Drobni rituali

Recikliranje dišeče embalaže #1

recikliranje dišeče embalaže doterra

Ooo ja. Velikokrat že imamo vse kar potrebujemo. Potrebujemo le kanček domišljije!

Obožujem doTerrina olja, izdelke in priročne embalaže, ki jih vedno recikliram. Pa naj gre za 5ml stekleničke (le v paketih Aromatouch ali Family Essentials), 15ml stekleničke, 10ml Touch in ostale roll-on-e, 30ml pršilki Terrashield ali On Guard, embalaže za prehranske izdelke, tonik na pršilko iz kozmetične linije Verage, 30ml kapalno stekleničko Yarrow POM,

Kako razkužim roll-on?

Tokrat vam zaupam, kako se lotevam reciklaže roll-on-ov. doTerrine obožujem, ker se z nožičem pod tesnilko pod kroglico zlahka odprejo. Razkužim jih največkrat z alkoholnim kisom in palčko za ušesa ali jih za nekaj časa postavim v kopel z alkoholnim kisom. Še posebno dobro očistim vse roll-on-e, ki so vsebovali redčen pripravek, torej vse, ki imajo v imenu zapis Touch in so vsebovali bazno olje frakcioniranega kokosovega olja in eno ali več eteričnih olj.

Pri tem ne morem mimo tega, da sem preračunala predvideno vsebnost eteričnega olja in frakcioniranega kokosovega olja in da je cena Touch pripravkov sorazmerna s tem, kot če bi si šla ta pripravek mešati sama. Tako da nam je embalaža roll-on embalaže ob tem pravzaprav podarjena oz. se se nam z drugimi besedami vsekakor izplača kupovati Touch rollo-ne, pa še toliko bolj kvalitetni so, kot vsi, kar jih poznam. Pa sem jih do sedaj kupovala v Franciji in Sloveniji. Imajo debelo in za eterična olja primerno rjavo zaščitno steklo.

V kateri rol-on namešati kaj?

Držim se merila, da v roll-on-e, ki so vsebovali cvetno eterično olje (Touch Lavender, Clary Calm, Touch Console, Touch Rose, Touch Jasmine, Touch Neroli, Touch Magnolia, Touch Calmer) ali mešanico tudi dalje mešam cvetne mešanice. V lesne (Touch Frankincense, Touch Peace, Salubelle, Touch Hope), lesne mešanice. V zeliščne (Touch Melaleuca, HD Clear, Touch Forgive, Touch Steady), zeliščne mešanice. V citrusne (Touch Cheer, Touch Motivate, Touch Beautiful, Touch Thinker, Touch Brave) citrusne mešance. V začimbne ali močne arome (Touch Air, Touch Deep Blue, Deep Blue, Touch On Guard, Touch Zen Gest, In Tune, Past Tense, Touch Passion, Touch Stronger, Touch Rescuer), močnejše mešanice.

Moje recikliranje dišeče embalaže.

Recept za roll-on ˝I am fabulous˝

Mešanico IGBOK sem vam že zapisala. Tukaj pa vam zaupam še en čudovit recept.

I am fabulous, 10ml roll-on: povzemam recept in opise Desiree Mangandog, avtorice Blends for emotional well-being, I am fabulous, 2018. Gre za mešanico, ki je njen avtorski blend, mešanica obilja, na podlagi katerega je nastala njena prva fantastična knjiga in program I am fabulous. Diši božansko! Sama sem reciklirala Touch On Guard.

  • 2 kapljici cimeta (Cinnamon) – opomba: v izvirniku je 16 kapljic, a meni veliko bolj ustreza le 2. Cimet okrepi notranje moči, ti pomaga s polno energijo dalje, kljub oviram.
  • 6 kapljic zelene mete (Spearmint), ki pomaga, da se nosiš z milino in opojnostjo, zmožnostjo, da vzbujaš samozavest tudi v ljudeh v bližini.
  • 4 kapljicie pomaranče (Wild Orange), s katero uvidiš možnosti, ki se ti ponujajo, brez strahu lažje stopaš po začrtani poti.
  • 2 kapljici limone (Lemon), ki usmeri tvoje dobre moči, da se lahko osredotočiš na najpomembnejše aktivnosti, ki pridajo največ k tvojemu življenjskemu poslanstvu.
  • 2 kapljici grenivke (Grapefruit), ki te opomni, da moraš zase poskrbeti tudi v fizičnem, mentalnem in čustvenem. Skrb zase naj bo glavna prioriteta prav vsak dan! Bolj ko določiš prioritete pri skrbi zase, bolj fabulous se boš počutil/a.
  • 2 kapljici bergamotke (Bergamot), ki ti pomaga objeti in častiti svojega odličnega sebe.
  • 2 kapljici sibirske jelke (Sibirian Fir), ki prekine škodljive miselne vzorce kot so ˝nisem dovolj dober/ra˝, ˝ne zaslužim si˝, ˝nisem dovolj bister/ra˝.
  • Preostanek napolnimo s frakcioniranim kokosovim oljem.

KJE NAMAŽEŠ: na pregib komolca, od komolca do zapestja po notranji strani roke, na zatilje.

Mešanica pomaga krepiti občutke močnejše samozavesti in navdušuje našo dušo! Počutil/a se boš nepremagljiv/a in zdelo se ti bo, da lahko dosežeš karkoli, kar si boš zadal/a! Mešanica ti prav tako pomaga, da uvidiš kako neverjetna, posebna in močna oseba pravzaprav si.

Vsako človeško bitje je ustvarjeno s prav posebnim talentom in ta mešanica ti bo pomagala, da objameš svoje talente ter darove in ti jih bo pomagala podeliti s svetom. Pred tabo je nepredstavljiva mešanica opolnomočenja kot tudi mešanica ljubezni do sebe.

Sporoči mi, kakšna se ta čudovita mešanica zdi tebi?