Drobni rituali

Aromatično oblačenje

aromaticno oblacenje aromatic dressing

˝Oblačenje˝ v najljubša eterična olja!

Ste že slišali za aromatično oblačenje? Meni se je zdelo sprva prismuknjeno! Izumili so ga v Avstraliji in v osnovi pomeni, da v skodelici zmešaš bazno olje in eterično olje, ki ti daje občutek zadovoljstva ter ju s pozitivnimi afirmacijami ljubeče vmasiraš v pravkar stuširano in še vlažno kožo od peta, vse do vratu in obraza. Aromatično oblačenje te vrača v stik s sabo in pozitivno vpliva na počutje in pogled ter ravnanje z lastnim telesom.

Kaj potrebujem za aromatično oblačenje?

Kot bazno olje ponavadi uporabiš razmaščeno frakcionirano kokosovo olje, ki nima vonja, ni mastno in se hitro vpije. Med eteričnim oljem ali mešanicami pa izbereš tako, da v roke primeš tisto, ki ti dviga razpoloženje, daje občutek ugodja in deluje nežno čistilno na naše telo.

Kako deluje?

Sama sem sprva razumela namen načina masaže in izbiro olj, saj tako po starem ajurvedskem običaju telo in limfo nežno stimuliramo in ker masiramo v smeri proti srcu, ugodno delujemo ne le na srčno-žilni, temveč na vse naše telesne sisteme.

Kar se tiče pozitivnih afirmacij, sem bila takrat, priznam, še zelena in ne-seznanjena, predvsem pa tega na sebi še nisem preizkusila. Potem pa sem, da ugotovim, kaj je štos tega mini dnevnega obreda.

In kaj vam povem sedaj? Toplo priporočam! Morda vam bo prvih nekajkrat lažje, če pozitivne afirmacije svojemu telesu in delom telesa izrekate v svojih mislih. Veliko bolj zabavno in presenetljivo učinkovito pa je, če jih izrekamo na glas. Slednje lahko sprva zelo preseneti in ne ravno pozitivno pretrese našega moža ali partnerja. preizkušeno na nas večih. Hihi!

Moč eteričnega olja in pozitivne misli, sploh ko vključuje tudi akcijo (na primer čustvena skrb zase, urejena prehrana, primerno gibanje, sprehodi) , ki šele zares pomaga do cilja izrečene afirmacije, resnično deluje. Poleg tega ta mini dnevni ritual priporočam vsem, ki ste s svojim telesom nezadovoljni, velikokrat smo med njimi mame, ker nosečnost in materinstvo na pot prineseta marsikateri izziv, včasih zmanjšata skrb zase ali po sili razmer in ob pomanjkanju časa uvedeta življenjski stil, ki nam ne pričara ravno naše zdrave telesne postave.

Kako si lahko pripravim mešanico?

Predvsem vam tu delim nekaj predlogov za mešanico iz osnovnih olj, da morda le iz radovednosti reč preizkusite dnevno naslednjih 7 dni. In mi potem sporočite, kako vam je!

  • CVETNA SPROŠČUJOČA AROMA: 15ml frakcioniranega kokosovega olja, 3 kapljice eteričnega olja sivke in 5 kapljic eteričnega olja limone.
  • POŽIVLJAJOČA METINA AROMA: 15ml frakcioniranega kokosovega olja, 2 kapljici eteričnega olja poprove mete in 5 kapljic eteričnega olja limone.
  • STRASTNA AROMA: 15ml frakcioniranega kokosovega olja, 4 kapljice eteričnega olja On Guard in 2 kapljici eteričnega olja kadilne bosvelije.

Odlične mešanice za izbiro so tudi: Smart & Sassy, Passion, Cheer, Citrus Bliss, Whisper, Balance, Console,.. Na 15ml dodate nekje od 7 do 8 kapljic eteričnega olja. In neverjetno, kako se naš pogled na naše telo, ravnanje z našim telesom in telo samo lahko prične spreminjati!