Drobni rituali

Kaj je doTerra dala meni?

kaj je meni dala doTerra

Moja zgodba, moja pot in hitri pregled, katero olje je za kaj in kje ti lahko pomaga.

Jaz pred doTerro

Jaz pred doTerro? Bila sem punca, ki je imela rada izzive, naravo, ljudi. Vedno sem počela, kar me je veselilo. Tudi, če mi nazaj ni vračalo veliko v finančnem smislu. Rada sem preizkušala svoje meje, znanja, potovala in poučevala iz svojega področja študija.

Moje jutro se največkrat prične s pačulijem. Foto Maja Rokavec.

Jaz po doTerri

Jaz po doTerri? Še vedno sem vse zgoraj našteto! In veliko več kot to, ker je bila to zame ena najbolj poučnih poti. Predvsem pa sem za veliko spremembo mama dvema deklicama. doTerro sem pričela opazovati in raziskovati po rojstvu svoje prve hčerke. Sama sem rabila vse poprej preveriti v besedi in izkušnji, preden sem se odločila za nakup. In ko sem se, sem se odločila za članski nakup 10 najuporabnejših olj zgolj zato, ker sem želela stvari prejeti najugodnejše .

Sama nisem bila deležna mentoriranja glede uporabe ali naročanja iz svoje članske pisarne, znašla sem se sama in pri tem neizmerno uživala. Sploh po pozitivni izkušnji s čajevcem ob piku ose moje starejše in ob najini izkušnji z On Guard mešanico, ko naju je praskalo po grlu ali ko se naju je kaj lotevalo.

Ko primerjam sebe in moje sočlane glede uporabe, sem sama za to, da sem razumela kako olja uporabit in redčit, da dosežemo učinek, potrebovala dobrega pol leta. Moji sočlani z mojim mentorstvom in orodji učenja postanejo vešči uporabniki olj v manj kot mesecu dni. Zato se še kako zavedam, kako pomembno je dobro in zaupanja vredno mentorstvo, ko se odločiš, da olja pripelješ tudi v svoj dom.

Drobni dnevni rituali najinih deklic. Foto Maja Rokavec

Kaj nam doTerra prinaša danes?

doTerra nam danes pomeni neprecenljivo veliko. Predvsem pa nam je neverjetno spremenila potek življenja! Na boljše. Na manj stresno. Z slajšim spancem. Na boljše zdravje in predvsem, boljše počutje.

Z doTerro imamo pomoč vedno pri roki. Za bodisi predvideno ali nepredvideno. Slednje nam ustvarja večjo mirnost, da imamo naravno rešitev vedno pri roki. Največkrat na dnevni ravni posegamo po 10 najuporabnejših oljih iz začetniškega Home Essential včlanitvenega paketa.

Z doTerro naše stanovanje vedno diši! Največkrat po citrusih. Tudi mi smo hodeči difuzorji, ker nam olja sedaj nadomeščajo tudi vse sintetične parfume. Difuzor je nepogrešljivi drobni dnevni ritual v našem domu. Za parfum pa najrajši nosimo Beautiful Mist, Calmer, Brave, Whisper, Peace in Cheer.

Z doTerro se učimo nadzorovati stresne situacije. Jih predvidimo, učimo se jemati potrebni čas zase ali le par sekund, za uporabo olja, ki te pomiri ali te pomaga spomniti, da bo vse v redu in da se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha. Za pomirjanje največkrat uporabimo sivko, kadilno bosvelijo, Calmer, Balance, Serenity, Peace, jasmin, vrtnico in vetiver. Za ženske zadeve, v smislu nelagodij ali naših čustvenih hormonskih živžavov, pa se vsa dekleta in žene klanjamo mešanici Clary Calm! No, klanjajo se ji zaradi pozitivnih učinkov tudi naši moški!

Z doTerro si dvignemo energijo ali koncentracijo, ko to potrebujemo. V difuzorju ali s priročnimi že redčenimi roll-on-i, ki so zelo uporabni in kot nalašč primerni za na pot, v torbico ali za priročno mesto v bivalnem prostoru. Za slednje najrajši uporabimo poprovo meto, limono, rožmarin, Motivate, Thinker ali midva poleg Life Long Vitality še Mito2Max naravne kapsule.

Z doTerro imamo vedno pri sebi eno od olj, pri katerem naša koža zapoje. Tudi ob vseh nelagodjih, ki jih lahko prinese tako pomlad, kot poletje, jesen ali zima. Največkrat za kožo posežemo po sivki, kadilni bosveliji, čajevcu, Immortelle (Sallubelle), Yarrow POM, copaibi ali laškem smilju (Helichrysum)

Z doTerro skrbimo za naše zdravje na dnevni ravni. Z naravnimi in dnevno uravnanimi prehranskimi dopolnili, vitamini, minerali, omego ali kolekcijo za podporo naših prebavil, ki so središče postavljanja našega imunskega sistema. Najstniki in odrasli imamo tako dnevno stalnico z Life long Vitality in najmlajši A2Z z IQ mega. Predvsem pa so za podporo na dnevni ravni zaslužna tudi naslednja olja, ki si jih največkrat mažemo na podplate ali prsni del: On Guard, čajevec, kadilna bosvelija, copaiba, DDR mešanica.

Z doTerro lahko vedno podpiramo naša prebavila ali nelagodja v trebušnem delu z Digest Zen kolekcijo: olje Zen Gest, Digest Zen Touch roll-on, kapsulami Digest Zen, žvečljivimi pastilami Digest Tab, encimi Terazyme, probiotiki PB Assist in PB Assist Jr.

V času sezonskih izzivov pa z olji neverjetno prijetno pobožamo naša dihala. Največkrat z mešanico Air, za pomirjanje nelagodij pa sivko, frankincense, copaibo, čajevec, Calmer, vrtnico, Serenity.

Seveda naju po tridesetem srečujejo tudi nepredvidena nelagodja v mišicah ali sklepih, včasih bolečine ob nepravem gibu ali te napiha klima ali veter. Tudi tenzije v ramenskem obroču, v sencah. Tu sva neizmerno hvaležna za celotno kolekcijo Deep Blue, copaibo in limonsko travo, sploh pa za kremo Deep Blue Rub, deklici pa za Rescuer.

Z doTerro tudi razkužujemo zrak v difuzorju z (največkrat) On Guard mešanico ali pripravljamo zelena čistila. Po raziskavah naj bi On Guard opravil z 80% klic v ozračju. kar enostavno pomeni da ko koga od nas lovi, je On Guard še večrakat v difuzorju, da pomaga njemu in brani nas.

Z doTerro je dnevna nega in kozmetika najprijetnejše, dišeče in opravilo z norimi učinki! Obožujemo kolekcijo za telo SPA, za obraz Verage in Essential Skin Care, za lase Salon Essentials, za nego ust ustna voda in zobna pasta On Guard.

Z doTerro radi čaramo v kulinariki! Ni jih čez muffine z belo čokolado in eteričnim olje limone, ali iz temne čokolade in eteričnim oljem pomaranče ali tangerine. Pa limonada s sokom limone in eteričnim oljem iz lupinice limone. In še in še!

Z doTerro slajše spimo! Večerna rutina je pri nas vedno dišeča. Največkrat v aromah Serenity, Calmer, Peace, tudi vetiverju, cedri, pomaranči, sivki, kadilne bosvelije, copaibi in sibirski jelki.

doTerra nas spremlja vsak dan, je naš življenjski stil, nam ohranja zdravje, pomaga ob nelagodjih in dviga razpoloženje. Vsak izmed nas ima svoje dišeče navade, ob tem poslušamo svoje telo in predvsem naš nos, ki nam vedno pove, kaj trenutno potrebujemo.

In navsezadnje, doTerra je moj hobi in delo hkrati. Daje mi svobodo v vseh ravneh življenja. V razvijanju sebe, v razporejanju mojega časa in mi zaradi avtentičnosti, konstantnega dela in vztrajnosti daje finančno varnost. Ko delaš močno in ko delaš stvar, ki jo živiš, se ti zdi da pravzaprav ne delaš, temveč le izpolnjuješ svoj kanček mozaika, ki je namenjen svetu. Preizkušaš nove reči, svoje talente, rasteš med vsemi vzponi in padci in na tej poti spoznavaš prekrasne ljudi.

In za vse tukaj našteto, sem in smo nadvse hvaležni!

Home Essentials včlanitveni paket. Nekaj, kar za pričetek priporočam vsakomur, ker s tem prejme največ za dani denar. Vsebuje 15m sivko, limono, poprovo meto, čajevec, kadilno bosvelijo, origano, On Guard, Air, Zen Gest in Deep Blue (5ml) ter difuzor Petal.

Kaj priporočam tebi?

Če imaš tudi sam med prebiranjem najdeš področja, kjer bi ti prišlo prav kaj od zgoraj spisanega, ti za popolni začetek toplo priporočam osnovnih 10 olj z difuzorjem v Home Essentials včlanitvenem paketu. Z njim prejmeš največ za dani denar. Morda pa želeno najdeš v kakem drugem včlanitvenem paketu. S tem svoje izdelke prejmeš najugodnejše in kar je tudi zelo pomembno, z mojim mentorstvom. Da tvoj dan in dan tvojih bližnjih že kaj kmalu izgleda, kot si ob prebiranju tega članka zagotovo želiš!

Ne pozabi pokukat, kaj ti ponuja tomesečna doTerra promocija. Izplača se!

Predvsem pa me klikni, da ti svetujem ali da tvoj želeni nakup opraviva v nekaj minutah. Paketek naravnih rešitev je tako lahko pri tebi že v nekaj dneh!