evkaliptusa, kar pomeni, da pomaga pri odpiranju dihal. Tako vsebnost sabinena kot eucalyptola pa deluje zelo čistilno.

Moji najljubši načini uporabe ravintsara eteričnega olja (kafrovec)

  • DIFUZOR: za očiščevalno vrednost in podporo dihalom
  • V VSENAMENSKEM ČISTILU: za dodano čistilno vrednost pri vseh provršinah
  • REDČENO V MASAŽNEM OLJU: za pomirjanje razdraženih mišic
  • REDČENO NA PRSI: v podporo dihalom in za odpiranje dihalnih poti
  • REDČENO NA KOŽI: za pomirjanje razdražene kože
  • REDČENO V KREMI ZA OBRAZ: za čistilno vrednost
  • ČISTILNA KOPEL: z epsom soljo in sodo bikarbono za podporo in čistilno vrednost
  • VEČERNI DIFUZOR: odlično se za pomirjanje ujame skupaj s sivko

Priporočene difuzor mešanice z eteričnim oljem ravintsara (Kafrovec)

Čistilna in osvežilna mešanica za difuzor: eterična olja ravintsara, frankinsence in črna smreka
Difuzor mešanica: OČISTI in OSVEŽI
SPA mešanica za difuzor z eteričnim oljem ravintsara
Difuzor mešanica: SPA
eterično olje ravintsara v mešanici za mirno noč
Difuzor mešanica: MIRNA NOČ
recept za čistilni sprej iz eteričnega olja ravintsara
Recept za vsenamensko čistilo.

Wellness Advokati in Wholesale Customerji prejmete BREZPLAČEN izdelek meseca ob naročilu v okviru programa zvestobe LRP v vrednosti najmanj 125 PV v času od 1. do 15. marca 2020. Članu ob naročilu pripada zgolj en izdelek meseca.  Gre za časovno omejeno ponudbo, zato ne zamudite priložnosti ta mesec!

NAKUP