Kategorija

Eterična olja

Opisi in predlogi za uporabo.

Eterična olja

doTerra Madagascar Vanilla

doterra vanilija madagascar vanilla

doTerra vanilija

doTerra Madagascar Vanilla ~ presrečna sem, da nam je na voljo, ker je 80% vanilina in arom vanilije na svetovnem trgu pravzaprav sintetičnih, predelanih ali ponarejenih. Končno imamo z doTerra Madagascar Vanilla v rokah čisto, naravno vanilijo, redčen vanilija superkritični izvleček (ne navadni absolut), ki je že pred-pripravljen za uporabo, tudi interno!

Zaradi trdnosti super kritičnega izvlečka doTerra vanilije je kot take ne bi mogli uporabljati kapljično, zato je za nas in zaradi svoje dragocenosti in tako večje (finančne) dostopnosti že pripravljena kot redčena s FCO Fractionated Coconut Oil.

preberi več
Eterična olja

doTerra Helichrysum ~ laški smilj

laški smilj helychrysum imortela eterično olje doterra

doTerra Helichrysum ~ laški smilj je v nam ne tako daljni Albaniji naredil velik vtis na lokalno gospodarstvo in življenje kmetov, ki se ukvarjajo s pridelavo laškega smilja. Zaradi doTerre so končno pričeli dobivati pravično plačilo, doTerra pa se odslej lahko oskrbuje z dovoljšno količino najkvalitetnejšega laškega smilja, ki ga tako zelo cenijo zaradi obnovitvenih in antiaging učinkov. Pri nas doma pa smo nad njim čisto navdušeni zaradi odličnih učinkov ob močnih težavah in nelagodjih z ušesi.

preberi več
Eterična olja

doTerra Oregano – ORIGANO

origano oregano eterično olje doterra

doTerra Oregano (lističi), origano eterično olje je eno najmočnejših olj. Ta močan. Tisti, ki ga najbolj spoštuješ. Tisti, ko podpre, ko so ostali premalo: zdravo odzivnost imunskega, dihalnega in prebavnega sistema, tudi srčno – žilnega in mišično – skeletnega sistema. Odličen je tudi za podporo zdrave odzivnosti kognitivne sposobnosti.

Ni nenavadno, da ga najdemo v On Guard+ Softgels kapsulah za zdravo odzivnost imunskega sistema in v GX Assist kapsulah za zdravo odzivnost prebavil. Kemično sta v eteričnem olju origana naravno prisotna čistilni karvakrol (dihala) in poživljajoči timol.

preberi več
Eterična olja

doTerra Palo Santo – Guaiacwood

gvajac palo santo doterra guaiacwood

Paragvajski Palo Santo ~ doTerra Guaiacwood ~ Gvajak ~ Bulnesia sarmientoi

doTerra družina lesnih olj ~ Arborvitae, Cedarwood, Sandalwood, Hawaiian Sandalwood ~ je sedaj dobila novega člana, Guaiacwood, eterično olje iz lesa gvajaka. Bolje ga poznamo kot vrsta paragvajskega Palo Santo, ki se ga za razliko od nam poznanega lahko trajnostno in etično pridobiva.

preberi več
Eterična olja

doTerra Air

air doterra eterična olja dim dimu

Nekdanji doTerra Breathe! Melem za zdrava dihala!

Ko uporabljam najboljša naravna eterična olja, je poleg uporabe za čist in svež zrak, zdravo odzivnost imunskega sistema in podpore čustvom ena najpogostejših uporab eteričnih olj pri nas doma ~ za podporo dihalom.

Za lažji vdih, za pobožek tistemu sitnemu dražečemu kašlju, za odprte noske ali manj drugih nelagodij z dihali. O podpori dihal sem se že večkrat razpisala: Brezskrbna jesen in zima; Podpora funkciji dihal; Sezonska dihalna nelagodja.. tokrat pa je tu končno tako dolgo čakajoči prispevek o enem najbolj prodajanih in znanih doTerra izdelkov za podporo zdravi funkciji dihal, mešanici Air!

preberi več
Eterična olja

Pink Pepper | rožnati poper

pink pepper doterra eterična olja

Rožnati ali rdeči poper Schinus molle morda na prvi pogled izgleda kot črni poper, vendar njegovo drevo poprovca, ki izvorno prihaja iz področij zahodnih področij južne Amerike, z rastlino črnega popra nima nič skupnega. doTerra rožnati poper se pridobiva iz Peruja (južna Amerika) in Kenije (Afrika), kamor so ga v preteklosti pripeljali britanski kolonisti.

preberi več