Drobni rituali

Eterično olje vrtnica | Rose

rose vrtnicca eterično olje vrtnice doterra

Vrtnica, olje najvišje vibracije, kar trenutno vsi tako zelo potrebujemo.  Pripelje nam brezčasno in romantično aromo. Nosimo jo lahko kot poživljajočo in osvežujočo osebno noto. Lahko jo dodamo svoji naravni negi obraza in lepotilni rutini in zmanjšujemo videz nepopolnosti kože.

doTerra Rose | vrtnica eterično olje

Touch Rose vrtnica (bolgarska Rosa Damascena). Cvetno sladka lepotica, eterično olje ljubezni in empatije. Z njo imate v roki eterično olje z najvišjo frekvenco. Ravno zato harmonično deluje tako na področju kože, duha kot razuma. Ravno zaradi slednjega ni nenavadno, da jo vsebujejo mešanice Console, Immortelle (Salubelle) in Whisper.

Bolgarska Rosa Damascena.
  • Moraš jo preizkusit za nego kože in njen zdrav izgled in ton.
  • Lahko jo naneseš pod svojo dnevno kremo ali namesto nje.
  • Tudi ob nelagodjih na koži deluje neverjetno, nanesemo jo po potrebi večkrat dnevno na mesto nelagodja.
  • Lahko jo na pulznih točkah zapestja, pod ušesi, pod nosom in na zatilju uporabiš, ko si zaželiš večje mirnosti in poti k bolj nasmejanemu sebi.
  • In predvsem, če te vonj omamlja, je to lahko čisto tvoj parfum.
  • Preizkusi ga v ta namen kdaj tudi na konicah svojih las!
Od kje prihaja doTerra vrtnica? Zgodba izza stekleničke.

Kako lahko uporabim Rose | vrtnica eterično olje?

Podari si Rose Hand Lotion losjon za roke (21€) in hkrati osreči še pomoči potrebne. Več o neprofitni organizaciji Healing Hands prebereš tukaj.

Parfumska vrednost vrtnice

Veš kaj najbolj občudujem pri naših eteričnih oljih? Da jih uporabljam tudi kot parfum. In to naravni! Naravni, ki ne moti mojega počutja, mi ne ustvarja nelagodij in napetosti v glavi in ugodno podpira zdravo delovanje mojega hormonalnega sistema. In ponuja morje možnosti mešanja!

Najboljši način je s plastenjem. Odprte rollone posamično dišečih olj zaokrožite pred nosom. Kar vam ustreza v skupni aromi, v plasteh lahko nanesete na kožo in najdete svoj edinstven parfum.

Krasne napotke, kaj je vaša osebna parfumska nota lahko najdete v tem doTerra kvizu.

touch rose touch jasmine doterra bogo
  • Vrtnica velja za eno najbolj dragocenih, ko pride do njene parfumske vrednosti. Odlično se obnese v romantične namene na vratu in pulznih točkah. Njena aroma je sladka, cvetna.

Nega kože z Rose | vrtnica eterično olje

Vrtnico uporabljamo za nego kože. Edinstvena je v svojem učinkovanju. Sama jo največkrat uporabim kot serum, po čiščenju kože, oz za tonikom in pred nanosom svoje najljubše kreme ali vlažilca.

  • Vrtnica velja za krasno lepotilno olje, ko pride do naše kože. Ugodno deluje na kožne nepravilnosti in enakomerno tonira naš izgled kože. Nahaja se skoraj v vseh izdelkih doTerra obraznih kolekcij.

Čustva in Rose | vrtnica eterično olje

  • Vrtnica krasno deluje na uravnoteženje naših čustev in celotnega fizičnega telesa. Ne rečemo ji zaman olje najvišje frekvence. Na pulznih točkah ali v dlani z vdihom ugodno dviga razpoloženje.

Plastenje in ustvarjanje lastnega parfuma

Z zaključek delim še kratke napotke, s katerim boš ustvarila čudovit in svojstven parfum, lahko tudi s plastenjem! Podrobneje sem se delavnice ustvarjanja lastnega pure-fuma lotila tule.

Spodnja nota

Z njo pričneš. Je močna, trajajoča, lesna in zemeljska. Spodnja nota se pri nanosu na kožo izrazi od 6h dalje. Gre za nosilno osnovo našega osebnega parfuma. Te note pogosto osnujemo z miro, pačulijem, sandalovino, vetiverjem, ilang-ilangom, kadilno bosvelijo in cedro.

Srednja srčna nota

Z njo nadaljuješ. Prizemlji, je nežna in cvetna. Srčna nota se na koži občuti pri nekje 20 do 60 minutah. Gre za središče našega parfuma. Ne opazimo je takoj po nanosu, se pa izrazi kasneje. Srčna nota je zaslužna za odlično povezovanje spodnjih in zgornjih not in ustvarja sinergijo. Odlični za srčno noto so sivkajasmin, pelargonija, neroli, poprova meta, cimet, evkaliptus, vrtnica, modri lotus in magnolija.

Zgornja kronska nota

Z njo končaš. Je svetla, izrazita, citrusna. Je najlažja in najbolj opazna, saj se izrazi v prvih 5 do 15 minutah. Najprej jih občutimo in nam drži pozornost, dokler se ne pretopi v cvetno srčno noto. Brez lepe kronske note parfum ni popoln. Odlična izbira zanjo so limetagrenivkapomaranča, bergamotka, tudi zelena metalimonska trava in petitgrain.

Krasno raziskovanje arom ti želim! Če pa se ti zaželi poglobljenega webinarja, ti posredujem mojega ˝starega˝, a še vedno aktualnega!

Z ljubeznijo, Maja

Maja Čebašek
maja@zavsakdom.si
041902293

Sledi mi na svojem najljubšem socialnem omrežju:
You Tube
FB skupina
Instagram
FB stran
Pinterest
doTerra spletna stran | WA svetovalka 983829