Eterična olja

Naravna zaščita v naravi Terrashield

terrashield naravni repelent doterra

Naravna zaščita ob nepridipravih v naravi, ki jo brez skrbi lahko uporabljamo vsi!

Terra, Terra, Terra.. prekrasna beseda naše ljube zemljice. Vedno me spomni na portugalsko fado pevko Marizo in O Gente de Minha Terra. Terra pa včasih pomeni tudi kakega žužka, ni nam ni ravno po godu. Če ste pristaš naravnega in se zavedate, da sintetični pripravki prinašajo tudi veliko neželenega, vam bo Terrashield odlično služil kot naravno pomagalo ob sprehodih in gibanju v naravi. Da ne omenjam kako sveže in omamno diši! Marsikdo ga rad nosi tudi kot parfum.

Za koga je naravna zaščita Terrashield primerna?

Primeren je za naše najmlajše, otroke, odrasle in štirinožne prijatelje.

Kaj je Terrashield?

Opojna mešanica Terrashield nas pred neželenim v naravi zaščiti z eteričnimi olji ilang-ilang (odganja komarje in klope), rumena cedra (Aljaska; ščiti pred ognjenimi mravljami in drugim mrčesom), virginijska cedra (ščiti pred odraslimi komarji in pred hišnimi insekti), mačja meta (odganja muhe in ostale insekte), evkalipt citridora (odganja ščurke in hišne srebrne ribice), tropska verbena (litsea; odganja komarje), orjaški klek (arborvitae; odličen repelent), absolut semen vanilije. Cedra in arborvitae nas tudi ščitita pred okoljskimi vplivi in podpirata zdravo odzivnost imunskega sistema.

Eterična olja so v obeh izvedbah Terrashielda že redčena s frakcioniranim kokosovim oljem in baznim oljem tamanu semen (ščiti pred UV žarki) in zato sta obe izvedbi, 15ml steklenička na kapalnik in 30ml plastenka s pršilom, že pripravljeni za direktni nanos na kožo in ju ni potrebno dodatno redčiti.

Kje lahko uporabim Terrashield?

Nanašamo ga kot zaščito pred odhodom v naravo, preden odidemo na travnik, tek po naravi, gorski pohod, sprehod v gozd ali le na domači vrt med robidnice ter maline.

Je nujna oprema v času poletja, nasploh morskega dopusta. Prav tako jo kot zaščito tamkajšnjimi nepridipravi nanašam v času, ko sonce zahaja. Ponoči seveda prostore zračim le, ko imamo ugasnjene vse luči in po potrebi kljub nanosu na kožo, Terrashield uporabim tudi v našem difuzorju.

Pravzaprav ga lahko uporabljamo povsod, kjer nam lahko neželeni mrčes lahko pokvari preživljanje prostega ali dopustniškega ali celo delovnega časa. Predvsem pa vsebovana olja prinašajo tudi močno zaščito pred okoljskimi vplivi.

Kako uporabim Terrashield?

  1. Sama za ekonomično porabo in učinkoviti nanos Terrashield na nas nanašam na 4h.
  2. V dlaneh si razmažem nekaj kapljic oziroma dvakrat popršim, pomanem, da se bazno olje še bolj stopi.
  3. Nato sebe in malčici pogladim po laseh, vratu, po rokah, tudi po oblačilih, dlaneh, po trebuhu in križu, po spodnjih oblačilih po nogah, gležnjih in vse do čevljev.
  4. Po potrebi v dlan nanesem še nekaj kapljic oz. še enkrat popršim, odvisno katero izvedbo uporabljam.

Priznam pa, da je 30ml izvedba s pršilom za nanos veliko bolj priročna in glede na vsebovano količino seveda ugodnejša.

Ko sta bili še dojenčici, sem do obdobja plazenja Terrashield nanašala le na njuna oblačila in voziček oziroma mehko nosilko Bobo.

Če nanašamo Terrashield na naše štirinožce, jih z vonjem poprej spoznamo tako, da jim približamo zaprti Terrashield. Pred možno izpostavljenostjo klopom Terrashield prav tako špricnem v dlani in ga nanesem po njihovi glavi (ne na gobček in ne okoli oči), po ušesih, po dlaki do repa in po nogah navzdol, nazadnje tudi po predelu trebuha.

Doma ga lahko nanesem na podboje oken in vrat, kjer zračimo prostor tekom poznega popoldneva in noči. Oziroma v času kampiranja tudi na vhodni del šotora. Lahko ga nosimo tudi na svojem aroma nakitu, zapestnici in ogrlici.

Video: kako uporabiti Terrashield?

Če si rajši ogledaš video, vse potrebno za Terrashield izveš tukaj!

Zanimivosti o mešanici Terrashield?

Mešanico Terrashield lahko brezskrbno uporabljamo tudi na soncu. Lahko jo uporabljamo tudi na oblačilih, saj mešanica ne pušča madežev. Mešanica ne vsebuje DEET – običajno strupena primes v ostalih sredstvih proti mrčesu. Mešanica ni za uživanje. Lahko pa jo pripravimo v difuzorju, ga pa po uporabi zaradi vsebovanega frakcioniranega kokosovega olja očistim z mešanico kisa in vode ter eteričnega olja limone.

Kot podpora čustvom Terrashield kot čajevec, melisa in Yarrow POM deluje kot zaščita naše energije. Slednje je še posebno dobro pri otrocih, ki nase nevede velikokrat povlečejo našo energijo. In tudi pri odraslih, ki imajo težavo z varovanjem svoje energije ob kakem sočloveku.

Kaj storiti, ko Terrashield ne deluje?

Nepridipravov najdemo v svetu preko 100 vrst. doTerra prilagaja mešanico na optimalni način in z toliko eteričnimi olji, da deluje kot zaščita v čim širšem spektru. Če ste pozorni, veste da, imajo nekatere rajši, včasih nas imajo rajši, če smo na novem področju, kjer so druge vrste, drugič nas imajo rajši po določeni zaužiti hrani ali pijači. Ženske smo zanje v določenem obdobju cikla tudi večja poslastica.

Če se vam dozdeva, da Terrashield ne deluje, preberite še enkrat najučinkovitejši način nanosa. Lahko pa ga ojačate z eteričnimi olji citronela, limonska trava, evkalipt, predvsem pa z arborvitae. Tudi z geranijo (pelargonija) ali wintergreen (zelenka).

Kaj, če mi mešanice Terrashield nepričakovano zmanjka?

V primeru, da smo Terrashield pozabili dodati v našo mesečno košarico, si v sili lahko pomagamo z naslednjimi eteričnimi olji ali njihovo kombinacijo: citronela, limonski evkaliptus, wintergreen (zelenka), Spikenard (narda), Arborvitae (orjaški klek), limonska trava, cedra, modri vratič (Tanacetum vulgare), poprova meta, limona, timijan, sivka, čajevec, pelargonija, rožmarin, evkaliptus, sandalovina, pačuli, klinčki, divja pomaranča, brin, grenivka, origano, mira, žajbelj.

Tako pa se zagotovo zaščitimo proti naslednjim nadlogam. Ko delam pršilke za zaščito ali obrambe rastline v vrtu, pripravim 1-2 kapljici na 15ml vodne baze z malo naravne milnice kastiljskega tekočega mila:

Z ljubeznijo, Maja Čebašek
maja@zavsakdom.si
041902293