Eterična olja

doTerra Oregano – ORIGANO

origano oregano eterično olje doterra

doTerra Oregano (lističi), origano eterično olje je eno najmočnejših olj. Ta močan. Tisti, ki ga najbolj spoštuješ. Tisti, ko podpre, ko so ostali premalo: zdravo odzivnost imunskega, dihalnega in prebavnega sistema, tudi srčno – žilnega in mišično – skeletnega sistema. Odličen je tudi za podporo zdrave odzivnosti kognitivne sposobnosti.

Ni nenavadno, da ga najdemo v On Guard+ Softgels kapsulah za zdravo odzivnost imunskega sistema in v GX Assist kapsulah za zdravo odzivnost prebavil. Kemično sta v eteričnem olju origana naravno prisotna čistilni karvakrol (dihala) in poživljajoči timol.

origano oregano eterično olje doterra
Oregano 15ml je z namenom med 10 najuporabnejših v začetnih paketih Home Essetials KitFamily Essentials Kit. V liniji doTerra Oregano posamično lahko dobiš tudi že redčeni rollon Touch Oregano 10ml, ki je primeren za takojšnji nanos na kožo.

doTerra Oregano – ORIGANO in aromatična uporaba v prostoru in difuzorju

V difuzorju čisti zrak (ga kombiniram s citrusi za prijetnejši vonj), daje podporo zdravemu imunskemu sistemu in dihalom, prebavi, je eden najmočnejših antioksidantov, eno najmočnejših eo v boju proti večjim nepridipravom.

Tudi v razpršilu z vodo odličen za močno čiščenje kljuk in vsega, ko čas sezonskih nelagodij.

Najnovejše in nenavadno kar sem se naučila, da skupaj s hladilno poprovo meto odlično delujte skupaj, čista sinergija! Ujame se tudi z Lemon, Rosemary, Cypress, On Guard, Bergamot, Cedarwood, Cinnamon, Clove, Eucalyptus, Frankincense, Ginger, Lavender, Basil , Tea Tree in Thyme

origano oregano eterično olje doterra

doTerra Oregano – ORIGANO in topična uporaba na koži

Je t.i. vroče olje, ker na koži daje grelni učinek (pozimi ga rada ob večerih vmasiram v moja mrzla stopala) in ga je potrebno zato še izdatno redčiti.

V času zime nam odraslim največkrat pride prav ko se nas loteva močno nelagodje v predelu grla (redčeno na vrat in podplate na 2h) in za čas, ko moramo več dni počivati, da pridobimo osnovne moči (redčeno na podplate in občutek bolečine, nelagodja). Rada ga združim v rollon z On Guard, čajevcem, limono, kadilno bosvelijo (Frenkijem), da je v nizkem štartu, ko nas kaj takšnega doleti.

Odstrani tudi moteče zatrdline na stopalih ali dlaneh – redčeno namesto ali le s paličico za ušesa čistega le na mesto težave (ne okolico – sicer opeče kožo).

Zaradi vsebnosti fenolov ni primeren za najmlajše oz ga pri tem izdatneje redčimo.

origano oregano eterično olje doterra

doTerra Oregano – ORIGANO in aromatična uporaba v kulinariki

V kulinariki ga v mediteranskih jedeh ali passato za pizzo dodam le za zobotrebec.

origano oregano eterično olje doterra

Z ljubeznijo, Maja

Maja Čebašek
maja@zavsakdom.si
041902293

Sledi mi na svojem najljubšem socialnem omrežju:
You Tube
FB skupina
Instagram
FB stran
Pinterest
doTerra spletna stran | WA svetovalka 983829