Drobni rituali

Avgustovski doTerra BOGO

doterra bogo grenivka grapefruit green mandarin zelena mandarina sibirska jelka siberian fir serenity

Presenetili so. Res so. In kakšen izbor? Tako krasna olja, da vstopimo v jesenski ritem mirnejši, s trdnim spancem, lažjim vdihom, z večjim nasmehom in močnejši od znotraj navzven. Kupi Serenity (sprostitvena cvetna mešanica), dobiš gratis Siberian fir (sibirska jelka). Kupi Green Mandarine (zelena grenivka), prejmeš gratis Grapefruit (Grenivka). Ponavadi te napotke delim le med svoje sočlane, kot dodano vrednost mojega mentorstva, tokrat pa jih kot moje darilce vam ob vstopu v vrtec in šolo delim med vse vas.

Serenity, pomirjujoča mešanica eteričnih olj

Je ena prvih pomirjevalnih doTerra mešanic v liniji Emotions. Kasneje so jo v učinkih dopolnile mešanice Peace, Console, Holiday Peace, Calmer in Adaptiv. Serenity mešanico sestavljajo eterična olja sivke, cedre, kafre, sladkega majarona, rimske kamilice, ilang-ilanga, vetiverja, havajske sandalovine, absoluta vanilijevega stroka. Lahko jo uporabimo v difuzorju za pomirjanje, sproščanje ali slajši spanec. Ko jo redčimo, jo lahko uporabljamo za pomirjanje nelagodij na koži in za umirjanje dihalnih težav, krasna je tudi za najmlajše za pomirjanje pri vsem, kar jih lahko pesti. Zame je aroma, da bi lahko legla na polje najslajših cvetic!

ZANIMIVOST: Serenity mešanica je osnova za trdo milo Serenity Bath Bar. Za interno uporabo pa je formula prilagojena v Serenity Softgels mehkih kapsulah za trdnejše spanje in umirjanje. Začasno je bil na voljo Serenity Linen Spray.

Mešanice za slajše spanje, predvsem s Serenity. Vsakršno všečno difuzor mešanico lahko pripraviš v razmerju 40-60 kapljic eteričnih olj (vsega skupaj) v 10ml rollon za uporabo na koži. Jaz recikliram stari Touch in dopolnim s FCO, frakcioniranim kokosovim baznim oljem.

Moje naj ideje za uporabo in recepti s Serenity mešanico

 • POMIRJAJOČI SPREJ ZA POSTELJNINO: tudi za najmlajše: Potrebuješ 30ml stekleničko s pršilko, žlico etanola in 50 – 60 kapljic mešanice eteričnih olj za sproščanje Serenity. Ostalo dopolniš z destilirano vodo. Pred uporabo pretreseš in zvečer popršiš po posteljnini in vzglavniku, tudi otrokom lahko. Čez dan, ko potrebuješ sproščanje in umirjanje pa na vrat. Odlično je, jaz jo imam ravno pri sebi! Če kot jaz obožuješ recikliranje, v kopeli vroče vode in alkoholnega kisa za 30 minut okopaj razdrto embalažo Terrshield Spray-a ali On Guard Mist-a.
 • z vdihom jo uporabim kar iz stekleničke, iz dlani, v nosnem inhalatorju ali difuzorju, lahko nežno vplivamo pomirjujoče in sprostitveno na limbični, najstarejši del možganov kar v 20-30 sekundah! Tam so doma naša čustva, spomin, od tam se uravnavajo naši hormoni, krvni tlak in še in še. Najrajši jo uporabimo v pomirjajoč namen ob neljubem dogodku, koje vsega preveč, na pester dan popoldan ali zvečer ali ob luninih menah.
 • v difuzorju jo rada ojačam z enim od olj, ki je že v mešanici sami. Odlično pa se v difuzorju ujame tudi z limeto, spearmintom, čajevcem ali Citrus Bliss.
 • Če jo redčeno nanašam na kožo, jo v minuti in pol prejmem v krvni obtok in njeno blagodejno in polno pomirjujoče učinkovanje prejemam s celotnim telesom nekje 20 minut. Za vpliv na svoja čustva jo največkrat nanašam na pulzne točke zapestja, pod ušesom, za ušesom, na zatilju, na srčni predel, lahko tudi na pregibih komolca in kolena ter na gležnju. Za celostni učinek namažem redčeno na tak način podplate in hrbet, sploh pri najmlajših, ki ti še ne zmorejo povedati kaj jih pesti. Balzam zanje (za otročke) in mamico.
 • Sama jo celostni učinek na čustva in hormonska nihanja najrajši kombiniram oba načina. Oba načina dosežem tudi, če nekaj kapljic kanem v milo in spustim v toplo pomirjujočo kopel z epsom soljo.
 • Zelo rada jo za umirjanje in oprostitev nosim na svojem aroma nakitu ali v nosnem inhalatorju, dveh načinih za samo moj ˝prenosni˝ difuzor!
 • ko želim umiriti dihalna nelagodja in Air npr takrat ne pride v poštev, ker samo še bolj pospešuje nelagodja, ker odpira dihalne poti in pomaga izločati sluz, se rajši poslužim cvetnih olj ali kar Serenity – redčeno namažem na pljuča, med lopatici in se težava v trenutku pomiri. Sploh ob večerih, ko se uležeš in te suh kašelj npr kar ne neha loviti. Res izjemen učinek!
 • umirja tudi vsakršna nelagodja in težave na koži. Redčeno uporabim na predelu ali kar z Baby Diaper Rash Cream ali Replenishing Body Butter ali frakcioniranim kokosovim oljem ali Hand and Body natural lotion.
 • Obožujem jo od kar sta bili mali, saj nam je polepšala in umirila težje trenutke, razdraženost, čustveno ali na koži ali na dihalih ali v času lune.

Sibirska jelka, eterično olje zrelega zavedanja

Sibirka jelka poboža naša čustva, nas uravnoteži in pomirja. V primerjavi z duglazijo (Douglas fir) ima sibriska jelka večji umirjajoči učinek, čistilno in sproščujočo vrednost. Lajša dihanje, ugodni vpliva na pigmentacijo kože in na nas ugodno deluje v času sezonskih alergij. Ko sem imela sibirsko jelko prvič v rokah, je bilo kot da se sprehajam sredi gozda jelk. Pričara tudi otroške spomine po praznikih!

Mešanice za slajše spanje, predvsem s sibirsko jelko. Vsakršno všečno difuzor mešanico lahko pripraviš v razmerju 40-60 kapljic eteričnih olj (vsega skupaj) v 10ml rollon za uporabo na koži. Jaz recikliram stari Touch in dopolnim s FCO, frakcioniranim kokosovim baznim oljem.

Moje naj ideje za uporabo in recepti s sibirsko jelko

 • Sama jo imam rada za sproščanje v difuzorju, predvsem ponoči, ker tudi krasno odpira dihalne poti in vsaj nama daje občutek globljega spanca.
 • umirja občutke strahu, sploh po napornem projektu, delovniku, šoli ali dnevu, kjer se je nagrmadilo preveč neljubih dogodkov. Tekom takšnega dne si jo jaz kar potisnem pod nos in jo vonjam, da prinese umirjenost in pozitivne misli.
 • v čustvenem smislu je olje zrele perspektive, olje odpuščanja, iskrenosti, modrosti, uživanja trenutka sedaj, optimizma, mirnosti in prilagodljivosti. V ta namen jo v difuzorju kombiniram z Petitgrain, Forgive, Peace, rožmarinom, Console, Motivate, pa tudi z grenivko – hitra različica Holiday Peace mešanice.
 • Rada jo imam tudi v masažnem olju, popolnoma razbremeni napetost v mišicah, deluje malček hladilno, sploh po kaki malo bolj pridni vadbi.
 • Na vožnji je vedno z menoj, v USB difuzorju ali redčena na mojem zatilju za boljši fokus.
 • Ob zamašenem nosu si jo kanem kapljico ali dve v zaprto dno banje (oz. če imate tuš), da mi odpre dihala in si naredim hitro parno terapijo.
 • Preizkusite tudi kapljico v dnevni kremi, poživila vas bo še po tako zaspanem jutru. Predvsem pa ublaži razdraženo kožo, tako da je odličen sosed s čajevcem.
 • Z vsakodnevim nanosom svetli ten kože in ugodno vpliva na neenakomerno pigmentacijo kože.
 • Odlična je tudi pri razdraženih mišicah, pomoč ob dihalnih nelagodjihvrača energijo, dviguje koncentracijo, ugodno deluje na prebavilarazkužuje in ugodno vpliva na kašelj.

Zelena mandarina, eterično olje čistega potenciala

Zelena mandarina (Green Mandarin) je izjemen citrus, ki pomirja živčni sistem in podpira naše dobro razpoloženje. Zaradi svojih čistilnih lastnosti nam pomaga podpirati čistilne procese v telesu, podpira zdravo odzivnost metabolizma in imunskega sistema, ko jo uporabljamo interno. Rada jo uporabim v difuzorju, na zapestjih, aroma nakitu ali pod nosom, dodam v vodo ali kapljico v piling za telo in obraz.

Mešanice za slajše spanje, predvsem z zeleno mandarino. Vsakršno všečno difuzor mešanico lahko pripraviš v razmerju 40-60 kapljic eteričnih olj (vsega skupaj) v 10ml rollon za uporabo na koži. Jaz recikliram stari Touch in dopolnim s FCO, frakcioniranim kokosovim baznim oljem. Še več mešanic najdete v slovenski zloženki Harmony Kit.
Čudovit video, ki prikazuje kako se pridobiva doTerra zelena mandarina in zakaj se pridobiva iz zelenega sadeža.

Moje naj ideje za uporabo in recepti z zeleno mandarino

 • ker ni fotosenzorična je prva izbira pri dnevnem losjonu ali rollonu, kjer želim citrus, ki ga lahko brez skrbi nosim pod soncem.
 • kot vsi razveseljujoči citrusi je pri nas pogosto v difuzorju. Ujame se z baziliko, spearmintom, sandalovino in sivko. Prinaša sladko citrusno in cvetno aromo, ki umiri in razveseli hkrati.
 • v čustvenem smislu je olje zelene mandarine olje čistega potenciala. Dviga občutek veselja, upanja, poguma, nedolžnosti, počaščenosti. V ta namen se ujame z rdečo mandarino, limeto, tangerino, limono, laškim smiljem, Elevation mešanico. V difuzorju ali rollonu.
 • odlična je v pijačah zaradi svoje edinstvene čistilne vrednosti, ugodno deluje na zdravo odzivnost naših telesnih procesov. Če uporabljaš stekleničko, si zjutraj vanjo dodaj 2 kapljici zelene mandarine. Dobiš tudi odlično vodo z okusom.
 • z interno uporabo (v pijači ali čaju ali medu ali kapsuli) vplivaš tudi na zdravo odzivnost imunskega sistema, srčno-žilnega sistema, prebavil in presnove, metabolizma. Več kot priročno za jesenski čas in primerno tudi za otroke, saj so citrusi hladno stiskani iz lupinice.
 • interno v pijačah ali kapsuli ugodno vpliva na umirjanje živčnega sistema. Več kot priročno za jesenski čas in primerno tudi za otroke, saj so citrusi hladno stiskani iz lupinice.
 • katerikoli citrus je odlična izbira za pripravo aromatiziranih ledenih kock. V modelčke nalij vodo, dodaj poljubne koščke sezonskega sadja (trenutno robidnice) in po kapljico zelene mandarine v vsakega. Zamrzneš in uživaš v vodi ali ledenem čaju ali koktajlu.
 • vsi citrusi se odlično ujamejo v domačih pralinejih z belo ali temno čokolado. jaz dodajam 5-6 kapljic na 100g čokolade, ki sem jo poprej stopila na vodni kopeli. Prelijem v silikonske modelček in postavim za 15min v zamrzovalnik in so nared za slastno presenečenje gostom!
 • v čistilni in negovalni namen in lepši izgled kože je odlična v serumu za nego obraza, skupaj z Yarrow Pom, kurkumo (Turmeric) in copaibo. Lahko ga pripraviš z baznim oljem FCO v stari 15ml steklenički. Jaz dodam vsega skupaj okoli 60 kapljic eteričnih olj, ostalo dopolnim s FCO. 2-3 kapljici tega vmasiram na obraz takoj po umivanju ali za tonikom.
 • če izvajaš neverjetno poceni in za zdravje dobrodejno jutranje suho krtačenje je lahko super izbira na dlaneh (par kapljic), po kateri podrgneš suho krtačo, s katero spodbudiš zdravo odzivnost limfe in imaš čez dan več energije.
 • dodaj kapljico v ustno vodo ali na zobno krtačko, za zdrav izgled v zob in dlesni.
 • v pršilki z vodo (pred uporabo pretresi) lahko osveži sadno kupo, da ne porjavi, ugodno vpliva na nas ali pa pršilko uporabiš za osvežitev hišnega prostora ali avtomobilskega prostora.
 • lahko jo pripravimo z alkoholnim kisom in vodo v pršilki za čiščenje. Čisti kamen, odstranjuje maščobo in osveži ter prinaša odlično aromo, kar meni velikokrat pomaga pri motivaciji za čiščenje 😀

Grenivka, eterično olje čaščenje telesa

Eterično olje grenivke vrača energijo in poživljaodpravlja psihična in fizična nelagodja, čisti in očiščuje tako nas, kot okolje, zrak okoli nas. Eterično olje grenivko ima citrusno, cvetni, sadni vonj in pomaga pri zdravi tvorbi sebuma (mastna koža), zato je pogosto dodana pri izdelkih s problematično kožo. Ker ugodno vpliva na zdravo odzivnost metabolizma, je odlična pomoč pri nelagodjih z zatečenimi udi. Ugodno vpliva na izgled naših oblin in je s tem namenom tudi dodana mešanici za podporo metabolizma Smart & Sassy.

Mešanice za slajše spanje, predvsem z grenivko. Vsakršno všečno difuzor mešanico lahko pripraviš v razmerju 40-60 kapljic eteričnih olj (vsega skupaj) v 10ml rollon za uporabo na koži. Jaz recikliram stari Touch in dopolnim s FCO, frakcioniranim kokosovim baznim oljem.

Moje naj ideje za uporabo in recepti s grenivko

 • ko je zelo vroče in imam težave z limfo, jo pijem ob jutrih in čez dan v kozarcu z vodo. Tudi v času, ko skušamo s celostnim pristopom priti do naše zdrave telesne teže in apetita, sploh po sladkem.
 • Odličen čistilno-podporni učinek presnove, prebavil doseže z zeleno (Celery Seed) v zelenem smutiju!
 • zame je zaradi omenjenega učinkovanja odlična izbira v večernem suhem krtačenju na krtači, izmenjujem jo včasih z Zendocrine čistilno mešanico. Po krtačenju se stuširam in trenutno namažem ali z Hand and Body lotion,v katerem imam Smart & Sassy mešanico za podporo zdrave odzivnosti metabolizma in limfe (tudi v njeje je grenivka), v katero za krepkejši izgled kože največkrat dodam špric Yarrow Pom Body Renewal Serum. Včasih za posebne večere pa po tuširanju nanesem Beautiful Body Mist.
 • ob delu ali učenju jo imam za motivacijo pogosto v difuzorju, tudi za boljše razpoloženje ali svežino. V difuzorju prav tako čisti zrak in odpravlja vonjave. Odlično se ujame z Juniper Berry (brinove jagode) in pomarančo.
 • v razpršilki z alkoholnim kisom in vodo deluje izjemno čistilno. Kot ostali citrusi je namreč korozivno eterično olje, ki odpravlja maščobne madeže in vodni kamen.
 • v tistih dnevih meseca je skoraj nujna v večerni rutini nege obraza, saj imam takrat neizmerno živahno kožo. Deluje globoko čistilno in osvežujoče. V tak namen jo lahko toniku, serumu ali kremi dodajate tudi pri najstniški koži. Za bolj zdrav, manj masten in enakomerno pigmentiran izgled kože.
 • skupaj z evkaliptom in laškim smiljem in baziliko je odlična pomoč pri nelagodjih v predelu ušesa. Mažemo redčeno okoli ušesne školjke in na vratu na predel bezgavk.
 • v čustvenem smislu je eterično olje, ki časti telo! Uči nas spoštovanja in hvaležnosti do telesa. Nasploh imajo z njo pozitivno izkušnjo, ki na se borijo s tem, da na telo pozabljajo ali z njim ravnajo neprimerno, se lotevajo neprimerne diete, se obsojajo glede prekomerne telesne teže ali telesnih nepravilnosti, kar posledično lahko pelje v zlorabo lastnega telesa ali celo nasilje nad njim. Odpravlja negativna čustva kot so sovraštvo do lastnega telesa, obsedenost s hrano ali neprimerno dieto, strah pred lastnim izgledom. Pozitivno spodbuja spoštovanje do telesa, uvidenje psihičnih potreb, sprejemanje lastnega telesa, negovanje le tega, zdrav odnos do hrane. V ta namen se ujame z baziliko, bergamotko, cipreso, kadilno bosvelijo, pelargonijo, sivkopoprovo meto, rožmarinom, ilang-ilangom. Z njo podpiramo čustva in spoštovanje svojega telesa. V difuzorju ali redčeno na pulzne točke ter zatilje, vdih.

Kako kupim BOGO in kaj se izplača?

Nakup kot obstoječi član opraviš 27. in 28.8. 2020 (oz dokler bodo v tem času še zaloge) kot enkratni ali LRP nakup v svoji članski pisarni. V košarico dodaš prvi BOGO izdelek, drugi gratis se bo oddal avtomatsko sam ob zaključku naročila. Priporočam plačilo s kreditno ali predplačniško kartico. Če se včlanjuješ in me želiš za mentorico, nakup opraviš na moji doTerra spletni strani s klikom na JOIN AND SAFE. In slediš tem navodilom ali me kontaktiraš (041902293; maja@zavsakdom.si), da ti pomagam. Izdelek bo pri tebi v 5- delovnih dneh.

Nakup lahko opraviš redni ali članski. Večina se za članstvo odloči, ker obvez nima, niti do rednih nakupov, ker je ugodneje, ker imajo mojo podporo in mentorstvo, ker se jim izplača za zbiranje točk iz poštnine in neobveznega programa zvestobe LRP za brezplačne izdelke. In seveda zaradi skupnosti in članskih materialov.

Kupi Serenity 15ml (sprostitvena cvetna mešanica za umirjanje in slajše spanje), dobiš gratis Siberian Fir 15ml (sibirska jelka: umirjanje, dihala, koža). Včlanitev s PTT in članarino: 79,29€, prihraniš 21,25€. Že obstoječi člani: 46,25€, prihraniš 21,25€.

Kupi  Green Mandarine 15ml (zelena grenivka: lahko jo nosiš na soncu, osveži, napitki, kulinarika, čistila, koža), prejmeš gratis Grapefruit 15ml (Grenivka: podpira limfo, presnovo, osveži, večerna čistilna nega kože, napitki, kulinarika). Včlanitev s PTT in članarino: 66,29€, prihraniš 16,50€. Že obstoječi člani: 33,25€, prihraniš 16,50€.

Včlanitev z vsemi štirimi s PTT in članarino: 112,54€, prihraniš 37,75€. Lahko pa jih dodaš enemu od včlanitvenih paketov, kjer prihraniš 24,50€ članarine, ker jo oprostijo) in priklopiš poljubni BOGO dvojec. Veš, da tudi kot obstoječi član lahko včlanitveni paket vzameš na mesečni LRP in ob tem dobiš tudi povrnjenih 10-30% točk?

 • HOME ESSENTIALS KIT (10 olj 15ml + difuzor) 275€
 • KID’S COLLECTION (7 otroških rollon s torbico, silikonskimi pokrovčki in karticami z navodili) 141,25€
 • FAMILY ESSENTIALS KIT (10 olj 5ml) 140,25€
 • DAILY HABITS KIT (5 olj 5ml, encimi, probiotiki, LLV vitamini/minerali/omega, Deep Blue krema mišice/sklepi) 238€
 • AROMATOUCH DIFFUSED KIT (8 olj 5ml, FCO kokos, difuzor) 181€
 • CLEANSE & RESTORE KIT (prehranska LLV, encimi, probiotiki, GX čistilec črevesja, Zendocrine čistilec jetra/debelo črevo, Zen Gest podpira prebavila, DDR zdravje celic, limona 15ml) 302€
 • Lahko pa se včlaniš le s članarino (24,50€) in PTT (8,54€; se v celoti povrne v 7 točkah) in kupuješ počasi
 • Lahko s članarino in enim ali več posamičnih izdelkov
 • Lahko le z včlanitvenim paketom
Najini naj izdelki čez vse leto. Life Long Vitality, On Guard mešanica in mehke kapsule (Softgels), Air, Zen Gest mešanica in mehke kapsule (Softgels), Deep Blue Rub krema, čustvenčki Emotional Aromatherapy Touch, Terrazyme encimi, Digest Tab žvečljive tablete, probiotiki PB Assist, DDR Prime Cellular Complex Softgels mehke kapsule, Yarrow Pom Body Renewal Serum, difuzor Petal.
Njuni naj izdelki čez vse leto. A2Z in IQ mega, On Guard mešanica, Air, Zen Gest mešanica, podpora in čustvenčki Kid´s Collection, Terrazyme encimi, probiotiki PB Assist Jr, Baby Diaper Rash Cream in Hair and Body Foaming Wash, difuzor Petal.
Pa še zelo veseli smo, da so na voljo od julija do danes spet vsi On Guard izdelki, GX Assist in končno tudi tako zelo želeni Terrazyme. Dosegljivost izdelkov, ki jih začasno ni, lahko spremljaš tukaj.